Clio 4 iç mekan kalitesi oldukça kötü değil mi ?

undefined2

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selam, dışardan çok beğendiğim bu aracın iç mekan kalitesini ne yazık ki oldukça düşük buldum :(

Herşeyden önce araç bana öyle bir izlenim verdiki sanki bir 3-4 sene sonra baya bir deforme olacak iç mekanı...

Özellikle Kapı içlerinde döşeme kullanılmadan komple kalitesiz plastik kullanılması çok gözüme battı, torpido gözü ve civarları da oldukça sırıtıyor. Kokpitin renkli olduğu iç mekanlarda kalite algısını daha da düşük buldum. Döşeme kalitesi de kötü yakın zamanda gidecekmiş gibi duruyor. Orta donanımda kokpitte bulunan havalandırmanın nerden (baş/ayak vs.) geleceğini ayarlayan tuşu çevirdim anormal sesler çıkmaya başladı, muhtemelen bozdulduğunu düşünüyorum. Piano black kaplamayı yine yeterli kalite de bulmadım. Ekran deseniz
dokunmatiği normal seviyede diyorum ama o açıkta bırakılan girişler güzel görünmüyordu, cd çalar da olmaması benim için eksi bir çok cd'im olduğu için. Kokpit altı yada vites arkası arka koltuğa uzanan bölümler felan niye bu kadar düşük kalitede tutmuşlar anlayamadım.

Ben açıkcası en az 5-6 senelik bir kullanım için bu aracın iç mekanının yeterli kalitede olduğunu düşünmedim ve hayalkırıklığına uğradım.

Siz ne düşünüyorsunuz acaba ? Belki araçtan beklenti fazlaydı ondan iç mekanı çok eleştiriyor olabilirim ama bana direk deforme olacak bir iç mekan gibi geldi...

Her kelimenize tek tek katılıyorum... Bende incelediğimde aynılarını düşündüm...:eyv

Dediğiniz gibi beklenti fazlaydı ama yine klasik bir Renault tablosu :) Clio3 faz1 de'de vites topuzu aynı clio4'de de. CD çalar olmadığına hiç dikkat etmedim sizden duydum daha çok kötü bir durum. Dediğiniz gibi bir golf6'daki döşeme kumaşı kalitesi yok araçta. çok fazla plastik aksam kullanılmış. Açıkçası pek içime sinmedi o araç ne yazıkki. Daha doğrusu bekleneni bence karşılayamadı. Dış kasa görüntüsünden başka bir şey yok diye düşünüyorum. Ve artık şu 1.5 90 hp motordan 1.6 dizel 110 hp bir motora terfi etmesi çok süper olur :)

Dediğiniz gibi beklenti fazlaydı ama yine klasik bir Renault tablosu :) Clio3 faz1 de'de vites topuzu aynı clio4'de de. CD çalar olmadığına hiç dikkat etmedim sizden duydum daha çok kötü bir durum. Dediğiniz gibi bir golf6'daki döşeme kumaşı kalitesi yok araçta. çok fazla plastik aksam kullanılmış. Açıkçası pek içime sinmedi o araç ne yazıkki. Daha doğrusu bekleneni bence karşılayamadı. Dış kasa görüntüsünden başka bir şey yok diye düşünüyorum. Ve artık şu 1.5 90 hp motordan 1.6 dizel 110 hp bir motora terfi etmesi çok süper olur :)

O vites topuzu gerçekten komik bir durum :D Yani daha kibar birşey yapıp ve aracın orta konsol biraz yüksek kalmış bence şöyle megane 3 lerdeki gibi olsaymış daha hoş olabilirmiş... Renault bunu yapmamalı artık malzeme kalitesi çok önem taşıyor ama nedense bu konuda pek başarılı değil mesela şuan aracımdaki müzik çaların üstündeki tuşlar soyulmaya başladı Allah'tan garanti var garanti ile değişim yapacaklar...

Son düzenleme:
Uzun vadedeki sorunlar ve deformasyon ne derece olur bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz,B sınıfında bir araç için iç mekan kalitesi yeterli bence...

bizde bundan önce symbol vardı 2009 model ilk çıktıgında almıstık hiçbir sorun yasamamıstık ondan önce 2005 clio sedan vardı onda da bi sorun yasamamıstık belki de kullanım tarzı ile alakalıdır biz sürekli arabaya binmemiştik ama dediğiniz gibiyse malzeme çok fazla dayanacagını sanmıyorum.

Yok artık :D Clio ile Golf farklı sınıflarda araçlar elbette ki golf çok daha kaliteli bir iç mekana sahip olacaktır zaten benzinli en ucuz golf parasına dizel full clio alıyorsunuz. Bu aracın rakipleri fiesta, polo, 208, corsa, i20, rio gibi araçlardır ki clio'nun içinin onlardan eksik kalır bir tarafı yok bence. CD çalar benim için eksiklik değil ama olsa iyi olurmuş tabii. Clio'da beğenmediğim tek nokta torpido oldu hani utanmasalar hiç torpido koymayacaklarmış :D

Clio öyle malzeme kalitesinden çalınmış bir araç değil. En basitinden kaput amorsitörü var ki malzemeden çalacak olsalar ilk onu çalarlardı. Yeni kasa jetta'da bile kaput amorsitörü bulunmamakta.

Son düzenleme:
Uzun vadedeki sorunlar ve deformasyon ne derece olur bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz,B sınıfında bir araç için iç mekan kalitesi yeterli bence...

bende aynı fikirdeyim. Clio4 çıkana kadar alt tarafı clio denen bir araçtı bu. Şimdi megane kalitesi bekliyoruz. Megane kalitesi olursa kimse megane a bakmaz gider clio alır diye düşünüyorum. Yani bence öyle. Ben yeterli buldum kaliteyi. Tek olumsuz yorumum vites atarken rahat atamadım, geride kalıyordu vites kolu. belki de benim koltuk duruşuna göre öyle oldu. Bir de arka cam çok küçük yapılmış, arkayı görmekte bayağı zorlandım.

Ben açıkcası en az 5-6 senelik bir kullanım için bu aracın iç mekanının yeterli kalitede olduğunu düşünmedim ve hayalkırıklığına uğradım.

Siz ne düşünüyorsunuz acaba ? Belki araçtan beklenti fazlaydı ondan iç mekanı çok eleştiriyor olabilirim ama bana direk deforme olacak bir iç mekan gibi geldi...

Söylediklerinizin hepsine harfiyen katılıyorum. Ancak B sınıfı bir araç emsalleri'de aşşağı yukarı benzer kalite diyebilirim. Bu sınıf bir araç düşünüyordum, punto iç mekan kalitesi olarak clio'dan çok daha ileri de hissettirdi. Clio 4'te 3'ten sonra değişen sanki hiç bişey olmamış gibi, al benili dış tasarım haricinde yine sert plastikler yine bir sürü eksiği olan maliyet politikaları üstüne bir de bu kalitesizlik eklendiğinde insanın clio 4 alası gelmiyor. Alt yapı bildiğim kadarıyla değişmedi zaten, e dizel motorlar desen aynı yenilik ne var bu araçta ? 3'e nazaran ESP'nin standart oluşu ve dokunmatik bir ekran kullanılması. Benzinli motor gerçekten güzel düşünülmüş uzun vade de sorunsuz olabilirse hacim tüketim performans kıyaslandığında motor için alınabilir. Özetle biz beklentimizi yüksek tuttuğumuzdan belki de eksik geliyor. Clio 3'ten sonra 4'e baktığımda her nedense bu araç yeni değişmiş diyemiyorum...

Dediğiniz gibi bir golf6'daki döşeme kumaşı kalitesi yok araçta.

Fatih'im Elma ile Armutu karıştırmama gerek. Golf C sınıfı ve Rakibi Megane 3, Golf6'da ki kumaş ve trim kalitesi malesef rakibi megane 3 faz1'de yok. Makyajlı seriler için bişey demiyorum, detaylı incelemediğim için kötü demek haksızlık olur. Ancak Polo'da kumaş kalitesi olarak, clio'dan çok üstün değil. Sadece konsol daha sağlam trim olarak sessiz gibi duruyor.

Clio öyle malzeme kalitesinden çalınmış bir araç değil. En basitinden kaput amorsitörü var ki malzemeden çalacak olsalar ilk onu çalarlardı. Yeni kasa jetta'da bile kaput amorsitörü bulunmamakta.

Kendinizi avutmaya devam edin, yine cam aydınlatmaları yok, yine torpido için aydınlatma yok. Yine kalitesiz malzeme vs. Kaputta amortisör olsa ne olur olmasa ne olur ? Sonuçta kaput, kapı ya da bagaj gibi her daim açılıp kapanan bir yer değil...

Sonuçta parayı veren istediği aracı alabilir, şahsi kanaatim uygun bir indirim yaparlarsa E5 Motorlu bir dci clio 3 bu yeni kasa'dan çok daha iyi bir seçim olacaktır.

Son düzenleme:
Clio 4 şu anda standart olarak sunduğu donanımlardan kazanıyor abs + esp + asr + yokuş kalkış desteği gibi. Ama şu var kendi sınıfındaki bütün araçların baz fiyatları neredeyse aynı Clio, Corsa, Polo, Aveo vb. ve rakipleride çok başarılı mesela Yeni Aveo

Tüm modellerde;

• 8 hava yastığı (sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıkları)
  • Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC)
  • Yokuşta Kalkış Desteği
  • ABS+EBD Destekli Fren Sistemi
  • Elektronik Çekiş Kontrolü (TC)
  • Hız Sabitleme Özelliği (Cruise Control)
  • ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı sistemleri standart
Ve fiyatları aynıyken hala manuel cam açma olması, cam butonlarında torpidoda ve bagajda aydınlatma olmaması üzücü bir durum.

Geri