Çamurlukla kapı altı hizasızlığı yaşayan varmı aranızda?

Yeni Megane HB GT-Line Energy 1.6 dCi 130 bg Euro 5
[TABLE="width: 562"]
[TR]
[TD]Toplam[/TD]
[TD="class: price_1 price_1_2, align: center"]70.200 TL[/TD]
[TD="class: price_2 price_1_2, align: center"]67.200 TL
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
sadece sunroof'u kaldırıp opsiyonları full yaptığınızda gayette yaklaşıyor.

Renault yu savunmak degil amacim ama, bahsettigin iki araba arasinda 30 beygir fark var. Birde bu fiyata ulasmak icin ekledigin ozellikleri Golf e eklesen kaca gelir. Golf icin sunroof fiyati yukardaki fiyatin uzerine 2700 tl, yani yaklasik 75000 tl yapiyor. Sunroofsuz dusunsek bile gene arada 2000-2500 tl fark var ve 130 bg lik araba aliyorsun. 6 ay sirada beklemiyorsun :).

Son düzenleme:
hocam, megane fiyatı hangi volkswagen fiyatına yaklaşmış açıklayabilir misin?

[TABLE="width: 575"]
[TR]
[TD]Yeni Megane Icon 1.5 dCi EDC 110 bg[/TD]
[TD="class: price-column-2, align: center"]61.700 TL[/TD]
[TD="class: price-column-2, align: center"]58.700 TL[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: icerik tbl1, width: 98%"]
[TR]
[TD="class: first, width: 210, align: left"]Yeni Golf 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG[/TD]
[TD="width: 150, align: left"]Highline[/TD]
[TD="class: fiyat, align: right"]72.200 TL[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Benim burda anlatmak istedigim basit sekilde fiyat degil ''kalite'' farki. Bu forumda oldugumdan beri renault'la ilgili duymadigim sorun, ariza, hata kalmadi.Bunun yaninda ben daha aracimi alamadan cok fazla problem yasadim ve benimle ilgilenecek bi yetkili bile bulamadim. Illa fiyat uzerinden karsilastirmali birsey istiyorsanda yine C sinifi bi aracla gidelim. Yeni 2013 yili ford focus titanium 1.6 tdci 115ps fiyati 65.240 TL... titanium focusun en donanimli hali. Eger megane-focus arasinda bi secim yapcak olsam focusu secerdim. Tabi bunun ornekleri cogaltilabilir...

Benim burda anlatmak istedigim basit sekilde fiyat degil ''kalite'' farki. Bu forumda oldugumdan beri renault'la ilgili duymadigim sorun, ariza, hata kalmadi.Bunun yaninda ben daha aracimi alamadan cok fazla problem yasadim ve benimle ilgilenecek bi yetkili bile bulamadim. Illa fiyat uzerinden karsilastirmali birsey istiyorsanda yine C sinifi bi aracla gidelim. Yeni 2013 yili ford focus titanium 1.6 tdci 115ps fiyati 65.240 TL... titanium focusun en donanimli hali. Eger megane-focus arasinda bi secim yapcak olsam focusu secerdim. Tabi bunun ornekleri cogaltilabilir...
Anlatmak istediginize katiliyorum, ama ford focus titanium un uzerine smart paket ve titanium x eklemeniz gerekiyorki megane gt line yada icon ile ozellik olarak ayni seviyeye gelebilsin. Buda yaklasik 75000tl lik bir rakam yapiyor. Kalite konusunda hep ayni noktaya gelip takiliyoruz. Cebimde 10000 tl fazla param olsa bende alternatiflerimi cogaltirdim. Ama benim (!) param ile alabilecegim ozellik -kalite Renault olabiliyor. Ford ve VW ismi olan guclu markalar ve kalite olarak tabiki farklilar, para olarakta...

Son düzenleme:
renault megane 1.6 dci 130 bg GT LİNE modeli bildiğim kadarıyla ithal bir araç ve gayet de kaliteli bir araç. serviste inceleme fırsatım oldu hayran kaldım aldıgım fiyat 71 bin tl idi ve full dü araç gördüğüm kadarıyla. her model bi yana gt line megane bi yana hak ediyor parasını bence .

renault megane 1.6 dci 130 bg GT LİNE modeli bildiğim kadarıyla ithal bir araç ve gayet de kaliteli bir araç. serviste inceleme fırsatım oldu hayran kaldım aldıgım fiyat 71 bin tl idi ve full dü araç gördüğüm kadarıyla. her model bi yana gt line megane bi yana hak ediyor parasını bence .

Katılıyorum Renault'ta alacaksan eğer ithal alacaksın ben heyecanıma yenik düşüp gittim yerli aldım. Adamlar yurt dışında o kadar ödülü boşuna almıyor. Yerli üretim ile ithal arasında inanılmaz fark var bence Gökhan'ın da dediği gibi GT-Line serisi özellikle bambaşka bir sınıf, ithal Renault'ların çoğunda o bahsettiğiniz firmalar kadar kalite ve konfor fazlasıyla mevcut.

Anlatmak istediginize katiliyorum, ama ford focus titanium un uzerine smart paket ve titanium x eklemeniz gerekiyorki megane gt line yada icon ile ozellik olarak ayni seviyeye gelebilsin. Buda yaklasik 75000tl lik bir rakam yapiyor. Kalite konusunda hep ayni noktaya gelip takiliyoruz. Cebimde 10000 tl fazla param olsa bende alternatiflerimi cogaltirdim. Ama benim (!) param ile alabilecegim ozellik -kalite Renault olabiliyor. Ford ve VW ismi olan guclu markalar ve kalite olarak tabiki farklilar, para olarakta...

Benim asil renault icin soylemek istedigim donanim-ozellik seceneklerini koyuyor ama aracin asil sahip olmasi gereken temel seylerini yapamiyor. Clio 4'lerde mesela navigasyonu elektronik klimasi s&s var ama ruzgar sesi, aractan gelen sesler vb gibi sikayetlerde cok. Bunun yaninda ses sistemi koydum diyor snra bi bakiyorsun uc kurusluk hoparlor koyup etrafini citayla suslemis. Yani bunlari birebir gorup yasadiktan sonra dusuncem bu sekilde olustu. Fransiz uretimi renolar her zaman daha iyi olur diyoruzda clio 4 2012 modellerin hepsi fransada uretilenler ve sorunlari hep beraber okuyoruz. Tabi burada bi arabada ozellik mi ariyorsunuz kalite mi durumunu sorgulamiyorum tabiki...

Benim asil renault icin soylemek istedigim donanim-ozellik seceneklerini koyuyor ama aracin asil sahip olmasi gereken temel seylerini yapamiyor. Clio 4'lerde mesela navigasyonu elektronik klimasi s&s var ama ruzgar sesi, aractan gelen sesler vb gibi sikayetlerde cok. Bunun yaninda ses sistemi koydum diyor snra bi bakiyorsun uc kurusluk hoparlor koyup etrafini citayla suslemis. Yani bunlari birebir gorup yasadiktan sonra dusuncem bu sekilde olustu. Fransiz uretimi renolar her zaman daha iyi olur diyoruzda clio 4 2012 modellerin hepsi fransada uretilenler ve sorunlari hep beraber okuyoruz. Tabi burada bi arabada ozellik mi ariyorsunuz kalite mi durumunu sorgulamiyorum tabiki...

Bence bu konu da yerden göğe kadar haklısınız. İşte bu dedikleriniz yerli üretim araçlar için geçerli maalesef. İthal araçlarda bu tarz sıkıntılar olmuyor. :)

Bence bu konu da yerden göğe kadar haklısınız. İşte bu dedikleriniz yerli üretim araçlar için geçerli maalesef. İthal araçlarda bu tarz sıkıntılar olmuyor. :)

Fiyatlarda iste tam bu noktada digerlerinden ayriliyor. Ithal aracla yerli uretim arac fiyati kaliteye bagli olarak degisio. Neden gt-line serisi ithal kaliteli ve 71 bin tl olurken yerli uretim megane 62bin tl oluyor. (tabi seriye bagli olarak degisim gosteren unsurlari saymadan soyluyorum bunu) Demek ki ayni ozellik ve kaliteye bagli olanlarda ayni fiyat oluyormus.

ne kadar ekmek o kadar köfte diyelim bi focusada 75 verilmez disel olsun dolu olsun diye Mercedes a serisi alırım3-5 daha koyar

ne kadar ekmek o kadar köfte diyelim bi focusada 75 verilmez disel olsun dolu olsun diye Mercedes a serisi alırım3-5 daha koyar

benimde vurgulamak istediğim nokta o ne kadar ekmek o kadar köfte; parasal olarak megane'a yakın olmayan araçlar Golf veya Focus ( bunu clio 4, fiesta ve polo olarakta düşünebiliriz). arabam boş olacağına dolu olsun, kalitesi biraz aşağı olsunu tercih ederim. megane'ın en dolusunu alabileceğim paraya golf ün en düşük özellikli modelini alıp tek övüneceğim nokta arabam da kalite var demek mi yoksa navigasyon, abs esc ars hill holder, eller serbest, bluetooth lu radyo vs vs bunları saymak mı? ben ikincisini tercih ettim açıkçası. var olan şikayteler gelince rüzgar sesi, ön takım sesi.... bunlar diğer araçlarda da oluyor, hiç bir markada bunlar olmaz diye birşey yok. yeri geliyor BMW, Mercedes bile araçlarını geri çağırıyor hatalar sebebiyle. Ben daha önce ağırlıklı Fransız arabası (peugeot, citroen) kullandım ve bu tarz sorunlar hepsinde var. onların iyi yanı, bu tarz bir paylaşım siteleri olmaması yoksa zaten az olan satışları daha da kötüleşir. Ayrıca 207 kullanırken aracımla kaza yaptığımda 10 gün boyunca sigorta bana 2012 model 8000 km de golf tahsis etmişti. Eşimde tartıştık bu konuyu, o kadar fark verip bu arabayı alırmıydık diye. en basitinden arka bagaj kapağının oradan sinir bozucu tıkırtılar geliyordu, benim 2010 model 207 den de geliyordu aynı sesler.

Geri