Bu dci motor kapağından arıyorum...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan *USTA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İnşallah Da Cerrahi Müdahelede Araca Zarar Gelmesin Aman Ha Yeni Araba Sonucta

Haklısın yapacağım tek iş sol kapı kartonunu nazikçe söküp tesisatı ölçmek okadar. Olduda hat var ve akım gelmiyorda uç boşta ise ara bağlantı kutusundan akım çekcem. Olmadı ledlerin yanmasını sağlayan kablo boşta değil ve başka bir yerlere yani beyinle alakalı bir yere gidiyorsa o zaman yapacağım hiçbir şey yok. O zaman derimki garanti bitince yazılımı ellemek lazım.

Sevgili arkadaşlar fotoğraf makinem tamirde olduğu için resimleri en kısa zamanda makine tamir olup bana gelince çekip siz değerli Reno severlerle resimleri paylaşacağım. Motorun bütün ısısını alıyor bu kapak. Sımsıcak oluyor ve sesi kesiyor. Bugün servise gittim başka bir konu için kapağıda gösterdim servistekilere bakın dedim olması gerekipte koyulmayan kapak bu dedim. Onlarda görmüş oldular. Ama tabiki Fransadaki çoğu modeldede olmadığınıda söyledim. Servisteki teknisyenlerden biri çok düzenli olmuş dedi. Onlar Clio-3 ün sistemden bakıldığı zaman bu kapağın değil sembol kapağının gözüktüğünü söylemişlerdi. Bende baktım harbiden sistemden öyle gözüküyor. Sanırım bu kapak Renault modüslerde gözüküyor.

Bekliyoruz bakalım...:)

Bende 2006 clio dci var bende çıkmacıdan buldum. Oda sağolsun 5 lirasını almadı para almadım diye herkese söylemiş...!
Bu arada 115 tl idi 110 tl ye aldım 2010'da

Kim olduğunu da bilenler biliyor çıkmacı.......n

Sevgili arkadaşlar motor kapağını aracıma taktım resimlerini paylaacağım. Fakat şöyle bir konu var. Bu yukarıdaki resim yabancı bir siteden alıntıdır. Motor tipi k9k-t766 clio ve modus motoru dci. Şimdi motor kapağını taktığım pimlerden ikisi motorda mevcut önden bakıldığında triger setinin hizasındaki pimler ama bir tane daha olması lazım ama o pim malesef incelediğim hiçbir clio-3 de yok. Ama yukarıdaki resime dikkatli bakarsanız eğer motorun en sağında yani kaldırma mapasının olduğu yerde bir tane daha pim var işte kapağında ordaki deliği tam o noktaya geliyor. Bu pimden bulmamız mümkünmü çıkmacıdan felan v.s. Şu an kapak gayet güzel oturdu ama bir tarafı boşta.

Bu resimde sarı halka içinde olan pim. Demekki bu pim olmadığı içinmibu kapağı bu araçlara takmıyorlar hala anlayabilmiş değilim. Ama aracımın motor sesini iyibir izole ediyor.

Sevgili arkadaşlar parça parça yüklemek zorunda kaldım özür dilerim.

En son olarakta bu. Sevgili arkadaşlar birde arka tavan lambası çalışmasını başarı ile tamamladım. Onun da resimleri en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım. Hala cam açma butonlarının ledleri hakkında bir cevap gelmedi. Beklemedeyim. Sizlerden varmı bir gelişme.

Geri