Benzin göstergesi uyarı verdikten sonra ne yaparsınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
rüzgarlık uzun yolda işe yarıyor

HONDA-CIVIC-2011-MUGEN-CAM-RUZGARLIGI-ON-ARKA__39875591_0.jpg

Araç yeni olduğundan evet ilk 3000'li km fazla yakar sonra biraz daha rayın girer, bu araçla aktif trafikte fabrika verisi olan 5-6lt değerleri görmek zaten hayal olur. Oturur'dan kasıt parçalar birbirine alışır, siz araca alışırsınız daha ekonomik kullanmaya başlarsınız. Benim gibi sıkılırsanız dip gaz giderseniz zaten 10'lt'den aşşağı inmez. hehe

3000 miii, ben 6 ayda yaparım o kadar yolu, eyvahh... aa ama pratik kazanmak için her fırsatı değerlendiresim var bakalım... Parçalar birbirine, ben araca alışana kadar cüzdanım shell'e bayağı bir alışacak desenize hehe

O yakit degeriyle zaten insani cokerirde oturturda yani:D ilk zamanlar ok yakit fazla ama dedigin gibi ne kadar dusecek ki? 12 ile yasamaya alismak lazim yapacak fazla birsey yok:)

aynen valan anca içime oturacak bu gidişle, ben de ah az benzin yakan araç aldım diye kendimi avutayım durayım, ben çok yakan şoför olduktan sonra :sinirli

lamba yandığında üzüntüden rakı açarım. orhan gencebay dinlerim. 10ncu kata çıkar atlıcam uleynnn diye böğürürüm... ah ulen tayyip yaktın bizi. ne vardı benzin 2.5 lirada kalaydı.

hehe ben düğünlerde benzin hediye çeki takılması taraftarıyım :mad:

Önceki sayfalardan birinde yanlış bilgi verilmiş.Camlar 100km/h'da giderken %4 yakıt arttırır evet ama camları kapatıp klimayı açmak yine bişeyi değiştirmez.Klima gücünü motora bağlı olan kayışlardan alıyor.Bu sebeple illa ki çok yaktırır.Katalogta camlar kapatın ve açın diye bahsedilen ise havalandırma sistemidir, klima değil.

Başa baş giders ama klimanın konforu camdan iyidir değil mi?:) Camları kapatıp havalandırmayı dışarıdan hava alacak şekilde açınca mı düşük oluyor tüketim o zaman?

rüzgarlık uzun yolda işe yarıyor

HONDA-CIVIC-2011-MUGEN-CAM-RUZGARLIGI-ON-ARKA__39875591_0.jpg

Aslında ileride düşünebileceğim bir aksesuar, ama şehir içinde pek etkisi olmuyor mesajınızdan anladığım kadarıyla.

gaz pedalina daha kinar davranip inkection cut off ile yakit baya duser bence.

ışık yakmadan yakıt almak enıyısıdır... depo dibindeki pislikler enjektörlere takılırsa, masraf açar... aslında çeyrek depoya düşünce yakıt almalı...:naber

rodajda araçlar çok yakıyor malesef.... 5-6.000.km.den sonra baya azalıyormuş.... (ort.%30.kadar azalma) :)

sis copilotsus, sert kullanırsas azalma az olacaktır yani...:D

Benzin bitsin boşverin LPG'ye geçeriz hemen :D

Psikolojim bozulur içim sıkılır keyfim kaçar moralim bozulur :D

bir gün bnm başıma geldi cebimde param yoktu ışık yanalıda bayagı olmuştu.bende gittiği yere kdr dedim bizim oradaki benzinliğin orada araba durdu hemen gittim telefonu birakıp 20 tllik mazot aldım ewe gdip para alıp geldim teli aldım bana ders oldu bundan sonra ışık yanar yanmaz gidip hemen alıyorum :D bnde 70 km kdr yol yapmıştım

Önceki sayfalardan birinde yanlış bilgi verilmiş.Camlar 100km/h'da giderken %4 yakıt arttırır evet ama camları kapatıp klimayı açmak yine bişeyi değiştirmez.Klima gücünü motora bağlı olan kayışlardan alıyor.Bu sebeple illa ki çok yaktırır.Katalogta camlar kapatın ve açın diye bahsedilen ise havalandırma sistemidir, klima değil.

Camlar açık olduğundan daha az yakıyor ben bunu denedim.

gaz pedalina daha kinar davranip inkection cut off ile yakit baya duser bence.

kinar, hmmm, kibar da olabilir kindar da değil mi? gaza bu yakıtla ancak kindar basabilirim sanırım hehe

inkection cut off falan ne yahu? kötü bir söz değildir umarım :D

ışık yakmadan yakıt almak enıyısıdır... depo dibindeki pislikler enjektörlere takılırsa, masraf açar... aslında çeyrek depoya düşünce yakıt almalı...:naber

rodajda araçlar çok yakıyor malesef.... 5-6.000.km.den sonra baya azalıyormuş.... (ort.%30.kadar azalma) :)

sis copilotsus, sert kullanırsas azalma az olacaktır yani...:D

rfc ailesinden acilen ağlama ikonu istiyorum, önce 1000 dediler, sonra 3000, şimdi 5-6000 böhüüüü yandım bende 1 yılda ancak yaparım o kadar km'yi :(

Benzin bitsin boşverin LPG'ye geçeriz hemen :D

hehe

Psikolojim bozulur içim sıkılır keyfim kaçar moralim bozulur :D

Sanırım beni bekleyen ruhsal durum da bu :D

kullanıma bağlı 2-3 bin devirde 60 70 km de gider:eyv bizim şrketteki clio 2buçk hafta ışık yanarak yola devam ediyordu:)

Geri