Benzin göstergesi uyarı verdikten sonra ne yaparsınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bugün yol bilgisayarı ya 12.6 ya 12.8 gösteriyordu hep, o hep orada görünmek zorunda mı ya? :mad: En azından gözüm görmese, benzin uyarı verdikçe ağlanırım:D

clio larda çok çok büyük bir fark yoksa yolbilgisayarı tuşunu kullanarak ekrana başka bir durumu getirip onu orada bırakablirsiniz ekstra birşey yapmanıza gerek yok...Ben aracın kilometresini tutuyorum örneğin :eyv

bugün yol bilgisayarı ya 12.6 ya 12.8 gösteriyordu hep, o hep orada görünmek zorunda mı ya? :mad: En azından gözüm görmese, benzin uyarı verdikçe ağlanırım:D

Kullanım şartlarına göre değişir uygun vites değiştirme aralıkları klima falan filan hep etkiler ama tüketilen değer 12.6 ise çok fazla

clio larda çok çok büyük bir fark yoksa yolbilgisayarı tuşunu kullanarak ekrana başka bir durumu getirip onu orada bırakablirsiniz ekstra birşey yapmanıza gerek yok...Ben aracın kilometresini tutuyorum örneğin :eyv

Hiçbir yere basmadan bir benzini, bir km yi gösteriyor dönüşümlü olarak, kurcalayayım bakalım:)

Kullanım şartlarına göre değişir uygun vites değiştirme aralıkları klima falan filan hep etkiler ama tüketilen değer 12.6 ise çok fazla

Henüz yeni alışıyorum, muhtemelen birçok yanlışım vardır, vites değiştirme zamanında biraz tembellik yapabiliyorum bazen, trafiğe dikkat edeyim derken, aa bağırıyor yav hadi değiştireyim derken buluyorum arada:D

70'in üstüne çıkmıyorum şu anda, en fazla sahile indim, henüz e-5'e bile çıkmıyorum, belki bu da etkilidir. Bir de sürekli ara sokaklar, dur kalk çalışması yapmaktan iflahı kesilmiş olabilir mi, bilemiyorum:S

12.5 civarı ciddi değer.. Ben 2.0 arabamla o kadar yakmıyorum:D

Işık yandımı umursamıyorum. Yedek depo devreye giriyor:)

12.5 civarı ciddi değer.. Ben 2.0 arabamla o kadar yakmıyorum:D

Işık yandımı umursamıyorum. Yedek depo devreye giriyor:)

hadi 6,5 olmaz 8-9 olur diyordum ama valla ben kullanınca 12 nin üstü oluyor :mad:
ilk 1000 km oturmaz değerler vb diyorlar ama bu 12 küsur nereye oturur otursa otursa merak ediyorum hehe

hadi 6,5 olmaz 8-9 olur diyordum ama valla ben kullanınca 12 nin üstü oluyor :mad:
ilk 1000 km oturmaz değerler vb diyorlar ama bu 12 küsur nereye oturur otursa otursa merak ediyorum hehe

Araç yeni olduğundan evet ilk 3000'li km fazla yakar sonra biraz daha rayın girer, bu araçla aktif trafikte fabrika verisi olan 5-6lt değerleri görmek zaten hayal olur. Oturur'dan kasıt parçalar birbirine alışır, siz araca alışırsınız daha ekonomik kullanmaya başlarsınız. Benim gibi sıkılırsanız dip gaz giderseniz zaten 10'lt'den aşşağı inmez. hehe

O yakit degeriyle zaten insani cokerirde oturturda yani:D ilk zamanlar ok yakit fazla ama dedigin gibi ne kadar dusecek ki? 12 ile yasamaya alismak lazim yapacak fazla birsey yok:)

lamba yandığında üzüntüden rakı açarım. orhan gencebay dinlerim. 10ncu kata çıkar atlıcam uleynnn diye böğürürüm... ah ulen tayyip yaktın bizi. ne vardı benzin 2.5 lirada kalaydı.

ışıktan sonra 60 km yapmıştım sonra gözüm yemedi girdim aldım :D

Önceki sayfalardan birinde yanlış bilgi verilmiş.Camlar 100km/h'da giderken %4 yakıt arttırır evet ama camları kapatıp klimayı açmak yine bişeyi değiştirmez.Klima gücünü motora bağlı olan kayışlardan alıyor.Bu sebeple illa ki çok yaktırır.Katalogta camlar kapatın ve açın diye bahsedilen ise havalandırma sistemidir, klima değil.

Geri