Benzin göstergesi uyarı verdikten sonra ne yaparsınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kullanıma bağlı 2-3 bin devirde 60 70 km de gider:eyv bizim şrketteki clio 2buçk hafta ışık yanarak yola devam ediyordu:)

yakındır sanırım yine ışığı görmem (tövbe tövbe) :D çubuklar azaldı yine e malum 12,5 gösteriyor ne de olsa, neyse tek avuntum taksi nasıl olsa çok daha pahalıya geliyor.hehe

kinar, hmmm, kibar da olabilir kindar da değil mi? gaza bu yakıtla ancak kindar basabilirim sanırım hehe

inkection cut off falan ne yahu? kötü bir söz değildir umarım :D

Kindar değil yahu kibar:) Telefondan yazarken b yerine n çıkabiliyor aradan:) Kindar diye t-shirt ler vardı bir ara:)

Injection cut off adı üstünde:) arabanın motor devri 1300 d/d üstünde iken ayağını gazdan çekersen araba yolda ilerlediği halde yakıt yakmaz. Hatta yol bilgisayarında anlık yakıt tüketimi 0 olarak görülür. Yokuş aşağı inerken ve araba hızını aldıktan sonra bir süre ayağı gazdan çekmek iyi bir ekonomi sağlar..

Sağlanan ekonomi ile buluşmada rfc üyelerine bir kahve ısmarlanabilir:D (dua et buluşmaya az kişi gelsin:) )

Kindar değil yahu kibar:) Telefondan yazarken b yerine n çıkabiliyor aradan:) Kindar diye t-shirt ler vardı bir ara:)

Injection cut off adı üstünde:) arabanın motor devri 1300 d/d üstünde iken ayağını gazdan çekersen araba yolda ilerlediği halde yakıt yakmaz. Hatta yol bilgisayarında anlık yakıt tüketimi 0 olarak görülür. Yokuş aşağı inerken ve araba hızını aldıktan sonra bir süre ayağı gazdan çekmek iyi bir ekonomi sağlar..

Sağlanan ekonomi ile buluşmada rfc üyelerine bir kahve ısmarlanabilir:D (dua et buluşmaya az kişi gelsin:) )

hehe Biliyorum o tişörtleri Köstebek'te vardı, bira bu göbeğin altında kadar iyi olmasa da güzel espriydi o da süpriz yumurtalı hehe

Anlık tüketimi 0 görsem kesin araba bozuldu sanırım ben bu başarıyla :D Yokuş aşağı ve hızını aldıktan sonrayı bazen yapmaya çalışıyorum ama arkadan araba gelince hemen gazda buluyorum kendimi, sanki üzerime çıkacak, alışacağım inşallah zamanla:D

Hehe, ben düşüreyim de şu yakıtı, kahve kolay, olmadı termoslarla getiririm, malum öğretmenlik demek ekonomiklik demek hehe Benim bedava diye kutularla park çalıştığım yerde, bir hafta sonra bir çifti kukalarla park çalışırken gördük, pırıl pırıldılar, sanki bu iş için almışlar gibiydi:D

hehe Biliyorum o tişörtleri Köstebek'te vardı, bira bu göbeğin altında kadar iyi olmasa da güzel espriydi o da süpriz yumurtalı hehe

Anlık tüketimi 0 görsem kesin araba bozuldu sanırım ben bu başarıyla :D Yokuş aşağı ve hızını aldıktan sonrayı bazen yapmaya çalışıyorum ama arkadan araba gelince hemen gazda buluyorum kendimi, sanki üzerime çıkacak, alışacağım inşallah zamanla:D

Hehe, ben düşüreyim de şu yakıtı, kahve kolay, olmadı termoslarla getiririm, malum öğretmenlik demek ekonomiklik demek hehe Benim bedava diye kutularla park çalıştığım yerde, bir hafta sonra bir çifti kukalarla park çalışırken gördük, pırıl pırıldılar, sanki bu iş için almışlar gibiydi:D

Severim renkli t-shirtleri:) mesela kocaman RAKI yazar altındada cümlenin devamı.. "is the answer but i don't remember the question" :D
Birde Hotmail ikonu ama altında Hotmale yazıyor. Lakin hotmale diye bir site olduğunu haberlerde duyunca direk toz bezi oldu kendisi:) (Ata Demirer de aynı t-shirt varmış. Sayesinde haber olduda kurtulduk:) )

Hani arkadan gelenleri umursamazdın? :) Duyarlılık böyle birşey olsa gerek. ben kullanırsam o clio max. 9 lt yakar (bir iddia atayım şöyle orta yere:) )

Öğretmenim de ama 12 lt ile gez soranada termos de para yok de. Biraz daha zorlasan inanıp yardım kampanyası başlatacağım:)

Kuka deyince aklıam geldi bizim burada otoparkta da bi çift park yapmaya çalışıyodu kadın kuka muka dinlemedi geçti gitti :)

Işığın rahatsız etmesinden ziyade depoda oluşabilecek pislikler dibe çökeceğinden dipteki yakıtı çekerken o pislikleride çekip enjektörleri tıkayabilirsiniz. Bu da şanslıysanız enjektör temizliği ile değilsenizde enjektörlerin değişmesiyle sonuçlanabilir. Bunlar ihtimal tabi benim başıma hiç gelmedi. Söylenir herkes tarafından.

Benzin veya dizel kullanmadım ama LPG tankım 60 lık R19 1.4 ile kırmızı yandıkdan sonra 60 km yol gitmiştim.. dahada gideri vardı zorlamak istemedm

Yıllardır yarışlar vs hafiflik uğruna dip depo gezerim. Bir kere olsun sorun yaşamadım enjektör ile ilgili. Dip depo dediğim 0 ile 1/4 arası. Işık yandığında üşenmezsem benzin alır üşenirsem almam bile:)

Hem full depo takılmakta iyi değil. Malum yakıt bekledikçe kalitesi ve verimi düşüyor. Sirkülasyonu bol bakımlarını muntazam yaptıran bir istasyondan ihtiyaç kadar almak en iyisi bence. Sürekli aynı istasyon iyidir.

Bende sorun yaşamadım ama derler işte :) Benzin filitresi var sonuçta. Ama ara ara enjektör temizliği istiyor benimki gibi. Ama dibinden kullanmaktan ama yakıttan.

Benimki sürekli taze iyi yakıttan şaşırdı kendini iyice:D

Bir sensör arızası falan var sanırım. Şu an rölantim=5000d/d :)

OBD soketi buldum bir tanede tesisat şemasından bakaraktan araç beynindeki ilgili uçlarını buldum bağladım ettim. Pc ye bağlayıp arıza okuması kaldı.

Geri