Arkadaşlar bir motorlu aracı almaya niyetlendiyseniz önem sırasına göre kriterleriniz şunlar olmalı; bunlar ışığında eleştiri ve yorumlarınızı yapmanızı tavsiye ediyorum,
DIŞ ÖZELLİK; (aşağıda unuttuklarım varsa ekleyebilirsiniz)
1) motor; kalite, tutumluluk, servis maliyeti vs, (dci motoru, herkesin itibar ettiği dünya devi mercedes bile kabul etti ama bizim millet hala içine sindiremedi sanırım)
2) şanzuman: (otomatik araçlar için daha önemli, servis maliyeti) geçiş hızı, kavrama, motorla olan senkronizasyonu. *Not: garanti dışı yeni şanzıman fiyatları VW 20,000tl. Reno 10,000tl civarı (aynı sınıfta oldukları için)
3) Boya, ("
kaput amortisörü) yürür aksam, aktif yol dinamikleri, kapı grubu, vs; Yürür aksam diğer iyi dediğimiz markalar kadar iyi sayılır, yol tutuş özellikleri süspansiyonlar iyi, Renonun boyaları gayet iyi arkadaşlar, (markaların araçlarının model yıllarına göre boyadaki solma oranlarına göz ucuyla bakın ör. ford-fiyat grubu farkı görün, hyundai=3 sene sonra tampon boyası kabuk gibi soyuluyor vs.)
İÇ ÖZELLİKLER;
1) Sürüş dinamikleri; Görüş açısı, araç hakimiyeti, konfor, direksiyon ergonomisi vs,
2) malzeme kalitesi ve işçilik;
3) Kokpit ve ergonomi; "Bana göre" Ön panel sade ve ulaşılabilir olmalı, sürücü düğme aramamalı, (düğme karmaşası olan araçlar insanın gözüne hoş gelebilir ancak aracı kullanırken, hangi düğmeye basacağınızı yoldan gözünüzü ayırıp bakmanız gerekli, düğme karmaşası olan modeller. opel, ford, citroen, pejo (mübarek uçak kabini gibi, yeni 308 çok harika sade ve ergonomik) bu araçları kullanan arkadaşlarım var, hepsi düğme aramaktan başlarının döndüğünü söylüyorlar, daha başka bişey söylüyorlar bunu yazmıcam.
4) iç Dizayn; kadjarın ön panel, evet herkesin ortak kanısı sade oluşu, çift renk kullanılması daha zengin gösterirdi. göze hitap eden bir desen kullanılmalıydı. Tahmin ediyorum ilk makyaj yiyecek yer kokpit kısmı olacak diye düşünüyorum. 2 seneyi bulmaz bu makyaj operasyonu.
Yazı ile bazı şeyleri bu kadar ifade edebildim, yüzyüze olsak daha verimli olurdu. teknik ve diğer konularda eleştiriler ve tartışmalara iştigal edebilirim. bu yazdıklarımı tamamlamak adına.
Sevgili arkadaşlar, yukarıda yazdığım kriterler kişilere göre önem sıraları değişebilir. fakat aracıda insan vücudu gibi düşünün; en önemli organları araç ekipmanlarıyla özdeşleştirin ve önem sıraları netleşecektir.
ör. insan kalbi=araç motoru, kalp nakli bekleyen dışı güzel bir insanın içinde ne buhranlar yaşadığını varın siz düşünün.
Saygılarımı sunarım.