Acemi sürücülerin gezi notları:D

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zaten kendilerini arazide sanıyorlar ya binince de? Şurada 4 gün oldu çıkalı, minibüsten çok ciplerden rahatsız oldum şimdilik:D Bir de tabii ofisin yeri itibariyle... Bu kadar çok olduğunu bilmiyordum, daha doğrusu dikkat etmiyormuşum sanırım.

Bugün de arkamdaki araçta kadın kullanıyor yan koltukta kafasının yarısı görünen bir çocuk :confused: Kendini anne sanan bir kadındı, ona bakarken ben gerildim resmen:mad:

Trafiktekilere takılmamak lazım. Biri gitse diğeri denk geliyor. Adam hasta olur mazallah bunlar yüzünden:)

Çocuk doğurmakla ebeveyn olunmuyor ama gelde anlat işte. İq eksikliği yaşayan insan diyeyim ben ona:)

Benim yol bilgisayarıyla fazla işim olmaz 15LT'den az yakan araba benim gözümde çok yakmıyordur insan kafayı yer Yol bilgisayarına devamlı bakarsa ben arada bakıyorum anlık tüketimi 4.0-4.5LT'ye kadar düşürüyorum şehir içinde 6.5 LT ila 8LT civarında yakıyorum yol bilgisayarına göre basmazsam ortalama 7'lerde oluyor(Chip Tuning Yazılım Sayesinde Sanırım) valla sattığımız 1.6 Opel Astra'dan daha az benzin aldığım kesin 2.0İDE 170HP Mégane Coupe'me baklaım şimdi Headers Düz Boru Kat İptali yaptıktan sonra ne kadar artacak yakıtım :) Ayrıca genç bayanlarda inanılamz heveslegelip özel ders istiyorlar kursumuza bide şunu gözlemledim tabi bu bilinen bir durumki genç kızlar çok çabuk kavrıyorlar bu işi valla bizim buralarda genç kız gazcılar çoğalmaya başladı yakında rollere katılırlar bu arada sizede maşallah abla oldukça başarılı ve kabiliyetlisiniz kullandıkça çok daha çözersiniz işi bu iş bisiklete binmek gibi bir şey :)

Son düzenleme:
Bir bayan sürücü olarak benim tecrübelerim de işinize yarar diye düşünüyorum.:) RFC sürücülerini bu grup dışında tutuyorum :)ama özellikle İstanbul'da bayan sürücülere yaklaşım çok kötü. Acemi olduğunuzu hissettikleri zaman ciddi anlamda üzerinize sürerler araçlarını. Gerçi bunda gerçekten çok kötü şofrlğü olan bayan sürücülerinde katkısı yok değil. Tedirgin ve kararsız kullanmayın, allah korusun kaza yapma nedeni. Bir kere bu şekilde eski aracım perte çıktı. Tabiri caizse biraz erkek gibi kullanmak gerekiyor. Bir de yapabileceğiniz en güzel şey trafiğe tek başınıza çıkmanız. Trafik müsait oldukça ufak riskli hareketler denemeniz vs. :D Bu şekilde kendinize güveniniz gelecektir. Bu şekilde, 8 senedir tek kazam ve 0 ceza puanım var. İyi sürüşler.. :eyv

Harika bir konu olmuş
yakıt tüketimine takılmayın.
Siz araba sürmeyimi öğreniyorsunuz ekonomik sürüş yapmayımı?
önce araba sürmeyi iyi öğrenin sonra tüketimle uğraşırsınız.
demek istediğim dikkatinizi dağıtmayın.

En önemlisi öz eleştiri yapabilmektir. siz bunu gayet güzel yapmışsınız.
başkası yanımda yokken daha rahat kullandığınızı söylüyorsunuz.
NEDEN?
o kişi sizi neden bunaltıyor.
her hatanızda sizi uyardığı içinmi yoksa hata yaparsam yine fırça atacak mantığı taşıdığınız içinmi.

yanınızda biri bulunmadığında neden rahat kullanıyorsunuz söyleyeyim.
yanlışlarınızda sizi uyaran biri olmadığı için rahatsınız.
Belki bu sırada trafiği tehlikeye düşürüyorsunuz. ama farkında değilsiniz ve bunu Doğru olarak kabul ediyorsunuz.

kazasız belasız sürüşler dilerim.

Eşim bana hep kızıyor. hep bişey buluyon diye. ama ben doğrusunu öğretmeye çalışıyorum.

sözüm meclisten dışarı ama ben bayan sürücülerin kullandığı arabaya binmiyorum trafikte gorursemde ya yavaşlıyorum yada yanlarına yaklaşmamak içn hızla uzaklaşıyorum ordan.. sebebini sorarsanız yaya haldeyken karsıdan karsıya geçerken kadın göz göre göre çarptı bana neymiş fren yerine gaza dokunmuş yanlışlıkla.. o zaman çıkmıycaksın trafiğe.. bikaç bayan sürücüde(ayna kullanma gereksinimi duymayan) trafikte giderken üstüme sürdü sollama yaparken onume kırdı vs.. o yuzden kimse kusura bakmasın acil bişi olmadıkça bayanların trafikte olmasından rahatsızım :) %10 u iyi kullanıyorsa geriye kalan %90 ı kasap resmen..

sözüm meclisten dışarı ama ben bayan sürücülerin kullandığı arabaya binmiyorum trafikte gorursemde ya yavaşlıyorum yada yanlarına yaklaşmamak içn hızla uzaklaşıyorum ordan.. sebebini sorarsanız yaya haldeyken karsıdan karsıya geçerken kadın göz göre göre çarptı bana neymiş fren yerine gaza dokunmuş yanlışlıkla.. o zaman çıkmıycaksın trafiğe.. bikaç bayan sürücüde(ayna kullanma gereksinimi duymayan) trafikte giderken üstüme sürdü sollama yaparken onume kırdı vs.. o yuzden kimse kusura bakmasın acil bişi olmadıkça bayanların trafikte olmasından rahatsızım :) %10 u iyi kullanıyorsa geriye kalan %90 ı kasap resmen..

Haklısınız çok kötü kullanan bayan sürücüler var ama emin olun çoğu erkekten çok daha iyi kullananları da var. :)

Haklısınız çok kötü kullanan bayan sürücüler var ama emin olun çoğu erkekten çok daha iyi kullananları da var. :)
ben yazımdada belirttim zaten %10 u bu kesime katmadım sizin dediklerinizde o %10 içerisinde :) bu arada eski kafalılık yapıyor diyebilrsiniz ama 21 yaşındayım bunuda belirtmek isterim ::)

Son düzenleme:
A)aracı çalıştırtıktan sonra ılk hedefınız aynalar olsun .dikiz aynası sağ ayna sonra sol ayna ve çıkış yapın .
B)kavsaklarda her zaman durun acemılıgınız geçene kadar .Durun sonra harekete geçin .aynaları unutmayın
C)Aracınız ışıklarda veya trafiğin durduğu yerde aracınızı hareket ettirirken durdururken panik yapmayın .Çünkü bir panik sizi hataya sürükler.
Aracınız istop mu etti arkadan kornamı çaldı çalşsn kimse yokmuş gibi aracınızı hareket ettirin .
Size tavsiyem her zaman aynalarınızı kontrol ederek hareket edin ve .

Geri