Acemi sürücülerin gezi notları:D

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Araç 1.2 benzinli dizel olsa her türlü :)

nalet olsun 1.2 arabaya bizim rampada kalkana kadar neler çekiyorsun :):) gözünü sevem 1.5 clio :D :D

Bütün dizeller aynı değil maalesef,arkadaşımda 2009 Astra dizel var,gaza hafif basarak kaldırmayı denesen bile stop ediyor,gaza kuvvetli basmadan yerinden kıpırdamıyor,aynı rampada ben gaza dokunmadan sadece debriyajla kaldırabiliyorum,dci nin gözünü seveyim...:eyv

Ben tabii sadece 3 tane kullanma imkanım olduğundan, hepsi de kolay kalkıyordu :mad: Çok garip ama geri geri yokuş yukarı sadece debriyajla hareket vermek, düz yoldan daha kolay geliyor, yok tamam ters insanım ama bu kadarı da fazla hehe

Bugün kendi dersim yoktu, hocayla çalıştık yine veee :halaypazartesi günü ofis yolunu gidip gelirken 3 kere yaşadığım istop olayı çözüme kavuştu, bugün 3 saat direksiyondaydım hemen hemen ve yaptığımız pratik dışında sadece 1 defa istop etti :halay Sanırım ben bu işi kıvıracağım :eyv

nalet olsun 1.2 arabaya bizim rampada kalkana kadar neler çekiyorsun :):) gözünü sevem 1.5 clio :D :D

Ben 1.2'yi de sevmeyi öğreniyorum şu günlerde:D önemli olan defalarca tekrar yapmak ve gaza basmaktan korkmamakmış ayak debriyajdayken, madem böyle güzel yöntemleri var bu işin, neden ehliyet alırken öğretmiyorlar :mad: Allah özel direksiyon hocalarımdan razı olsun:D

Alın bi otomatik sizde kurtulun Clioda kurtulsun şu stop işinden Hocam :)

Alın bi otomatik sizde kurtulun Clioda kurtulsun şu stop işinden Hocam :)

Cıkss olmaz:) Önce en azından bir 5-6 yıl devireyim trafikte inşallah bununla, tecrübeli olayım, ileride inşallah o lüksü de yaşarım, nasıl olsa manuel'i biliyorum güveniyle:) Daha şurada 3 gün oldu toplam trafiğe çıktığım, idare etsin cliocuk da, ben ona iyi bakacağım sonra:D

Rampa yukarı kalkarken ayağınız frende ise çok az bir miktar debriyajdan kaldırarak deneyin hiç geri kaçmadığını göreceksiniz ondan sonra gazla devam edersiniz panik yapmaya gerek yok :eyv
Bugün yine hocayla çıkacaktım trafiğe, giderken çözdüm hatayı, hoca da doğruladı:) Ben düz yolda da çok titretiyordum istop ediyordu, hoca tam kavramaya gelmeden gaz vererek hiç istop etmemeyi öğretmişti, ben de ona takılmışım meğer, yokuşta da hafif daha kavramaya gelmeden gaz veriyormuşum o arada tabii panik kayma yüzünden, debriyajı en üst noktasına kadar titretince çok dik rampada bile mis gibi kalktı valla :halay

Cıkss olmaz:) Önce en azından bir 5-6 yıl devireyim trafikte inşallah bununla, tecrübeli olayım, ileride inşallah o lüksü de yaşarım, nasıl olsa manuel'i biliyorum güveniyle:) Daha şurada 3 gün oldu toplam trafiğe çıktığım, idare etsin cliocuk da, ben ona iyi bakacağım sonra:D

:) Başarırsınız hocam hemde en güzelinden.

:) Başarırsınız hocam hemde en güzelinden.

İnşallah, istemek başarmanın yarısı derler, istek var inşallah bu söz benim için de geçerli olur. Hedef Eylül'e kadar Anadolu yakası'nda birçok yere korkmadan, bilinçli olarak gidebilmek, çok çalışmam lazım çoook:D

Vurunca dururum inerim aşağı zabıtı tutar devam ederim.

Bu düşünce yapısı kafaya yerleştimi gerisi çok kolay:) Tüm eksiklikler çekinmekten kaza yapmaktan korkmaktan gelir bence.

Kaza korku yenme konusunda yardımcı olabilirim:D

Vurunca dururum inerim aşağı zabıtı tutar devam ederim.

Bu düşünce yapısı kafaya yerleştimi gerisi çok kolay:) Tüm eksiklikler çekinmekten kaza yapmaktan korkmaktan gelir bence.

Kaza korku yenme konusunda yardımcı olabilirim:D

Bugün hoca; sola geç diyince, e oradaki (aracı kastederek) dedim. Hoca da çarpınca durursunuz sorun yok dedi hehe bu sefer ben iyice o araca doğru hızlanınca, e napıyorsunuz dedi? e çarpınca duracağım ya dedim hehe Sanırım sizin bu tezi kavratmaya çalışıyor:)

Kullandıkça alışıyormuş insan gerçekten, alıştıkça da korku azalıyor, bir de tabii püf noktalarını öğrendikçe. Bilmediği şeyden korkar insan derim ben de hep:) Trafikte ders almadan önce sağ koltukta bile korkardım ben, kendim kullanabilince, artık sağ koltuğun tadını çıkarmayı da öğrenmiştim:)

Bugün 2 ders aldım o zaman bu konuda:
1. çarpınca dururum :D
2. vurunca dururum zabır tutarım:D

hemen ardından oluşan korku : işte diğerleri böyle düşünüyorsa her an bana çarpabilirler hehe

Her türlü fikre açığım korku yenme konusunda, mesela dar gelen yollarda:D Onu da diyorum kutularla çalışayım :)

Yanımda birisi olunca özellikle babam varken bende birazda olsa geriliyorum.Ayna olayı tamam bende bos yolda serit değiştirirken bile aynalara bakıyorum.Debriyajın sertliğini bayadır alıstım.farklı arabalarda sürünce sorun olmuyo.Suan tek korktugum sey minibüsler bide ehliyetsiz olmam.

Geri