Acemi sürücülerin gezi notları:D

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tabii ben de istemem, şu andaki evin bulunduğu yokuş bile (Beşiktaş'takilerin yanında lafı olmaz ama) insanı yoruyor hem yaya, hem park zamanı, en iyis düzlük :)

Geçmiş olsun, maalesef her türlü olaya karşı savunmasızlar sokakta, keşke otoparkı olabilseydi her apartmanın diyeceğim ama bizim sokaktaki yeni binaların hepsi altına otoparklı ama sokağa bırakıyorlar :mad:

sağlık olsun artık cana geliceğine mala gelsin :) valla bir gün taşınsam ilk bakıcağım şey otopark olur :) yokuş derdinden bendede var e5 dende m.yolundanda k.yalıdanda bostancıdanda nereden çıkarsam çıkıyım yokuş :( yürürmede baya yorucu oluyor :)

mert oku okuda bişeyler öğren :D

sağlık olsun artık cana geliceğine mala gelsin :) valla bir gün taşınsam ilk bakıcağım şey otopark olur :) yokuş derdinden bendede var e5 dende m.yolundanda k.yalıdanda bostancıdanda nereden çıkarsam çıkıyım yokuş :( yürürmede baya yorucu oluyor :)

tabii ki öyle, sağlık olsun! sorma, e-5'ten gelişte ne güzel aşağı iniş, hop tekrar bayır, depremden sonra yok işte zemini kaya olsun vb dendi, ona dikkat etmiştik o zamanlar, ama hiç karda, buzda, arabayla çıkışı düşünememişiz valla:)

tabii ki öyle, sağlık olsun! sorma, e-5'ten gelişte ne güzel aşağı iniş, hop tekrar bayır, depremden sonra yok işte zemini kaya olsun vb dendi, ona dikkat etmiştik o zamanlar, ama hiç karda, buzda, arabayla çıkışı düşünememişiz valla:)

valla deprem için güzel yerler büyük depremde hiç bişey olmamıştı buralara :) benim evin yerini seçme sansım olmadı burda doğdum burda büyüdüm :) ama seçsem biraz anayola yakın yokuşsuz bir yer seçerdim :)

mert oku okuda bişeyler öğren :D

okuyorum okuyorum burak abi :) bu konuda öğrenicek çok sey çıkar bana :eyv

genelde arabaların çoğu debriyajı belli bir noktaya getirince haraketlenirler gaza basmadan...yokuşta ayağınız frendeyken ilk hareketi debriyaj ile verirseniz ardından gaza basarsınız ve aracı milim oynatmadan kaldırmış olursunuz ben bu yöntemi kullanıyorum ve şimdiye kadar ne olursa olsun hiç el freni çekmeye gerek duymadım...

bu tip durumlarda debriyajla ilk hareketlenmeyi sağlamak daha kolaydır bence el freni çekip indirmekten :eyv

Aa, bi' dakka, bu tam da bugün el frenini çekik unutup niye gitmiyor bu dediğim yokuş aşağısı noktada yaşadığım olay sanırım:D Yani o anda el frenini bıraksam gidecek miydi? :sinirli
Ben tabii sanki temize çeker gibi, önce kontağı kapattım sanırım, sonra 1'e tak, et oooff oofff:sinirli

Kayma korkusundan kurtaracaksa hemen öğreneyim daha fazla acı çekmeyeyim, çektirmeyeyim etrafa:D

Demekki :D Ya ben üşengeçlikten yapıyorum siz ikisinide öğrenin derim :)

Rampa yukarı kalkarken ayağınız frende ise çok az bir miktar debriyajdan kaldırarak deneyin hiç geri kaçmadığını göreceksiniz ondan sonra gazla devam edersiniz panik yapmaya gerek yok :eyv

Rampa yukarı kalkarken ayağınız frende ise çok az bir miktar debriyajdan kaldırarak deneyin hiç geri kaçmadığını göreceksiniz ondan sonra gazla devam edersiniz panik yapmaya gerek yok :eyv

Araç 1.2 benzinli dizel olsa her türlü :)

valla deprem için güzel yerler büyük depremde hiç bişey olmamıştı buralara :) benim evin yerini seçme sansım olmadı burda doğdum burda büyüdüm :) ama seçsem biraz anayola yakın yokuşsuz bir yer seçerdim :)

okuyorum okuyorum burak abi :) bu konuda öğrenicek çok sey çıkar bana :eyv

anayola yakın da olsa, yokuş çilesi değişmiyor valla, ama tabii araçsız geliş gidişler kolay oluyor, bir de benim gibi saat 10'da işten çıkanlar için çok önemli minibüse yakın olması :(

bakarsın o rampa yolda bir gün senden başka beyaz bir cliocuk da rampa çalışıyor olabilir, el freniyle kalkış zihnimde epeyce canlandı mesela, geçen akşamki gitmeyen aracı da düşününce parçalar birleşti, yarın denemeyi düşünüyorum arkam boş bir rampa denk gelirse derse giderken:)

genelde arabaların çoğu debriyajı belli bir noktaya getirince haraketlenirler gaza basmadan...yokuşta ayağınız frendeyken ilk hareketi debriyaj ile verirseniz ardından gaza basarsınız ve aracı milim oynatmadan kaldırmış olursunuz ben bu yöntemi kullanıyorum ve şimdiye kadar ne olursa olsun hiç el freni çekmeye gerek duymadım...

bu tip durumlarda debriyajla ilk hareketlenmeyi sağlamak daha kolaydır bence el freni çekip indirmekten :eyv

6 ay önce ilk özel derste hoca da bana yokuşta (5 yıl sonra ilk defa direksiyona geçmiştim) gazsız sadece debriyajla kaldırtmıştı arabayı ve derslerde ne düzde ne yokuşta hiç ama gerçekten hiç sorun yaşamamıştım, park etme, sıkışık trafik hep sol ayakla idare ettim. Ama erkek arkadaşımın civic'inde kafayı yiyordum, 25-30 sefer sonra arada bir olmaya başlamıştı, ama kavraması çok aşağıdaydı onun, bir de motoru daha güçlü tabii.

2 pazar, sanayide buna uğraştım ama maalesef sadece 3/10 başarı ortalama, hep istop, hep istop. Sonra hocayla gazla çalıştırmayı öğrendim, ama akşam getirip park ederken yokuş yukarı geri viteste sadece debriyajı başardım yine ama şans bence, çünkü gaza basarak çalıştıramayınca, daha doğrusu çok gider diye korkunca birkaç defa istop edip sadece debriyajla park ettim ama istop ediyor, sinir bozuyor.

Demekki :D Ya ben üşengeçlikten yapıyorum siz ikisinide öğrenin derim :)
üşengeçlik mi dediniz?:) clio'nun camında garfield var, bilmem anlatabildim mi:D

Maalesef kayıyor, kayıyor, dizellerin gözünü seveyim:(

Araç 1.2 benzinli dizel olsa her türlü :)
:eyv Aynen. Dizellerle test sürüşlerinde bile sorun yaşamadım 6 ay geçmişti derslerin üzerinden, oh miss gibiydiler ya :(

üşengeçlik mi dediniz?:) clio'nun camında garfield var, bilmem anlatabildim mi:D

Ciddi olamazsın...:D

Maalesef kayıyor, kayıyor, dizellerin gözünü seveyim:(
:eyv Aynen. Dizellerle test sürüşlerinde bile sorun yaşamadım 6 ay geçmişti derslerin üzerinden, oh miss gibiydiler ya :(
Bütün dizeller aynı değil maalesef,arkadaşımda 2009 Astra dizel var,gaza hafif basarak kaldırmayı denesen bile stop ediyor,gaza kuvvetli basmadan yerinden kıpırdamıyor,aynı rampada ben gaza dokunmadan sadece debriyajla kaldırabiliyorum,dci nin gözünü seveyim...:eyv

Geri