burakdemirel'e çok teşekkürler!
Bugün ders çıkışı (akşam ders yoktu allahtan) bizim eve yakın yokuşlarda çalışayım dedim, ama saat okul çıkışı olmuş ve her yerden servis araçları, sokaklar çok dar olunca iyi yol verme, geri geri sağ-sol sokağa girme pratiği yapmış oldum. Ama birkaç yerde yine istop etti
Eve gitmek yerine Maltepe tarafında bir sitenin yan tarafındaki rampaya gittim. Ben diyeyim 30 siz anlayın 40-50. Yok, sadece debriyajla 8/10 u geçemiyorum. Burak'ın el freniyle kalkış anlatımı geldi aklıma
ve sonuç
10/10 hatta 12 /12
Eve dönüşte de uyguladım 3-4 defa, hani dilenciler der ya, tuttuğun altın olsun burak ağabey, büyüksün
Not: O sevinçle sözlümü aradım, e daha yapmamıştınız hocayla dedi, e forumda anlatmışlardı dedim, ne forumda mı? Renault forumundan mı öğrendin diye şaşırdı
YAkında o da buraya takılırsa şaşırmam
Tüm yeni başlayanlar için aynı sorun var ben ilk başladığımda 13 yaşında falandım
Yokuşta vermiştide 5 defa denedim hiç kaldıramamıştım
Ama şimdi bana mısın demiyorum
El freni kalkış çok kolay çekin el frenini debriyajdan çekerken kavradığı yerden biraz önce gaz verin araba öne doğru atılcaktır o sırada indirin el frenini araba direk gidicektir ama soğuk kanlı olun
Trafiktekilere takılmamak lazım. Biri gitse diğeri denk geliyor. Adam hasta olur mazallah bunlar yüzünden
Çocuk doğurmakla ebeveyn olunmuyor ama gelde anlat işte. İq eksikliği yaşayan insan diyeyim ben ona
Kesinlikle katılıyorum iki konuda da. Normalde yolcuyken de sinir olurum ama sıkışık minibüs caddesi trafiğinde 15 dakika kadar arkamdaydı kadın ve sürücü ben olunca devamlı aynadan gördüm, ama takılmamak lazım, benzinciye uğradım da kadından kurtuldum
Benim yol bilgisayarıyla fazla işim olmaz 15LT'den az yakan araba benim gözümde çok yakmıyordur insan kafayı yer Yol bilgisayarına devamlı bakarsa ben arada bakıyorum anlık tüketimi 4.0-4.5LT'ye kadar düşürüyorum şehir içinde 6.5 LT ila 8LT civarında yakıyorum yol bilgisayarına göre basmazsam ortalama 7'lerde oluyor(Chip Tuning Yazılım Sayesinde Sanırım) valla sattığımız 1.6 Opel Astra'dan daha az benzin aldığım kesin 2.0İDE 170HP Mégane Coupe'me baklaım şimdi Headers Düz Boru Kat İptali yaptıktan sonra ne kadar artacak yakıtım
Ayrıca genç bayanlarda inanılamz heveslegelip özel ders istiyorlar kursumuza bide şunu gözlemledim tabi bu bilinen bir durumki genç kızlar çok çabuk kavrıyorlar bu işi valla bizim buralarda genç kız gazcılar çoğalmaya başladı yakında rollere katılırlar bu arada sizede maşallah abla oldukça başarılı ve kabiliyetlisiniz kullandıkça çok daha çözersiniz işi bu iş bisiklete binmek gibi bir şey
E o zaman 12,5 -13 daha ilk 250-300 km için iyi sayılır sanırım
Çok kabiliyet gerekiyor mu bilmiyorum ben de olup olmadığını ama istekle oluyor sanırım çoğu
Bir de feci mesai harcıyorum, zamana yaymak yerine, bir an önce olası hataları giderip güvenle yer almak için. Bir de zorda kalınca insan çabuk alışıyormuş (5. günüm trafikte ve 4 pazar atlattım, şans mı şanssızlık bilemiyorum, Allah beni deniyor sanırım
)
Bir de belki züğürt tesellisi ama taksi ücreti kadar yakmıyorum nasıl olsa
Bir bayan sürücü olarak benim tecrübelerim de işinize yarar diye düşünüyorum.
RFC sürücülerini bu grup dışında tutuyorum
ama özellikle İstanbul'da bayan sürücülere yaklaşım çok kötü. Acemi olduğunuzu hissettikleri zaman ciddi anlamda üzerinize sürerler araçlarını. Gerçi bunda gerçekten çok kötü şofrlğü olan bayan sürücülerinde katkısı yok değil. Tedirgin ve kararsız kullanmayın, allah korusun kaza yapma nedeni. Bir kere bu şekilde eski aracım perte çıktı. Tabiri caizse biraz erkek gibi kullanmak gerekiyor. Bir de yapabileceğiniz en güzel şey trafiğe tek başınıza çıkmanız. Trafik müsait oldukça ufak riskli hareketler denemeniz vs.
Bu şekilde kendinize güveniniz gelecektir. Bu şekilde, 8 senedir tek kazam ve 0 ceza puanım var. İyi sürüşler..
Kesinlikle yarar! Foruma üye olduğum gün zaten bayan üye azlığından bu yüzden şikayetçi olmuştum. Hepsi sağ olsun her konuda çok yardımcı buradaki arkadaşların, ancak bayanların karşılaşabileceği durumları ancak bayanlar biliyor
6 ay önce ilk ders aldığımda, herkese yol verecek ve herkes önümü kesecek şekildeydim. Bir araç gördümse uzakta hemen frene dokunurdum hoca kızardı
Bunları düşününce epeyce gelişme var ama pazartesi 2. günümdü ve büyük ve uzun bir kamyonun sol köşesinden zor kurtuldum ne bileyim onların da sinyal vermeyebileceğini
Öğrendim ama, minibüsler gibi onlardan da sinyal beklemeyeceğim, bir de yüksek araç beni göremez, oradan gazlayıp sıvıştıktan sonra kızdım kendime ama tecrübe oldu
Bir de katil bakışı takınmak şu birkaç günde işe yaradı minibüsçülere
şöyle bir kafayı uzatıp illa bakıyorlar ışıklarda beklerken, kaşlar çatık halde durunca kafasını döndürüyor
Sizden de duydum ya tek başına çıkmayı, doğru yoldayım demek ki, çok teşekkürler.
Harika bir konu olmuş
yakıt tüketimine takılmayın.
Siz araba sürmeyimi öğreniyorsunuz ekonomik sürüş yapmayımı?
önce araba sürmeyi iyi öğrenin sonra tüketimle uğraşırsınız.
demek istediğim dikkatinizi dağıtmayın.
En önemlisi öz eleştiri yapabilmektir. siz bunu gayet güzel yapmışsınız.
başkası yanımda yokken daha rahat kullandığınızı söylüyorsunuz.
NEDEN?
o kişi sizi neden bunaltıyor.
her hatanızda sizi uyardığı içinmi yoksa hata yaparsam yine fırça atacak mantığı taşıdığınız içinmi.
yanınızda biri bulunmadığında neden rahat kullanıyorsunuz söyleyeyim.
yanlışlarınızda sizi uyaran biri olmadığı için rahatsınız.
Belki bu sırada trafiği tehlikeye düşürüyorsunuz. ama farkında değilsiniz ve bunu Doğru olarak kabul ediyorsunuz.
kazasız belasız sürüşler dilerim.
Eşim bana hep kızıyor. hep bişey buluyon diye. ama ben doğrusunu öğretmeye çalışıyorum.
Erkek arkadaşım da aynısını söylüyor, sen önce arabaya ,trafiğe alış, yakıt falan sonraki işler diye, bugün yakıt çıktıkça tuşlardan değiştirdim, daha iyi hissettim böyle sanırım hehe
Yalnız çıkmak diyince, zaten bu konuda yanıma aldığım tek kişi sözlüm. Onun da fırça vb huyu yoktur zaten, ama araç kullanmayı bilmek ve öğretmek farklı şeyler tabii. Ben hocayla daha farklı pratik şekillerde öğrendim, o zamanında kendi kendine pratik olmayan yollarla öğrenmiş ve yanımda olunca da haliyle kendi bildiği şekilde tarif etmeye çalışıyor kafalar karışıyor. Ha bir de sanayide ilk çalışmamızda 4 yol ağzında istop edince ellerini açıp hatip indirmeye başlamıştı
Tabii ben gülmekten çalıştıramamıştım arabayı zaten yeni alışıyordum. Bir de aldığım derslerde o bulunmadığından ne öğrendiğimin farkında değil, pazar günü tek başına çıkınca bayağı şaşırdı mesela, hele 2 gündür işe yalnız gidip gelince
Diğer kurban annem olabilir ama o da ah, uh ,aman vb yapma potansiyeli yüksek, ben artık aracın genişliğine alıştım gibi epeyce, nasıl oldu ben de bilemiyorum ama pazar günü hayatta giremeyeğim darlıkta sokaklardan geçebildim bugün, tabii hocayla çalışmasaydım yapamazdım asla
Trafik asla gurur kabul etmeyecek bir konu olduğundan, o konuda bulunan kusura hiçbir şey demem. Hoca memnun allah'tan ona güveniyorum, çünkü işleri gereği hataysa hata, iyiyse iyi