Acemi sürücülerin gezi notları:D

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Araba kullanmayi ogrenmek cesaret ve acemiye dogruyu gosterenle ilgili bir durum. İnsanin hamirundada olmasi gerekir tabi ki. Kabiliyette faktorlerden biri. Bayanlar fiziksel olaylarda hicbir zaman bir erkek kadar cesur olamadiklarindan araba kullanmalarida erkeklere gore kotu olmasi normal. istisnai durumlar tabiki mevcut ama kaideyi bozmaz:)

burakdemirel'e çok teşekkürler! :)

Bugün ders çıkışı (akşam ders yoktu allahtan) bizim eve yakın yokuşlarda çalışayım dedim, ama saat okul çıkışı olmuş ve her yerden servis araçları, sokaklar çok dar olunca iyi yol verme, geri geri sağ-sol sokağa girme pratiği yapmış oldum. Ama birkaç yerde yine istop etti :mad: Eve gitmek yerine Maltepe tarafında bir sitenin yan tarafındaki rampaya gittim. Ben diyeyim 30 siz anlayın 40-50. Yok, sadece debriyajla 8/10 u geçemiyorum. Burak'ın el freniyle kalkış anlatımı geldi aklıma :D ve sonuç :halay

:halay:halay 10/10 hatta 12 /12 :D

Eve dönüşte de uyguladım 3-4 defa, hani dilenciler der ya, tuttuğun altın olsun burak ağabey, büyüksün :D

Not: O sevinçle sözlümü aradım, e daha yapmamıştınız hocayla dedi, e forumda anlatmışlardı dedim, ne forumda mı? Renault forumundan mı öğrendin diye şaşırdı:D YAkında o da buraya takılırsa şaşırmam:D

Tüm yeni başlayanlar için aynı sorun var ben ilk başladığımda 13 yaşında falandım :D Yokuşta vermiştide 5 defa denedim hiç kaldıramamıştım :( Ama şimdi bana mısın demiyorum :)
El freni kalkış çok kolay çekin el frenini debriyajdan çekerken kavradığı yerden biraz önce gaz verin araba öne doğru atılcaktır o sırada indirin el frenini araba direk gidicektir ama soğuk kanlı olun :)

:halay :halay

Trafiktekilere takılmamak lazım. Biri gitse diğeri denk geliyor. Adam hasta olur mazallah bunlar yüzünden:)

Çocuk doğurmakla ebeveyn olunmuyor ama gelde anlat işte. İq eksikliği yaşayan insan diyeyim ben ona:)

Kesinlikle katılıyorum iki konuda da. Normalde yolcuyken de sinir olurum ama sıkışık minibüs caddesi trafiğinde 15 dakika kadar arkamdaydı kadın ve sürücü ben olunca devamlı aynadan gördüm, ama takılmamak lazım, benzinciye uğradım da kadından kurtuldum:)

Benim yol bilgisayarıyla fazla işim olmaz 15LT'den az yakan araba benim gözümde çok yakmıyordur insan kafayı yer Yol bilgisayarına devamlı bakarsa ben arada bakıyorum anlık tüketimi 4.0-4.5LT'ye kadar düşürüyorum şehir içinde 6.5 LT ila 8LT civarında yakıyorum yol bilgisayarına göre basmazsam ortalama 7'lerde oluyor(Chip Tuning Yazılım Sayesinde Sanırım) valla sattığımız 1.6 Opel Astra'dan daha az benzin aldığım kesin 2.0İDE 170HP Mégane Coupe'me baklaım şimdi Headers Düz Boru Kat İptali yaptıktan sonra ne kadar artacak yakıtım :) Ayrıca genç bayanlarda inanılamz heveslegelip özel ders istiyorlar kursumuza bide şunu gözlemledim tabi bu bilinen bir durumki genç kızlar çok çabuk kavrıyorlar bu işi valla bizim buralarda genç kız gazcılar çoğalmaya başladı yakında rollere katılırlar bu arada sizede maşallah abla oldukça başarılı ve kabiliyetlisiniz kullandıkça çok daha çözersiniz işi bu iş bisiklete binmek gibi bir şey :)

E o zaman 12,5 -13 daha ilk 250-300 km için iyi sayılır sanırım:D

Çok kabiliyet gerekiyor mu bilmiyorum ben de olup olmadığını ama istekle oluyor sanırım çoğu :D Bir de feci mesai harcıyorum, zamana yaymak yerine, bir an önce olası hataları giderip güvenle yer almak için. Bir de zorda kalınca insan çabuk alışıyormuş (5. günüm trafikte ve 4 pazar atlattım, şans mı şanssızlık bilemiyorum, Allah beni deniyor sanırım:D )

Bir de belki züğürt tesellisi ama taksi ücreti kadar yakmıyorum nasıl olsa:D

Bir bayan sürücü olarak benim tecrübelerim de işinize yarar diye düşünüyorum.:) RFC sürücülerini bu grup dışında tutuyorum :)ama özellikle İstanbul'da bayan sürücülere yaklaşım çok kötü. Acemi olduğunuzu hissettikleri zaman ciddi anlamda üzerinize sürerler araçlarını. Gerçi bunda gerçekten çok kötü şofrlğü olan bayan sürücülerinde katkısı yok değil. Tedirgin ve kararsız kullanmayın, allah korusun kaza yapma nedeni. Bir kere bu şekilde eski aracım perte çıktı. Tabiri caizse biraz erkek gibi kullanmak gerekiyor. Bir de yapabileceğiniz en güzel şey trafiğe tek başınıza çıkmanız. Trafik müsait oldukça ufak riskli hareketler denemeniz vs. :D Bu şekilde kendinize güveniniz gelecektir. Bu şekilde, 8 senedir tek kazam ve 0 ceza puanım var. İyi sürüşler.. :eyv

Kesinlikle yarar! Foruma üye olduğum gün zaten bayan üye azlığından bu yüzden şikayetçi olmuştum. Hepsi sağ olsun her konuda çok yardımcı buradaki arkadaşların, ancak bayanların karşılaşabileceği durumları ancak bayanlar biliyor:)

6 ay önce ilk ders aldığımda, herkese yol verecek ve herkes önümü kesecek şekildeydim. Bir araç gördümse uzakta hemen frene dokunurdum hoca kızardı:) Bunları düşününce epeyce gelişme var ama pazartesi 2. günümdü ve büyük ve uzun bir kamyonun sol köşesinden zor kurtuldum ne bileyim onların da sinyal vermeyebileceğini:D Öğrendim ama, minibüsler gibi onlardan da sinyal beklemeyeceğim, bir de yüksek araç beni göremez, oradan gazlayıp sıvıştıktan sonra kızdım kendime ama tecrübe oldu:D

Bir de katil bakışı takınmak şu birkaç günde işe yaradı minibüsçülere:D şöyle bir kafayı uzatıp illa bakıyorlar ışıklarda beklerken, kaşlar çatık halde durunca kafasını döndürüyor :)

Sizden de duydum ya tek başına çıkmayı, doğru yoldayım demek ki, çok teşekkürler. :eyv

Harika bir konu olmuş
yakıt tüketimine takılmayın.
Siz araba sürmeyimi öğreniyorsunuz ekonomik sürüş yapmayımı?
önce araba sürmeyi iyi öğrenin sonra tüketimle uğraşırsınız.
demek istediğim dikkatinizi dağıtmayın.

En önemlisi öz eleştiri yapabilmektir. siz bunu gayet güzel yapmışsınız.
başkası yanımda yokken daha rahat kullandığınızı söylüyorsunuz.
NEDEN?
o kişi sizi neden bunaltıyor.
her hatanızda sizi uyardığı içinmi yoksa hata yaparsam yine fırça atacak mantığı taşıdığınız içinmi.

yanınızda biri bulunmadığında neden rahat kullanıyorsunuz söyleyeyim.
yanlışlarınızda sizi uyaran biri olmadığı için rahatsınız.
Belki bu sırada trafiği tehlikeye düşürüyorsunuz. ama farkında değilsiniz ve bunu Doğru olarak kabul ediyorsunuz.

kazasız belasız sürüşler dilerim.

Eşim bana hep kızıyor. hep bişey buluyon diye. ama ben doğrusunu öğretmeye çalışıyorum.

Erkek arkadaşım da aynısını söylüyor, sen önce arabaya ,trafiğe alış, yakıt falan sonraki işler diye, bugün yakıt çıktıkça tuşlardan değiştirdim, daha iyi hissettim böyle sanırım hehe

Yalnız çıkmak diyince, zaten bu konuda yanıma aldığım tek kişi sözlüm. Onun da fırça vb huyu yoktur zaten, ama araç kullanmayı bilmek ve öğretmek farklı şeyler tabii. Ben hocayla daha farklı pratik şekillerde öğrendim, o zamanında kendi kendine pratik olmayan yollarla öğrenmiş ve yanımda olunca da haliyle kendi bildiği şekilde tarif etmeye çalışıyor kafalar karışıyor. Ha bir de sanayide ilk çalışmamızda 4 yol ağzında istop edince ellerini açıp hatip indirmeye başlamıştı :D Tabii ben gülmekten çalıştıramamıştım arabayı zaten yeni alışıyordum. Bir de aldığım derslerde o bulunmadığından ne öğrendiğimin farkında değil, pazar günü tek başına çıkınca bayağı şaşırdı mesela, hele 2 gündür işe yalnız gidip gelince:)

Diğer kurban annem olabilir ama o da ah, uh ,aman vb yapma potansiyeli yüksek, ben artık aracın genişliğine alıştım gibi epeyce, nasıl oldu ben de bilemiyorum ama pazar günü hayatta giremeyeğim darlıkta sokaklardan geçebildim bugün, tabii hocayla çalışmasaydım yapamazdım asla:)

Trafik asla gurur kabul etmeyecek bir konu olduğundan, o konuda bulunan kusura hiçbir şey demem. Hoca memnun allah'tan ona güveniyorum, çünkü işleri gereği hataysa hata, iyiyse iyi:)

sözüm meclisten dışarı ama ben bayan sürücülerin kullandığı arabaya binmiyorum trafikte gorursemde ya yavaşlıyorum yada yanlarına yaklaşmamak içn hızla uzaklaşıyorum ordan.. sebebini sorarsanız yaya haldeyken karsıdan karsıya geçerken kadın göz göre göre çarptı bana neymiş fren yerine gaza dokunmuş yanlışlıkla.. o zaman çıkmıycaksın trafiğe.. bikaç bayan sürücüde(ayna kullanma gereksinimi duymayan) trafikte giderken üstüme sürdü sollama yaparken onume kırdı vs.. o yuzden kimse kusura bakmasın acil bişi olmadıkça bayanların trafikte olmasından rahatsızım :) %10 u iyi kullanıyorsa geriye kalan %90 ı kasap resmen..

Bu şekilde örneklersek ama bana da 16 yaşındayken alkollü sürücü çarptı ve beyin ameliyatı geçirmeme, ölümden dönmeme neden oldu, o da erkekti? Peki böyle bakarsak hangisi tehlikeli? :)

Yanlış anlaşılmasın ben de daha önce de yazmıştım, aracı bayiden aldığımız gün erkek arkadaşımı uyardım (o kullanıyordu) aman sağdan bayan geliyor diye hehe çünkü yola bağlanacak ama hiç soluna falan bakmadı direk dalacak bir hali vardı:D

Ölümcül kazalara daha çok erkeklerin yol açtığı ortada, ama sadece arabayı çalıştırabiliyor diye trafiğe çıkmış çok sayıda bayan da var bu da bir gerçek. Peki bu bayanların eşleri, ağabeyleri, babaları ne yapıyor? Neden buna bir dur demiyor? Kendileri sabırla öğretmiyor, ya da öğretme becerileri yoksa özel ders aldırmıyorlar? Birçok bayan eşiyle kavga ediyor diye pratik yapmak istemiyor, ya da eşleri fuzuli para olarak görüyor hocayla çalışılmasını.

Benim manuel, benzinli araç aldığımı duyan etrafımdaki erkekler, ya biz kavga ediyoruz diye itirafta bulundular, bayanlar biraz aracı zorlasa arabaya bir şey olacak diye korkuyorlarmış:) Hocayla çalışmaya karar veriyorlar bir bir hehe

A)aracı çalıştırtıktan sonra ılk hedefınız aynalar olsun .dikiz aynası sağ ayna sonra sol ayna ve çıkış yapın .
B)kavsaklarda her zaman durun acemılıgınız geçene kadar .Durun sonra harekete geçin .aynaları unutmayın
C)Aracınız ışıklarda veya trafiğin durduğu yerde aracınızı hareket ettirirken durdururken panik yapmayın .Çünkü bir panik sizi hataya sürükler.
Aracınız istop mu etti arkadan kornamı çaldı çalşsn kimse yokmuş gibi aracınızı hareket ettirin .
Size tavsiyem her zaman aynalarınızı kontrol ederek hareket edin ve .

:eyv Çok teşekkürler!
Kavşakta ilk gün feci dalmıştım allahtan maç vardı da yollar boştu, debriyajı etkin kullanmayı öğrenince artık kavşaklar, otopark, daracık sokaklar işkence olmaktan çıktı, önceden araç fırlar sanıyordum:) Fırlamıyormuş meğer:D
Umarım el freni kalkışı sayesinde istop sayım 0'a iner yakında:)

Fikrinizi değiştirecek bayan şoförlerle karşılaşmanız dileği ile o zaman.. :D

:eyv
Trafikte bayan sürücü sayısı az olduğu için dikkat çekiyorlar ve hata yaptıkları zaman hemen farkediliyor.
Erkek sürücüler daha fazla hata yapıyor ve agresif araç kullanıyor,kaza oranlarına bakılırsa erkek sürücülerin daha fazla kaza yaptığı görülür.
Kadın sürücüler trafikte daha dikkatliler ve bu yüzden araçlarını daha yavaş ve trafik kurallarına uygun kullanıyorlar...
Benim şahsi görüşüm bayanlar bizden daha fazla kuralcı ve dikkatliler,bu yüzden onlara kötü sürücü demeye hakkımız yok...:eyv

Çok iyi/dikkatli araç kullanan bayan arkadaşlarım var. Burada iyiden kasıt çok hız yapmaksa, benim konum dışında kalır:) Kendine ve etrafa zarar vermeden, güvenli sürüş dersek, Usta'nın dediği gibi çok dikkatliler ve gerçekten çok hakim olan bayanlara rastladım bu hafta. Belki bayan sürücü oranının fazla/az olması da ön yargıları değiştiriyor:D Çok olan yerlerde erkek sürücüler gibi değerlendiriliyorlar. Nasıl ki kimse bana bugün erkek sürücü çarptı demez, sadece çarptı biri der. Ama bayan olursa haa bayan çarptı denir:D
Ama tekrar diyorum ki, alkollü araç kullanan bayan sürücü oranıyla erkek sürücü oranı karşılaştırılamaz bile sanırım. Ha tabii aynada makyaj tazelerken öndekine çarpan ya da etrafı seyrederek kullananları inkar etmiyorum hehe

Kendisiyle trafikte karşılaşmayı ümit ediyorum zaten. Plakanı alayım Serhat. :cool:

:yer

WALLA mustafa abi katılmıyorum sana ben.. Sayıları az madem bu kadar Sıkıntı Cok olsalar ne olur ALLAh bilir bu az halleriyle bile Problem oluyorlar Sözüm hepsine değil ama mustafa abi şeriti ortalamıs ayna kullanmayan bürnunun dikine bakana da dikkatli dersen olmaz .... Son yasadıgım olay 60 sn kırmızı 10 sn yesil yanan ısıkda yanan yesilde gecmeyip fazldan 60 sn daha bekleten bi bayan vardı .. ben buna dikkatli diyemem

Bknz yukarıdaki açıklama :D İçerim de sürerim de mantıksızlığında olan kadın da vardır tabii ama erkek sürücülerdeki oran kadar değildir? 60 sn beklemek mi, beyin ameliyatı mı dersem? :S

Normalde zaten kadınlardan korkuyordum, kafasına birşeyi kilitleyen kadınlardan daha bir korkar oldum. Herkez sizin gibi azimli olsa, kimse bayan sürücülere laf edemez. :D

hehe Korkmanıza gerek yok yahu, sizler destek olsanız kadınlara bir şeyler başarmaları için (manevi) yapamayacakları şey yok gibidir. :)

Benim büyük bir destek kitlem vardı, hatta 2.el aylarca araç aramıştım, öğrencim olan bir çift, biz bulalım, alalım sana satalım demişlerdi hehe

Araba kullanmayi ogrenmek cesaret ve acemiye dogruyu gosterenle ilgili bir durum. İnsanin hamirundada olmasi gerekir tabi ki. Kabiliyette faktorlerden biri. Bayanlar fiziksel olaylarda hicbir zaman bir erkek kadar cesur olamadiklarindan araba kullanmalarida erkeklere gore kotu olmasi normal. istisnai durumlar tabiki mevcut ama kaideyi bozmaz:)

:eyv Çok doğru! Araba kullanmayı bilmekle öğretmek de çok farklı bir durum. Kimi insan çok rahat öğretir bildiğini, kimi ise ifade edemez, e ifade edemeyince de acemi ne yapsın:D Benim sözlüm baş destekti ders almamda, hatta şimdi de ders almadan (tazelemeden) çıkma demişti, ama biraz verince direksiyonu trafikte geçen pazar dayanamayıp çıkmıştım akşam tek:D

Son düzenleme:
ben zaten %10 luk kısmı ayırmıştım sizde kendinize göre haklısınız Çiğdem hanım.. umarım sizde o %10 luk kısma dahil olabilirsiniz ki sizde bu azim olduktan sonra bunu başaracağınıza şüphem yok.. iyi akşamlar kazasız belasız sürüşler dilerim :eyv

ben zaten %10 luk kısmı ayırmıştım sizde kendinize göre haklısınız Çiğdem hanım.. umarım sizde o %10 luk kısma dahil olabilirsiniz ki sizde bu azim olduktan sonra bunu başaracağınıza şüphem yok.. iyi akşamlar kazasız belasız sürüşler dilerim :eyv

Teşekkür ederim, tüm çabam zarar vermemek, zarar almamak için:D

Teşekkür ederim, tüm çabam zarar vermemek, zarar almamak için:D
trafik bu sonuçta hatasız kul olmaz demişler.. sen çarpmazsn gelip sana çarparlar :) sonucta elektronik 4 teker üzerinde giden birşeyin içindeyiz. ne kadar güvenli olduğunu düşünsekte hiçbirşey bizim elimizde değildir. Siz duyarlı bir sürücü olun yeter zaten gerisi gelecektir.

trafik bu sonuçta hatasız kul olmaz demişler.. sen çarpmazsn gelip sana çarparlar :) sonucta elektronik 4 teker üzerinde giden birşeyin içindeyiz. ne kadar güvenli olduğunu düşünsekte hiçbirşey bizim elimizde değildir. Siz duyarlı bir sürücü olun yeter zaten gerisi gelecektir.

doğru tabii, nasıl ki yayayken ışıklarda beklerken yan tarafta ters yönden gelen bir sarhoş çarpabiliyorsa insana (bana olduğu gibi :D) her şey olası, hayat böyle bir şey... önlemi alıp, güvenlik sınırları içinde trafikte var olmaktan başka pek bir şey gelmiyor elden. bir de diğerlerinin kuralla uymayabileceğini unutmamak gerekiyor. geçen gün bağdat caddesi'nde bir bayan dümdüz karşıdan karşıya geçiyor, bir de aheste aheste, ben kırmızı yandı aniden sandım, yooo yeşil yanıyor, kadın başını bile çevirmedi dümdüz geçti karşıya bize yeşil yanarken:mad:

bazı insanlarımız oyle bide yol verdiğin halde tip tip bakanları var dövecekmiş gibi.. onlardan zaten nefret ediyorum bana yeşil yanıyor yol veriyorum bide üstüne sitemkar bakışlar :)

bazı insanlarımız oyle bide yol verdiğin halde tip tip bakanları var dövecekmiş gibi.. onlardan zaten nefret ediyorum bana yeşil yanıyor yol veriyorum bide üstüne sitemkar bakışlar :)

bu tarz bi olay olarak örnek vereyim yaya geçidinde kime yol verirsen ver genç bayanlara yol verince garip bir bakış atıyorlar...ben artık prensiplerim gereği sadece genç bayanlara yol vermiyorum örneğin geri kalan kim olursa olsun yaya geçidinde her zaman için durarım... bi havalanmalar bi garip hareketler benden uzak allaha yakın :)

Geri