2004-2009 Scenic Özellikleri ve Donanimları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yusuf29
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cok buyuk fiyatlar degil bizim araclarin zenonlu mercekli farin tanesi 750tl tampon deseniz 1500tl civari oldugu icin pek yuksek rakam degil ancak 13 tane kazaya karismasi yüksek geldi bana

Ya arkadaşlar 5664 den 3 tane telefon nodan sorgulattım 1 inde 13 kaza diger 2 sinde sbs kayıtlarında yok dedi 2 tane sigorta ya sordurdum ikiside 2 tane hasar kaydı var dediler anlamadım gitti hangisini dikkate almalıyım sigorta mı 5664 mü.?

Kerşim benim başıma da geldi. şuan ki aracımı alırken tanıdığım sigorta şirketi abimize şase ve plakadan sorgulattım. herhangi bişey yok gönül rahatlığı ile alabilirsin dedi. sonra servisten bakım kayıtlarına baktık. 2 defa ön plastik tampon ve sunroof ses alma şikayetinden değiştirilmiş dendi. 5664 'e mesaj attım . 8 farklı hasarda toplamda 8 bin tl ye yakın hasar çıktı.hatta mini onarımdan yapılan yapılan pasta cila işlemi bile hasar olarak çıkıyor.bu hasarlarımın En büyüyü 2350tl idi. axaoyak taki abiyi aradım durumu sordum. belli bir meblağ altındaki mini hasarlar bizim sistemde gözükmez dedi. hiç korkma aracı computest yaptırıp al dedi. sonra tekrar servise gittim. değişen , onarılan parça detaylarını istedim. Ön tampon 2 defa farklı zamanlarda değişmiş ama bu lastik tamponla beraber hasar gören veya değişen parça yok dediler. sunroof ise ses alma şikayetinden ise bir kısmını servis ; diğer kısmını kasko karşılamış dediler. plastik ön tampon orijinal far yıkamalı yani dolu olduğundan fiyatı yüksek dediler. Aklıma yeni lagunamdaki bardaklığa akan sıvı yüzünden boyanın kakması hasarı geldi. dijital klima ünitesindeki bardaklığın avuç içi kadar oto parfüm yüzünden boyası kalkınca ; glade 'e mail attım. sagolsunlar ücretsiz zararımı karşıladılar. 817 tl olan dijital ünitenin sadece dış çerçevesi ve inanın 5dk yı geçmeyen işlem için kdv ve işçilik dahil 1350tl glade borç çıkardılar. Servisler kasko olmasa batar demişlerdi. hakikaten doğru. bir örnek daha vermek gerekirse kaskosuz bindiğim ve kaza yaptığım2004 scenic 2.0 privilege aracımda direksiyon hava yastığı ve konsoldaki yolcu hava yastığı açıldı. konsoldaki hava yastığı ön camı patlattı. bunun dışında ön plastik tampon ve bir farım hasarlıydı. servis expere geldiğinde aracımda 14 bin tl hasar tesbit etti. bende aracımı motorunda yangın çıkmış ve perte ayrılmış bir scenicten orijinal parçalarını kendim toplayıp taktım. herşey dahil 3800 tl ye maloldu. servisin kazancını siz düşünün. Uzun lafın kısası servisler kaskodan para yokmak uğruna çok fahiş meblağlarda işlem yapıyor. dolayısıyla araçtaki 13 adet hasar bence sizi korkutmamalı. zaten hava yastığı açılan ve alttan hasar alan ama hava yastığı açılmasa bile aracı hemen perte ayırıyorlar. çoğu uyanık araç sahipleri bu tür küçük hasarların önemli olmadığını bilip bir de sahibi ürkmüşse satamam diye. fiyatını aşağıdan yakalayıp hemen uyguna alıyorlar. yine de karar sizin. bence servisten değişen parçaları kayıtlarına bakın. zaten onlar önemli bir işlemler olduğunda uyarıyorlar.

Aynen yusuf hocam bugun de motor numarasından sorgulattım 4 tane hasar kaydı var dedi ama agır hasar ve pert yok dedi onun için cumartesi şaşmas sanayiye götürücez tanıdık ustamız var ona göstericez eger bir sıkıntı yok ala bilirsiniz derse Allah nasip ederse pazaretesi satışını alırız artık nasip kısmet Allah hayırlı olacaksa nasip etsin hayırlı olmayacaksa bir neden çıksın olmasın diye dua ediyoruz haydi hayırlısı bakalım.

Son düzenleme:
Değerli kardeşim yukarda resimde paylaştığım ünite scenic II.ci kasa sürücü direksiyon solundaki otomatik park fren nin hemen altında bulunan bu ünitedir. bu ünitede dolu bir scenic araca ait ünitedir. soldan sağa sayarsak : sol baştaki rolon dijital ekranın parlaklık ayarını yapar. ( orijinal far yıkamalı xenon olmayan larda bu rolon yanında bir rolon daha bulunur. bu rolonda far yükseklik ayarını manuel yapmak içindir. xenon farlılarda ise farın yüksekliğini aracın kendisi otomatik yaptığı için rolon yoktur. ) Ortada ki düğme ise yani esp/asr düğmesidir. üstünde kayan araba işareti bulunur. üstüne bastığınızda esp/asr devreden çıkar. ekran da da asr devre dışı yazar. bu arada esp neden bu kadar önemli diye merak eden varsa esp nedir diye araştırdığınızda Euro ncap çarpışma testlerinde son iki yıldır esp olmayan araca 5 yıldız vermiyor. En sağdaki düğme ise orijinal arka park sensörünü devre dışı bırakma tuşudur.

sizin araçta bu ünite resimlerde görülmüyor. ama çok büyük ihtimal ile sizin araç privilege donanıma ilave tekno paket satın alınmamış ( Tekno Paket : Esr + Asr + Csv (Yetersiz Dönüş Kontrolü), Lastik Basınç Ayarları Kontrol Sistemi, Park Yardım Sensörü, Hız Ayar Ve Sınırlayıcı, Elektrikle Katlanan Dış Dikiz Aynaları, Telefon Ön Hazırlığı. ) Çünkü tekno paket içeriğinde dikkat ederseniz aracın resimlerinde hız sabitleyici , arka park sensör görünmüyor. tekno paket bildiğim kadarıyla içeriği bütün satılıyor. yani içeriğinden sadece 1-2 tanesi değil ; paket halinde satılıyordu. Evet ESP/ASR çok önemli bir güvenlik sistemi ama bu araçlar MPV sınıfında ve çok performanslı araçlar değil. özelliklede otomatik olanlar. bu araçlar sakin kullanılmayı keyif, konfor tarzı mini aile aracı. Ben esp ye iki defa ihtiyaç duydum. 2004 privilege 2.0 136bg lik aracımda çok set girdiğim ve araba kesin takla atacak dediğim keskin virajda araba biranda benim dışımda esp aracı düzeltti. diğerinde ise aynı araçla bir adamla kapışırken evin yolunu kaçırıyorken son anda 190km hızla giderken yaklaşık 200metreden biranlık saflığımdan araç ( çok şükür yakınmda , arkamda başka araç yoktu ) evimin yolununu kaçırmamak için 4 şerit birden atıp yol ayrımına girdiğimde ani frenle beraber araç esp ekranda devreye girdi ve şükürler olsun ki araç bu mesafede savrulmadan durabildi. ve ayrılacak kavşağı alabildim.

KISACA ÖZETLEMEK GEREKİRSE aracın resimleri ; privilege pakete ilave Pack Executive : 4x15 W Radyo-Teyp + 6 'Lı Cd Çalar, Xenon Far Ve Far Yıkama Sistemi; ve
Elektrikli Sunroof paketlerin satın alındığını anlayabiliyoruz. Aracın rengi zaten çok hoşumuza gitti. araçta dıştan resimlere baktığımızda herhangi bir ezik , sürtme vs görünmüyor. aracın içide gayet temiz siğara yanığı , leke vs görünmüyor. sol sürücü koltuğu sol yanındaki aşınma hariç gayet temiz ve güzel. direksiyon ve vites topuzu temiz. koltuklarda yanık vs yok. esp/asr ve hız sabitleyici olsaydı çok iyi olacaktı. ama esp/asr sonradan eklenebilirmi bilemiyorum ama hız sabitleyiciyi orijinal çıkma parçalarla 350-500 arası bence çok rahat çevirebilirsiniz. esp önemli bir güvenlik ekipmanı olsa da bu araçlar özellikle 1.6 otomatik vitesleri sakin kullanıma elverişli ve ağır oturaklı araba olduğunda çok zorlamazsanız esp yi çok aramazsınız. bu arada unutmadan bu araçta kesinlikle esp yok demiyorum. dediğim gibi bu üniteyi gösteren resim olmadığından ben paket üzerinden yorum yapıyorum. sahibi esp/asr yi işaretlemiş. mesela lastik basınç sensörünü de işaretlemiş. inşallah bilinçli bir şekilde işaretlemiş ve esp/asr ve lastik basınç sensörü vardır. ama hız sabitleyici ve arka park sensör olmadığı kesin. Ama dediğim gibi aracı genel olarak beğendim. km olarak düşük sayılabilecek km de. lpg olmaması motorun iyi olduğunu anlaşılabilir. ama aracın 120 bindeki büyük bakımın yapılıp yapılmadığını bilemiyoruz. bildiğiniz gibi 60bin ve katları Renault araçların büyük bakımları + araç muayene + akü, alt takım bakım vs bunlara da baktırmak lazım. fiyatını biraz aşağı çekmeye çalışın . çünkü lpg siz çok zor binilir. lpg size yaklaşık 1300 tl işletmesi ve muayene derken 1500tl. büyük bakım , alt takım bakım isterse de biraz daha cebinize bakacaktır. açıkçası bu km de alt takımda sıkıntı olacağını sanmam. birde sunroof 'a dikkat edin rahat açılıp kapanabiliyormu ? dijital ekranda kararma veya saat ve günlük km yi aracı her açıp kapattığınızda sıfırlıyormu ? dijital ekranda arıza veya servis ışığı yanıyormu ? servis kayıtları veya özel usta kayıtlarını mutlaka görün. kitapçıklarını ve özelliklede yedek anahtarı almayı unutmayın.

son kez kardeşim satıcı hem ilan detayında hem de araç donanım işaretlerinde ESP/ASR var yazıyor ve işaretlemiş. inşallah dediği gibi ise süper. zaten aracı görür görmez yukarda verdiğim resim deki gibi 1 rolon ve 2 düğme varsa süper. Esp/asr var sayarsak bu bölümde bu aracın 1 rolon + orta düğmede esp/asr + son düğme yok olması gerek. çünkü olsaydı arka tamponda çukur şeklinde orijinal arka park sensörleri olurdu. dolayısıyla bu düğme de olur. sizin araçta orijinal arka park sensörü olmadığı resimlerden anlaşılıyor. bu bölüm dolayısıyla kapaklı yani boş olur. Ama fiyatını biraz daha düşürün. 30-31 civarı sizin için iyi olur

Geri