2004-2009 Scenic Özellikleri ve Donanimları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yusuf29
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yusuf Hocam siyah arabanın sag ve sol iki kapı sacı ve tampon serviste degişmiş yazmış aklıma acaba arkadan darbe aldıda ondan mı degişti birde fiyatı çok ucu piyasaya göre anlam veremedim. Diger arabada toplamda 7-8 bin civarında hasar kaydı var söledigine göre kaskodan bakım yaptırdım onun için hasar kaydına geçtiler yazmış böyle bir şey mümkün mü acaba.

Değerli kardeşim siyah arabanın kaza biçimini bilemem ama arkadan büyük kaza olsa cam tavan dahil değişir. Hatta sana küçük bir sır vereyim. Eğer bir aracın camları marka logo altında üretim tarihi model tarihi yada bir yıl oncesi ise camların orjinal olduğu anlaşılır. Eger arkadan buyuk kaza olursa sağ sol arka iki kapı + camurluklar ve arka bagaj değişir yada işlem görür. Dedigim gibi hatta sunroof camı bile hasar alabilir. Birde endiselenirsen sag sol arka marsbiyel ve kapı üst veya iç kisimlarda boya /işlem varmı diye araştırın. Ben yinede siyah araç diyorum

Zaten diger gri arabadan vaz geçtim hasar kaydı çok fazla 8000 civarında halen aramaktayım umudun bittigi yerde hayeller başlar....

Değerli arkadaşlar acizane II.kasa 3 tane farklı motor scenic kullanıcısı ve scenic aşığı olarak siz değerli arkadaşlarımdan sık sık soru alıyorum. Kendimde herşeyi ben bilirim yerine doğruyu ve kaynak gösterecek şekilde sizinle paylaşıyorum. Sizlerden çokça gelen sorulardan bir tanesi de scenic II kasa çok ça donanımları olması ve nasıl anlaşılır ve farkları nelerdir ; şeklinde. 2004/2009 Arası scenicler : Autantic , Sportway , Expression , Extreme ,Conquest , Dynamic , Exception , Privilege donanım adı altında satılmış ve extra tekno paket , executive paket , elektrikli sunroof ve tam deri paketler satılmıştır. Şimdi hangi scenic satılık ilanı görseniz ''FUL+FUL , EN DOLUSU , BUNDAN BAŞKA DOLU YOK '' gibi ifadeler çokça görürüz. İnsan ister istemez aklı karışıyor. hangisi ful , kim doğru söylüyor. bir scenic aracın dolu olup olmadığı veya hangi donanım sahip uzaktan bile çok rahat belli olur. Sıkça gördüğümüz donanımları basitçe izah edeyim.AUTANTİC en baz (alt donanım versiyonudur.) Orijinal çelik jantı yoktur. kapaklı kara/saç jant ve lastik ebatı 15 inçtir. dijital klima yerine manuel klima vardır. arka camlar manuel'dir. farlar xenon değildir. opsiyon çok nadir sunroof alan vardır. çoğunda sunroof yoktur. otomatik park freni yerine manuel park freni vardır.EXPRESSİON : içi bej renk kumaş koltuk ve kendine has 16jant orta kalınlıkta jantı mevcuttur. çoğunda hareketli orta konsol yoktur. xenon far bulunmaz. 2007den sonrası xenon değil merceklidir. posiyon paketleri satın alınmış ise donanımı üst pakete yakındır. CONQUEST : sceniğin özel bir serisidir. yerden biraz daha yükseltilmiş arazi havası verilmiş bir aracıdır. sadece 1.5dci ve 2007 sonrası vardır. Hız sabitleyici hiç birinde bulunmaz. Tamponlardan 1 km den farkedilir. EXCEPTİON : dynamic versiyonun 2007 den sonrası ismini almış haline benzer. İçi siyah döşeme koltuk yanları siyah deridir. xenon far ve esp/asr paketi pek bulunmaz. DYNAMİC :2004-2006 arasında çok yaygın ve privilege çok yakın bir pakettir. Hatta bazı dynamicler bütün paketleri satın aldığında paketsiz privilege den daha dolu olabilir. bu yaygın paket jantları kalın megan 2 de de sık rastlanan bir jantı kullanır. İçi siyah döşemedir. önemli bir kısmı bütün paketleri satın alınmıştır. ve son olarak PRİVİLEGE : bu paket jantı ince dilimli ve içi bej renk yarım deri ile hemen kendini belli eder. nadiren bej renk tam deri koltuklusu da vardır. Gerçek anlamda tam dolu bir II kasa scenic ilk etapta : far yıkamalı (ön farın önünde plastik fıskıyeler ) xenon far , sunroof , esp/asr , arka çukur şeklinde orijinal park sensörü , karartmalı dikiz ayna (normal aynadan daha kalın ve farklı ) , hız sabitleyici ( direksiyon hava yastığı her iki yanında kumanda butonları ) aracı ilk etapta gerçek manada dolu olduğunu belli eder.

Aracin ic detay resmi yok. Ama distan dolu paket park sensoru. Sanruf. Mercekli+zenon far.yikamali sistem var.

Aracin ic detay resmi yok. Ama distan dolu paket park sensoru. Sanruf. Mercekli+zenon far.yikamali sistem var.
aynen Avni beye katılıyorum. resimlerden sanki dynamic donanımın dolu paketlisi gibi duruyor. ama rengi bu araca yakıştığını düşündüğüm OSMANLI MAVİSİ. km orijinal ise gayet iyi ve fiyat makul. bakmaya değer

http://sahibinden.com/198680827 yusuf ve Cebelli hocam bu araca baka bilirmisiniz acil son 31 bin diyor niyetliyim almaya sizce bu fiyata deger mi acil yorumlarınızı bekliyom yarın araca bakmaya gitcez. Tşkler ilginize.

http://sahibinden.com/198680827 yusuf ve Cebelli hocam bu araca baka bilirmisiniz acil son 31 bin diyor niyetliyim almaya sizce bu fiyata deger mi acil yorumlarınızı bekliyom yarın araca bakmaya gitcez. Tşkler ilginize.
Kardeşim araç fena değil. gözle görülür resimler çok net olmasa da büyük bir problem görülmüyor. arka tampon gri kısmı(plastik ) ve arka çeki demir küçük kapağı yok. bunlarda pek önemli değil zaten. Çok kafana takılsa bile arka tamponu yerinden sökmeden güzel maskeleme ve ince zımpara ile toplamda 20 tl lik masrafla hiç bir sıkıntı kalmaz. donanım privilege . gördüğüm eksiklik kararan dikiz aynası. o da olmazsa olmaz değil. hız sabitleyici ve sunroof var. esp/asr varmı görünmüyor ama seçeneklerde işaretli. km si gayet iyi (orijinal ise ) . lpg olması 4+4 lastiğin olması ve aracın muayenesi olması avantaj. bildiğiniz gibi Renault gurubu büyük bakımları 60 bin ve katları. araç 123 binde . yani 120binlik büyük bakımı yapılmamış olma ihtimali var. kaza soruşturması sonra servis bakım kayıtları ve computest ile inşallah araca kavuşursunuz. ben aracı beğendim. araçta eğer büyük bakım yapılmamışsa 30bin'e diretin.(yüzyüze görüşürken. ) Çünkü 31.50 fiyata 500 indirim az. Bence 30 yada 30.50 iner gibime geliyor. hayırlısı kardeşim. Ama gerçekten adamın dediği gibi boyasız orijinal km ve araç bakımları düzgün ve kayıtlı ; temiz kullanılmış ise acele etmen lazım. bu şartlar altında ise araç uzun süre ilanda kalmaz.

Geri