2004-2009 Scenic Özellikleri ve Donanimları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yusuf29
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi günler yusuf hocam benim sizden bir ricam var bende renault scenic 2004-2006 arası otomatik vites almayı düşünüyorum araba hakkında kısace nelere dikkat etmeliyim şanzuman nasıldır hangi modelini tavsiye edersiniz birde bu modellerde hangisi tam otomatik vites hangisine baksam triotonik vites kimsede tavsiye etmiyor yokuşta geri kaçırır diye lütfen bu konular hakkında bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim kolay gelsin.

İyi günler yusuf hocam benim sizden bir ricam var bende renault scenic 2004-2006 arası otomatik vites almayı düşünüyorum araba hakkında kısace nelere dikkat etmeliyim şanzuman nasıldır hangi modelini tavsiye edersiniz birde bu modellerde hangisi tam otomatik vites hangisine baksam triotonik vites kimsede tavsiye etmiyor yokuşta geri kaçırır diye lütfen bu konular hakkında bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim kolay gelsin.
efsane 2005 kardeşim merhaba. öncelikle aramıza hoş geldin. Sizin gibi şuan sitede 3 arkadaşımıza gece gündüz sizin istediğiniz scenic bakıyoruz. En baştan şunu söylemek isterim : çok dar bir alanda araç arıyoruz. Avni beyin (cebelli ) dediği gibi http://www.renaultfanclub.com/sceni...k-vites-hakkinda-bilgi-almak-istiyorum-4.html konu başlığı sayfa 4 te tam olarak sorunuzun cevabını paylaştık. Çok uzatmadan şunu söylemek isterim. scenic II kasa araçların dizel otomatikleri yoktur. otomatik olarak 1.6 115bg ve 2.0 136bg motorlarında otomatik vites vardır. Renault'un bu kullandığı otomatik vitesin ismi PROACTİVE dir. Aynı zamanda bu otomatik vites triptronik tir. yani otomatik ile kullanırken istenirse vites kolu sola çekilince triptronik bölüme geçer ve vites atmayı müşteriye bırakır. Bu otomatik vites te bariz bir sorun duymadım. geri kaçırma olayı ise yaklaşık 30 derecye kadar geri kaçırmaz. daha fazlası eğimlerde hafif geri gelir. bunu da çözümü çok basit. İsterseniz yol eğimi 60-70 derece olsun araç elektronik park freni manuel çekilir. araç bir cm geri kaçmaz. hiç fren pedalına basmadan direk gaz pedalına yüklenince otomatik park freni kendisi bırakır ve araç 1cm bile geri kaçmadan ve ustalık, veya telaş olmadan çok rahat kendisi yokuşu tırmanır. Alacağınız scenic'in durumunu sürücü koltuğu sol kapıya yakın kısmı kendini belli eder. Bakımsız , hor kullanılmış bir dolu scenic yeni sahibini fazlasıyla üzebilir. ucuz scenic alacağınıza 2-3 bin fazla verin ama gerçek manada dolu ve bakımlı temiz scenic almanızı şiddetle tavsiye ederim. Servis kayıtlarına mutlaka baktırın. 2004-2006 arası sceniclerin dijital ekranların büyük bir kısmı kararma veya harf/karakter kaybetme yüzünden değişmiştir. km nin orijinal olup olmadığını ; ekran değişmişse( ki değişmesinde en ufak bir sorun yoktur ) değişmeden önceki km serviste kaydı vardır.Sunroof ların rahat çalıştığına da dikkat edin. ya serviste yada iyi bir expertizde aracı iyice baktırın. saygılarımla.

Çok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için formu incelicem bende ankarada ikamet ediyorum 25000 tl ile 27000 tl arası 2004-2006 arası otomatik scenic arıyorum eger görürseniz bana haber vere bilirseniz çok sevinirim kolay gellsin.

yusuf hocam angarada computer test olarak en iyi kaliteli iş yapan neresi var bilginiz varsa paylaşa bilirmisiniz.

A CİTY arkasındaki erciyes iş merkezlerinde , akköprü kavşağı İskitler büyük sanayi çevik kuvvet civarlarında bolca computest yapan yerler var. Ama benim özellikle tavsiye ettiğim bir yer yok kardeşim. bir arkadaş ANKARA da DYNOMOSS AUTO CHECK UP diye bir yer var. Çok kaliteli ve uzman kadro ile çalıştığını söyledi. Türkiyede profesyonel manada çalışıyorlar ve Ankara, Bursa, İzmir , Konya da şubeleri var . Ankarada yıldız sanayi BAĞDAT CADDESİNDE de şubeleri var. link : http://www.dynomoss.com.tr/

Arkadaşlar anladıgım ve araştırmalarım istedigim scenici bu fiyatlarda temizini bulmak zor gibi görünüyor en iyi scenicden vaz geçmek galiba üzülerek sölüyorum. Sizden ricam scenic ayarında başka bir araba modeli tavsiye ede bilirmisiniz ilginize teşekür ederim.

Son düzenleme:
Ben scenic sınıfında ( meriva,zafira, touran, Picasso , c-max , verso ) çoğunu kullanma fırsatım oldu. yurt dışında (ispanya ) aracımız Picasso idi , Almanyada ki aracımız ise touran dı. bir abimizdeki zafirayı da kullandım. versoya ve c-max ' a bindim. İzlenimim : VERSO VE MERİVA bence bu sınıfın en kötüleri. meriva boş sıradan çok basit ; Verso ise ferahlık sıfır. yolcu özellikle de arka camların yüklekliği 1 karıştan az daha yüksek. iç ambiyans siyah konfor denen bişey yok. hani sağlamdır, arıza yapmıyordur onu bilemem. Ama benim şahsi görüşüm bu sınıfta PİCASSO da çok hoşuma gitti. bence bu arabanın artısı : 1,6 hdi motor , direksiyonun değil simit gurubunun dönmesi , ön camdaki güneşlik kısmını yukarı aşağı hareket etmesi benim çok hoşuma gitti.

Geri