2004-2009 Scenic Özellikleri ve Donanimları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yusuf29
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ankarada şaşmaz daki cikmacilardan yada yedek parcacidan yenisini alip komple veya sadece i harfini alip ta yapistirabilirsin. Ama yenisini alirsan eskisini sokup yenisini yapistirmani tavsiye ederim. Hayirdir aldiniz mi araci

Yok hocam almadım daha yarın baktırcaz bir sıkıntı olmassa öyle alıcaz inşallah. İ harfi sonradan dikkatimi çekti de onun için alırsam diye sormuştum.

Mrb arkadaşlar üzülerek söylüyorum bu arabada malesef olmadı nasip değilmiş gökhan arkadaş araçla ilgileniyorsanız baka bilirsiniz sana yardımcı olsun diye söyleyeyim araç kaporta dan geçti 4-5 parça çizik boya var kaza yok dendi fakat alt takımda sıkıntılı motor ve şanzuman dan yağ damlatıyor sağ tekerin oralarda bilye degismesi gerekiyor klima sensörü herhalde değişmesi gerekiyor direksiyon kutusundan ses geliyor dendi yani kısacası 750 tl ile 1500 tl arası masraf çıktı fiyat beni aştı siz ben yaptırırım derseniz aracın içi temiz binile bilecek araba bugun itibariyle scenic macerası bitmiştir benim için yapımda ve yayında emeği geçen herkeze teşekkür ederim Allaha emanet olun. Hoşçakalın.

rica ederiz kardeşim hakkında hayırlısı. keşke limitin 35 civarı olsa sana çok iyi araba buluruz da . örneğin dün istanbulda serviste bir araba ilana girdi. scenic makyajlı kasanın gerçek anlamda tam dolusu . dikkat ederseniz esp/asr ve orijinal xenon farın dışında bir de çok nadir bulunan orijinal anfili cabasse cd çalar mevcut. km ise 25.000km . otomatik düşünen ve maddi gücü bu meblağı karşılayan için şiddetle tavsiye olunur. ilan : http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...ivilege-bva-25.000-km-de-gri-205795232/detay/

Yusuf abi bu yaziyi okuduktan sonra aklima ilk gelen senin artik otomatik vitese terfi etmen geldi. Sanki bu araba senin icin yayinlanmis. Hazir is yerinden senin arabayi istiyolar ya ver iyi fiyata al bu arabayi abi km super araba piril piril yanıyor. Bir düşün...

1-)Arkadaşım mavi aracı en son kaç liraya bıraktı,

2-) Araçtaki yağ kaçağı olasılıkları motor ve şanzuman için sanırım bunlar, usta tam olarak yağ kaçırma için ne söyledi (keçeden mi yoksa başka bir şey mi)
Eğer motor yağı rengi siyah yahut kahve ise motor yağı sızdırıyordur. Bu durumda aşağıdaki parçalarda yağ kaçağı olabilir;
· Yağ tavası contası
· Subap kapağı contası
· Yağ soğutucu linyeler
Yağın rengi kırmızı yahut açık kahverengi tonlarında ise şanzıman sızdırıyordur ve aşağıdaki parçalarda yağ kaçağı olabilir;
· Şanzıman tavası contası veya linyesi
· Hidrolik direksiyon hortumu, pompası ya da soğutucusu.
· Aks contaları
· Kremayer dişlisi veya pinyon dişlisi
Yağın rengi yeşil veya turuncu ise soğutucuda bir sızdırma söz konusudur, aşağıdaki parçalarda yağ kaçağı olabilir;
· Su pompası
· Radyatör
· Radyatör başlığı
· Radyatör hortumu

3-) Bilye sanırım kolay 50-100 tl birşey
4-) Klima Sensörü ( Sanırım basınç müşürü) 120-170 tl arası
5-) Vites kutusundan gelen ses için bir şey dedimi masrafı ne olabilirmiş???

Birde acaba araç Yusuf abinin dediği gibi mi yoksa araçta tekno paket var mı? (asr/esp) hız sabitleyici vs, aracın donanımı neydi gördüğün?

Yusuf abi bu yaziyi okuduktan sonra aklima ilk gelen senin artik otomatik vitese terfi etmen geldi. Sanki bu araba senin icin yayinlanmis. Hazir is yerinden senin arabayi istiyolar ya ver iyi fiyata al bu arabayi abi km super araba piril piril yanıyor. Bir düşün...
Avni bey aracı ilk görür görmez senin gibi bende hemen birden heveslendim. aracımı hemen satıp bu aracı alırım diye ama sonra düşündüm. gri rengi hiçbir arabada beğenmiyorum. bana soba boyası gibi geliyor (şahsi fikrim ) ikincisi bende sanırım dizele çok alıştım. bir taraftan dizelin tork'u ve gücü ; diğer taraftan otomatiğin rahatlığı. otomatiği gerçekten çok seviyorum ama bu araçta lpg yok. almış olsam mecburen lpg taktırmalıyım. (1400+200 muayene ve ruhsat değişimi derken bana bu araç 41.000 gibi büyük bir rakama gelir. benim araçta da bildiğiniz gibi çok nadir bulunan cabasse mp3 çalar buldum ve aracıma taktım. 4 tane de kaliteli sony 13cm hoparlör. ses çok iyi oldu. o araçla benim araç arasında vites tipinden başka fark yok. hani otomatik çok ama çok güzel de fiyat farkı çok fazla. birde araç servisten satışta olunca pazarlık neredeyse yok denecek kadar az oluyor. daha öncede 1-2 aracı servisten almak istediğimde komik denecek pazarlık (200-300 ) bırakıyorlar. çok büyük ihtimalle o aracı 39binden kesinlikle aşağı vermezler. birde dediğim gibi gri arabayı hiç sevmiyorum. bu renk kırmızı , siyah , füme , inci gri (benim arabanın rengi ) olsa belki de bir anlık karar ile bu araca yönelebilirdim. birde benim şuan ki 1.5dci 100bg 200 tork araba yazılım ile (chip ) 126bg 240tork'a ulaştı. yakıt değerlerim ve 0,8 düştü . araç hissedilir derecede canlandı. düz yolda tek kişi yazılımdan önce 10 kmlik otoyol denemede 110km sabitleyici ile ortalama 5,2 iken şuan aynı yol 4,8 'e indi. aracım düz yolda tek kişi klima kapalı maksimum 178km hızı geçmiyordu şimdi aynı yolda 192km yi görüyor. Kısaca otomatikçi olsam da bu arabaya çok ısındım ve bir o kadar da sevdim. her geçen gün daha da güzelleşiyor gözüm de.

@yusuf29 bende 2004 Privilage var kısalar zenonlu ama uzunlar sarı ampul tavsiye edebileceğiniz uzunlar için beyaz ampul önerisi varmı zenon olmayan beyaz ışık veren ?

@yusuf29 bende 2004 Privilage var kısalar zenonlu ama uzunlar sarı ampul tavsiye edebileceğiniz uzunlar için beyaz ampul önerisi varmı zenon olmayan beyaz ışık veren ?
sevgili kardeşim bende de sizin araç gibi ama hani uzunlara sellektör yapmak dışında büyük şehirlerde kullanılamadığından ihtiyaç duymadım . yanılmıyorsam uzun far ampul cinsi H1. piyasadan duyduğumuz kadarıyla phlips , osram , bosch öneriyorlar. ama internette baktığımda osram night breaker ' ı tavsiye eden çok. ve 43000kelvin ideali görünüyor. bunun üstü değerler gün ışığından maviye doğru rengi değişiyor.

Geri