2004-2009 Scenic Özellikleri ve Donanimları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yusuf29
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Söylediklerinize sonuna kadar haklısınız. Ama 5.viteste 100 ile giderken benim araba hiç bağırmıyor, anca 118 den sonra duyulmaya başlıyor motor sesi, özellikle dikkat ettim buna
Fazla yükleniyorsunuz sanırım, ben sakin kullanıyorum, yakıt değeri bu şekilde.
Vallahi gitmediğim usta kalmadı girmediğim lpg ayarı baskı balata egzoz bile değiştirdim bujiler dahil benim yakıtım düşmüyor. Bana göre bu arabalar tüpte Bile fazla yakıyor... Tabi benim bindiğim diğer araçlara nazaran mesela babamda ki fiesta dizel 100 bin devirdi şehir içi 20 krş civarında... Ne bileyim ben yakıtı ve bağırması hariç herşeyiyle memnunum...

Valla bilemedim şimdi ben de.
Benin lpg sistemi akl. Sizde ne var
Ki benim baskı balata da çok iyi sayılmaz, debriyaj baya sert

Bunlarda hidrolik debriyaj mı var, eski halatlı sistemmi biliyormusunuz

Debriyaj hidrolik bizim scenic 2 lerde. Bende atiker var sistem. Lpg yi ortalama 2.40 tl den alıyorum...

Lpg pahalı, biz izmirde 2.18 alıyoruz shell den. Başka yerden hiç almadım lpg bugüne kadar hiçbir arabamda. Benzinle giderim biterse yinede shellden alırım

Hidrolik debriyaj da ayar yada sertliği giderme olabilirmi, baskı balata değiştirmeden

değerli scenic dostları ; pazar günü Ankara / akıncı hava üssünden (tai/ tusaş) dan Mersin / Tarsus ilçesine geldim. Toplam mesafe = 524km , tüketilen yakıt =23,4 lt mazot , ortalama yakıt =4,4 lt , ortalama hız = 98,7km , kalan yakıt ile gidilecek mesafe = 852km . klima açık , 3 yetişkin ,bagaj tam dolu, hız sabit 110km ye bağlı. yakıtı petrol ofisi indirim kart ile 3,78 tl aldım. km de 16,3krş . aracım 2007 makyajlı kasa 1.5dci chip yazılımla 126bg 240 tork (orjinali 100bg , 200tork). 1340kg boş agırlığı ve mpv sınıfı bir araç için mükemmel değer. gelinde SCENİC ten vazgeçin.

Valla yusuf bey aracın harika yakıt değerlerine sahip ben tüp ile 19 krş altına düşmedim şehirler arası ki yolun konumuna göre değişiklikler olarak 22 krş kadar çıkıyor... Aracın çok iyi bir çekişe sahip olmamasıda cabası.

Ben ciddi anlamda Honda Jazz elite düşünmeye başladım. Cvt lpg ile şehir içi 20 krş larda olduğu söyleniyor. Nasipse ben yaz sonuna doğru vaz geçmeye başlayacağım...

Son düzenleme:
Arkadaşlar Sivasa yolu düşen olur ise Elektrikçi Necati usta var. Sensör zırıltısını ve Sol katlanır ayna problemini aynı zamanda solmuş farlarımı sıfır yaptı. Taş gibi çelik sağlam oldu. İş ustada bitiyor demekki yolu düşen scenic için bu ufak problemleri yaptırabilir. Çok fazla fiyatta çekmiyor...

Arkadaşlar Merhaba. Mersin'den gorev yerima Adanaya dönüşte sabah 6.30 gibi giderken yolun ortasında bir güvercin yemleniyordu. Hızım yaklaşık 90 km civarı. Yaklaşırken hayvan devam ediyordu. Artık iyice yaklaştım bari ortalayayim herhalde uçar dedim. Ama maalesef hayvan uçmaya fırsat bulamadan aracın sağ alt havalandırma ızgara altına çarptı. Dikiz ayna dan arkama baktığımda hayvanın parçaları ucusuyordu. Üzüldüm. Yazık . Bir canlının ölümüne istemedende olsa sebep oldum. Is yerime geldiğimde alt ızgara tirnaklarindan çıkmış ve alt ızgara ortasındaki çıta 25cm den kırılmış. Parça düşmemis. Parçayı japonlo iyice yapıştırdım. Yerinden oynayan alt ızgarayıda tırnaklarına oturttum. Aklım hala hayvanda. Yazık oldu. Üzüldüm.

Geçmiş olsun Yusuf bey. Benimde Bir köpek bir de Kedi zahiyatım olmuştur. Gerçekten zor bir durum yıllardır hala unutamadım.

Geri