2004-2009 Scenic Özellikleri ve Donanimları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yusuf29
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadasim aracin resimlerinden anladigim kadariyla deri koltuk harici tüm opsiyonlar alinmis. Ekranin degismesi sizin faydaniza hem dedigine göre yetkili servis bakımıymış buda bir artidir. Eger dediklerinin haricinde birsey cikmazsa bu arac alinir. Fiyati bana makul geldi. Alirken sormaniz gereken onemli hususlar
1. Agir bakim ne zaman kaç km de yapildi (4 yıl veya 60.000km degismeli)
2. Periyodik bakimi ne zaman ve kac km de yapılmış.
3. Debriyaj baski balata ne zaman değişmiş.
4. Bu arac orjinal zenon lu farlar acikken cam fiskitelerini uzun uzun calistir. Farlarada su atmasi lazim once sag sonra sol fara su atar. Eger atmazsa motoru bozuktur fiyati 140 tl sök taka 50 tl alirlar.
5. Park sensorlerini dene bozuksa tanesi 120 tl bilgin olsun
6. Klimayi dene kaliriferleride
7. Sanruf sadece ondeki acili 1m2 dir. Ayrica sanrufu ac kanallarina bak temiz olmali ve sanruf acilip kapanirken takiliyor ve sesler geliyorsa sikintilidir. Ayrica sonuna kadar actiktan sonra sanruf caminin arka ayaklarini yukari dogru hafif ittir bosluk varsa yani 2 cm uzeri kalkiyorsa badem dedigimiz ayaklar asinmistir. 4 tanesi 100 tl ye sanayii de degistirilir.

Arkadasim elimden geldigince yardimci olmaya calistim yardimci olavildimse ne mutlu bana. Fiyati beni azda olsa şüphelenirdi ama umarim iyidir....

Cok tesekkur ederim cebelli bey.dediklerinizi tek tek kontrol edicem.yarin saseden ve sigortacimdan aracı sorgulatip oraya gittigimizde de renault expertize sokup bi sıkıntısı yoksa 30 liraya satın alacagiz sanırım.bazı arkadslar 28 bin eder en fazla diyorlar ama o rakamlara donanimli bir scenic bulamadım ben.tekrar cok tesekkurler

Cok tesekkur ederim cebelli bey.dediklerinizi tek tek kontrol edicem.yarin saseden ve sigortacimdan aracı sorgulatip oraya gittigimizde de renault expertize sokup bi sıkıntısı yoksa 30 liraya satın alacagiz sanırım.bazı arkadslar 28 bin eder en fazla diyorlar ama o rakamlara donanimli bir scenic bulamadım ben.tekrar cok tesekkurler

O 28 lik mevzusunu almadan banada dediler. 29 aldık 3000 tl para harcadım. Bende sivaslıyım aracımı bende sivastan aldım. Yakıt ile ilgili bilgileri doğru söylemiş. Bu arada dikkatmi çekti araçta karartmalı ayna yok. Çok önemli mi bilmiyorum. Teste sokmak isterseniz ilimizde 1 tane var oda yeni açılmış. Servis oflazlardan randevu alın aracı oraya götürün direk.

Aklıma gelenler dikkat edilmesi gereken----
1- Sanruf Kontrol
2- Kalorifer tesisatı tamamen( Bütün kanallardan hava geliyormu, Arkaya üfleyen ön koltuk altlarında kanallar var oralara kadar kontrol edin.Ben adam edene kadar 1000 tl harcadım.)
3- Elektirikli kolçak, katlanır aynalar kontrol. Stabilmi( Çok kafaya takılacak şeyler değil.)
4- Hız sabitleyici sınırlayıcı kontrol. ( Gaz pedalı arızalı olsa 250 TL. dikkat)
5- Yağmur far sensörleri kontrol
6- Bütün ağır bakımları. ( Triger, v kayışı, baskı balata, filitreler, Diskler fren balataları toplamda 1800 TL. harcadım.)
7- LPG bakımı lpg deposunun tarihi (10 Yılda bir değişmeli Dikkat!)
8- Motorda herhangi bir yağ kaçağı varmı.
9- Aküsü ne alemde.

Başkada gelirse aklıma yazarım. Hayırlısı olsun. Giderseniz sivasa Mis kebabı sorarak bulun ve bir de döner yiyin. Bana dua edersiniz. :)

Gidersem muhakkat tadına bakarım zira en sevdiğim seylerdendir gittiğim yerin meşhur yada yöresel tadlarina bakmak.arac oflazlar bakimliymis hocamın dediğine gore.Renault expertize sokayim dedim ama umarim cok 300 500 istemez.

Gidersem muhakkat tadına bakarım zira en sevdiğim seylerdendir gittiğim yerin meşhur yada yöresel tadlarina bakmak.arac oflazlar bakimliymis hocamın dediğine gore.Renault expertize sokayim dedim ama umarim cok 300 500 istemez.
O zaman yöresel arıyorsan Kirli Ahmet Köfte ilk sırada. Sonrasında Mis Kebap döner. Sonra Scenic 😆. Hakkında hayırlısı hocam.

O zaman yöresel arıyorsan Kirli Ahmet Köfte ilk sırada. Sonrasında Mis Kebap döner. Sonra Scenic . Hakkında hayırlısı hocam.

hocam bizim Kirli Ahmet köfte yeme olasılığımız şimdilik yalan oldu.sorgulamada değişen ve 3 parca boya cıkınca vazgeçtim.bakmaya devam...

hocam bizim Kirli Ahmet köfte yeme olasılığımız şimdilik yalan oldu.sorgulamada değişen ve 3 parca boya cıkınca vazgeçtim.bakmaya devam...
Yahu neden böyle yazıyorlar varsa olanı adam gibi yaz. Ne geçecek eline hangi zamanda yaşıyoruz. Yazık.. Hayırlısı hocam.

Bu gün servis seceresini kendim ekrandan baktım. Arka Tampon dışında değişen yok. Bir kez de kaskodan ön cam değişmiş.

32.5 veren varsa gelsin alsın benim arabayı ...

Bu gün Kolçak ve far yıkama yı 100 liraya yaptırdım. İçim fena rahatladı. Eksiği gedik yok çok şükür....

Son düzenleme:
Değerli dostlar merhaba, uzun süredir scenic bakan arkadaşlar birtürlü istediği scenic'i alamadıklarına üzülerekte olsa şahit olduk. Lütfen bir daha istirham ediyorum. Eğer II.ci kasa scenic dolu donanım+ extra paketli + sunroof v.s olsun km düşük , bakımlı ve temiz ucuz scenic arıyorsanız lütfen vaktinizi boşuna harcamayın. Bugünün şartlarıyla bu denilenleri isteyip üstünede 30bin tl yi geçmesin derseniz maalesef istediğinizi bulmanız mucizelere kalır. Yanlış anlaşılmasın lütfen : paranız 30 bin tl maksimum ise bazı şeylerden feragat etmeniz gerek. Örneğin bu fiyata 3-4 parça boya 1-2 değişeni göze almalısınız. Kaldıki resim ile ispat edilen boyama / değişmeler benim için tercih edilebilir. Yeter ki boyama ve değişme sebebini tam anlamıyla bileyim. Büyük şehirlerde boyasız , değişensiz araç bulmak hele ki 5-10 yaşın da bir araç için çok zor . Boyasız ama sağı solu ezik, çizik , sürtme vs araba alacağıma boyanma nedenini bildiğim çok temiz boyalı aracı tercih ederim. Değerli dostlar şuanda sıfır araçların fiyatları en düşük b sınıfında bir araçta bile 45-50 binden aşağı araç olmadığından artık ikinci el araçların fiyatlarıda oldukça yükseldi. Hakikaten 30 bine kadar gerçek manada dolu ,extra paketli , km si düşük bakımlı çok temiz arıyorsanız akıntıya karşı kürak çekiyorsunuz demektir. hani bu fiyata kadar olan scenicler alınmaz demiyorum. ama ister istemez ya lastikleri , muayene , büyük bakımı , baskı balata , alt takım gibi bir takım harcamalar olacaktır. yada bunlar tam donanımda eksiklikler vardır ; yada km biraz yüksektir ; yada tüp takılı değildir ; yada kronik bir sorunu arızası vardır ; yada hor kullanılmıştır ; yada büyük bakım,lastik, akü , alt takım,baskı balat v.s gibi aracın pahalı bakıma ihtiyacı vardır. herşey dört dörtlük olsun dediğinizde fiyatta o na göre . bakın Avni (cebelli ) beyin aracı tam da bu tanıma uygun. bu nadide aracın fiyatı da o na göre. eminim ki 2004 model olmasına rağmen 37bine rahatlıkla alıcısı kesin olur. Araç neredeyse 2007/2009 fiyatı. ama o modelde çoğu scenicten daha güzel , temiz, bakımlı , çok düşük km ve nadide bir araç (maaşallah).

Yusuf üstat projelerle ilgili ne gelişmeler var? Merak içinde bekliyoruz. Bir de şu aynalar ve led sinyaller ile ilgili nasıl yapabiliriz bir buluşma mi ayarlasak?

Allah razı olsun abim. Malesef scenic almaya heveslenerek hayal kirikligina ugruyor arkadaslarimiz. Umarim herkes gonlune ve cebine uygun arac bulabilir. Benimcarac suan 37.000 tl yi görüyor ama ben vermiyorum 38.000tl den asagida büyük konusmakta istemiyorum ama vermeyi düşünmüyorum.....
Bu arada yusuf abi yazdim mi tam yaziyosun valla

Geri