Değerli arkadaşım müzik olayı başlı başına bir konu. eğri oturup doğru konuşmak lazım. bizim araçlarda müzik kalitesi iyi değil. orjinalinde zaten 2007 ye kadar olanlarda teypli 4x15 diye biliyorum ses çıkışını. 2007 sonrası ise yine ses çıkışı aynı extra aux ve mp3 çalabiliyor. 2007 den sonrasında çok nadiren CABASSE müzik sistemi var. scenic II deki bu kötü müzik sistemini sadece cd changer biraz kurtarıyor. cd changer da da her bir cd nin trak çalması biraz sorun olsa da 6cd X 18 şarkı desek yaklaşık 100 civarı şarkı yaparki her bir şarkı da ortalama 4dk ka sürse 400dk yapar . yani 6,5 saat gibi kesintisiz müzik demektir. bu da gayet makul bir değer bence. daha önceki 2004 scenic 2.0 privilege aracımda kaliteli bir müzik sistemini araştırdım. İşin içine profesyonel anlamda iyi müzik isteniyorsa fiyat uçuyor. aracın komple ses yalıtım ve izalasyonundan tutunda ; kaliteli çıkışı güçlü ve anfi çıkışlı müzik çalar , hoparlör, anfi , bas , subwoofer ve hatta kablo bile önemli. dediğim gibi önce araç iyi bir yalıtıma sahip olmalı. hatta adamların dediğine göre hangi tür müzik istediğinize göre de yapılacak iş değişirmiş. sanılanın aksine pop, rock , disco türü müzikler değil klasik müzik en zor ve pahalı olanmış. Kardeşim ben bu kadar profesyonel müzik değilde kulağıma hoş gelen müzik olsun isterseniz müzik çalar değişmeli ve ekran ile direksiyon kumanda için adaptör gerekli. aslında ebay da her ikisi birlikte takım halinde satılıyor. yaklaşık 90 ile 150 £ arası kargo ve gümrük hariç. Ben kendi aracıma 2007 makyajlı kasa 1.5dci privilege aracıma çok nadir bulunan Renault cabasse mp3 çalar(200tl) ve 4 tane de sony 13 cm hoparlör(100tl ) aldım. ses gayet güzel oldu. ama istediğim gibi de değil. bunun içinde Laguna ve scenicte çok nadir bulunan ve aracın sağ arka bagaj yan duvarında bulunan anfi gerekli. ama soket gurubu farklı olduğundan kablo tesisat şeması lazım.bu şema da sadece serviste .