Selamın aleyküm, cümleten hayırlı günler herkese sevgili arkadaşlar. Renault 19 bakıyoruz 1.6 motor bundan önce arabalarımız Renault 9 Broadway ve Fiat Tipo idi. Şimdi daha sağlam daha ekonomik daha oturaklı bir araba almak için kesenin biraz ağzını açtık gerek Türkiye şartlarında gaz benzin fiyatları malum ekonomik olsun diye parçası bol çok pahalı olmasın diye 2. eli düzgün diye Renault 19 Europa 1.6 motorlarında karar kıldım. Nasıldır arkadaşlar R19'LAR sizler hangi model serisini önerirsiniz kronik bir arızası var'mıdır okuduğuma göre rölanti bir türü tutmuyormuş bunun için arabalarını satanlar bile varmış. Bu tür problemler göz korkutur mu masrafı çok olur mu acaba. "ENJEKSİYONLU MU KARBÜRATÖRLÜ MÜ" hangi modelini önerirsiniz. Ben bu araçları seviyorum bildiğim kadarıyla azda yakıyor. Fabrika değerleri öğrendiğim kadarıyla "R19 Europa 1.6i 90BG Ş.İÇİ 8,5 - Ş.DIŞI 5.3 - ORTALAMA 6.9" diyor siz ne diyorsunuz arkadaşlar. Dediğim gibi hangi serisini hangi tarz motorunu önerirsiniz nasıl problemleri vardır. Biz ailecek çok arabaya binen biri değiliz hafta sonundan hafta sonuna oda işimiz falan olursa. Cevaplarınızı bekliyorum yardımcı olursanız çok sevinirim bu konuda pek bilgili değilim. Teşekkür ederim hayırlı günler dilerim.