2010 RENAULT LAGUNA 3 EXECUTİVE yeni aracım bi kaç sorun

Bence lastikler hariç çok uygun fiyatlara yaptırmışsınız. Güle güle kullanın..
Taktırdığınız egzoz ile birkaç sorum olacak, tamponun egzoz başına gelen kısmı traşlanıyor mu? Birde takılan egzozun yere yakınlığı orjinaliyle aynı seviyede mi oluyor yoksa yere daha yakın mı?

bugün lastiklerim geldi ve sabah saat 10 dan akşam 6 ya kadar sanayide kaldım

1. YENİ GELEN 215-55R17 CONTİNENTAL LASTİKLERİ TAKTIRDIM ROT BALANS AYARI YAPILDI 100 TL ( LASTİKLERLE BİRLİKTE 1700 TL )
2 ÇİFT EGZOS YAPTIRDIM 2 ADET KROM EGZOS UCU ALDIM SOL EGZOS A BORU İLE İLAVE YAPILDI SAĞ EGZOS GÖRÜNTÜ AMAÇLI 115 TL
3.SAĞ DİKİZ AYNASI ÇATLAMIŞTI ORJİNAL AYNA ALIP TAKTIRDIM 20 TL
4.PLAKALARI BOYATTIP KALINLAŞTIRDIM 15 TL
5.SOL PARK LAMBASI İLE YENİ PLAKALIKLAR ALDIM BUNLAR BEDAVA VERİLDİ
6.SOL ÖN KAPI DAHA ÖNCEDEN İŞLEM GÖRMÜŞ VE AYARINI TUTTURAMAMIŞLAR AYARI YAPILDI BEDAVA
7.ÖN TAKIMDAN GELEN SES İÇİN SOL ÖN SALINCAK DEĞİŞTİ VE ALT TAKOZ VİDASI GEVŞEKTİ SIKILDI SESLER KESİLDİ 125 TL
8.KLİMA GAZI KONTROL EDİLDİ 2 ADET POLEN FİLTRESİ VARMIŞ LAGUNA LARDA 2 SİDE DEĞİŞTİ ESKİLER FECİ HALDEYDİLER 30 TL
9.ARACIN TRİGER 5-10 BİN KM DAHA GİDER DEDİLER SÜSPANSİYONLAR HAFİF ZAYIFLAMIŞ DENDİ
10.ALT TAKIM ÖN DÜZEN HAVA FİLTRESİ YAĞ DURUMU ŞANZIMAN DİFRANSİYEL YAĞLARI HEPSİNİ KONTROL ETTİK SIKINTI YOK
11.DEBRİYAJ BASKI BALATA % 50 20 - 25 BİN KM GÖTÜRÜR DENDİ

ŞUAN İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

SOL ÖN KAPI İŞLEM GÖRMÜŞ AMA BECEREMEMİŞLER YA SONRADAN YİNE VURULMUŞ SOL ÖN KAPI İLE SOL ÖN ÇAMURLUĞUN BİR BÖLÜMÜ BOYANACAK ARAÇTA UFAK TEFEK DARBELER TAŞ İZLERİ VAR ONLAR DÜZELTİLECEK KOMPLE PASTA CİLA YAPILACAK OTO KUAFÖRE VERİLİP İÇ DIŞ DETAYLI TEMİZLENECEK FARLARDA GÜNEŞ İZLERİ VAR ONLAR GİDERİLECEK

CAM TAVANDAN GELEN SES İÇİN İSE USTA TEMİZLENMESİ LAZIM TOZ DOLMUŞ İÇİ O SES YAPIYOR GÜZELCE TEMİZLENİP YAĞLANMASI LAZIM DEDİ

SANAYİDEN ÇIKTIKTAN SONRA SERVİSE GİTTİM SERVİS USTASI USB PORTU YOK DEDİ KOLÇAĞIN İÇİNDE ZATEN SES ÇIKIŞLARI VAR OTO SES SİSTEMİ SATAN Bİ YERDEN USB PORTU ALIN Bİ TARAFI BU ÇIKIŞLARDAN Bİ TARAFI USB OLACAK ÖYLE OLUYOR DEDİ NAVİGASYONU GÜNCELLİYEBİLİRMİSİNİZ DEDİK ONUDA SİZ TOMTOM UN SİTESİNE GİRİYORSUNUZ 100 DOLAR CİVARI Bİ PARA YATIRIP ÖYLE GÜNCELLİYORSUNUZ DEDİ

SİLECEKLERİ DEĞİŞTİRMEYİ UNUTTUM BU ARADA GERÇİ DAHA HAVALAR SICAK BİRAZ HAVALAR DEĞİŞTİMİ ANTİFRİZ LE BERABER ONLARIDA HEMEN DEĞİŞTİRİRİM

BU ARADA SPOİLER TAKMAK İSTİYORUM ARACA NERDEN BULABİLİRİM YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ

KUAFÖR - PASTA CİLA - BOYA - SPOİLER VE ÇIKACAK UFAK TEFEK SORUNLAR 1000 TL GİBİ Bİ MASRAF GİDECEK GİBİ GÖZÜKÜYO
Bu fiyatlar bedava geldi bana
örn : benim sağ dikiz aynasının üstündeki sinyal lambasının plastik kapağı çatladı sadece o kapağı yetkili servisten 110 tl ye aldım siz aynayı 20 tl ye almışsınız süper aldığınız ayna ısıtmalı otomatik katlanır mı bana garip fiyat geldi???
aracı ilk aldığımda ön takımdaki ses için sağ ön salıncağın fiyatını sormuştum 500 tl civarı işçilik hariç demişlerdi. gerçi problem z rotmuş siz salıncağı artı işçiliğini 125 e yaptırmışsınız çok uygun
Bir de Laguna 3 lerde 2 adet polen filtresi yok. sizden önceki sahibi bakımını yaptırırken pislenen filtreyi söktürmeden üstüne yenisini takılmış olabilir filtre de haşat olmuştur zaten.

Son düzenleme:
Bence lastikler hariç çok uygun fiyatlara yaptırmışsınız. Güle güle kullanın..
Taktırdığınız egzoz ile birkaç sorum olacak, tamponun egzoz başına gelen kısmı traşlanıyor mu? Birde takılan egzozun yere yakınlığı orjinaliyle aynı seviyede mi oluyor yoksa yere daha yakın mı?

tamponun alt kısmındaki plastik parçada yuva yaptık egzosun yarısı tampon içinde yarısı dışarda kaldı yarın foto çekip koyarım orijinal gibi oldu yere yakınlığı aynı kaldı diyebilirim

Bu fiyatlar bedava geldi bana
örn : benim sağ dikiz aynasının üstündeki sinyal lambasının plastik kapağı çatladı sadece o kapağı yetkili servisten 110 tl ye aldım siz aynayı 20 tl ye almışsınız süper aldığınız ayna ısıtmalı otomatik katlanır mı bana garip fiyat geldi???
aracı ilk aldığımda ön takımdaki ses için sağ ön salıncağın fiyatını sormuştum 500 tl civarı işçilik hariç demişlerdi. gerçi problem z rotmuş siz salıncağı artı işçiliğini 125 e yaptırmışsınız çok uygun
Bir de Laguna 3 lerde 2 adet polen filtresi yok. sizden önceki sahibi bakımını yaptırırken pislenen filtreyi söktürmeden üstüne yenisini takılmış olabilir filtre de haşat olmuştur zaten.

sağ dikiz komple değil sadece cam ını değiştirdim camı zaten tak çıkar halinde

ön takımdan gelen ses genelde salıncaktan veya alt takozdan kaynaklanıyor bu alt takozda çok ince kauçuk tan yapılmaymış ve bu yüzden sıkıntı çıkarıyormuş vidayı filan sıkınca ses kesildi kesilmese o takozu değiştirmeniz lazım demişti usta benim sol ön salıncak değişti ve alt takozun oralarda bi vida vardı onu sıktılar ses kesildi orjinal salıncağı 85 tl ye aldım işçilik 40 tl alındı ve bir sürü şeye baktı usta sadece salıncak değişimi için 40 tl almadı bide tanıdık ustalar olunca yardımcı oluyorlar saolsunlar

polen filtresi 2 tane araçtan çıkardılar usta hatta bunlar manyak 2 tane filtreyi üst üste takmışlar dedi 2 side haşat haldeydi 2 tane yeni getirip taktı bunlar yan yana takılıyor neden üst üste takmışlar dedi hatta fiyat ise polen filtre tane 15 tl 2 adet 30 tl

Resimlerin büyük boyutları açılmadı bende fakat orijinal 2.0 motorlarınki gibi olmuş aynen. Umarım yarın bir gün mazot deposu filan sökülmesi gerekirse sorun çıkarmaz. Bende yaptırmayı düşünüyorum çünkü. Ustanızın işçiliği ve bilgiside çok iyi ayrıca çok uygun fiyata yaptırmışsınız gerçekten hayırlı olsun.. İstanbul'daysanız, hangi ustaya/servise yaptırdığınızı da yazabilirseniz çok iyi olur :D

Resimlerin büyük boyutları açılmadı bende fakat orijinal 2.0 motorlarınki gibi olmuş aynen. Umarım yarın bir gün mazot deposu filan sökülmesi gerekirse sorun çıkarmaz. Bende yaptırmayı düşünüyorum çünkü. Ustanızın işçiliği ve bilgiside çok iyi ayrıca çok uygun fiyata yaptırmışsınız gerçekten hayırlı olsun.. İstanbul'daysanız, hangi ustaya/servise yaptırdığınızı da yazabilirseniz çok iyi olur
maalesef mardindeyim ustamın bilgisine gelince sol egzos için ek boru ve kaynak yaptı egzos uçlarını ben aldım + tampon kesme işini ayrı bi yerde yaptırdım adam sadece egzos uçlarını kaynak yaptı tabi onuda internetten 2.0 motorların görsellerini göstererek yaptırdım :D sandığınız kadar usta değil yani :D mazot deposunu sökmek gerekirse 2 parça kaynak onlarıda hemen sökerler kolay iş

Son düzenleme:
O zaman sizi tebrik etmek lazım :bravo çok iyi bir iş olmuş, güle güle kullanın aracınızı.

dün arabayı iç dış yıkamacıya götürdüm güzelce bi yıkadı en sonda bu motoruda bi yıkayalım dedim demez olaydım beyin olan kısmı havlularla kapattık sol tarafı yıkadık yıkamadan sonra enjeksiyonları kontrol ettiriniz diye uyarı çıktı su kaçmıştır bişey olmaz diyip devam ettim devir 2500 rpm i geçmiyordu ve arıza lambası yanıyor şuan neyse sabah çalıştırdım aracı çalıştı bi kaç saniye sonra arıza lambası bi daha yandı enjeksiyonları kontrol ettiriniz yazısı çıktı hala kuramamış olabilir diye güneş gören bi yere çekip kaputu kaldırdım güneşin altında kurur diye öyle bıraktım yaklaşık 6-7 saattir güneşin altında duruyo az önce çalıştırdım aracı çalıştı bi sıkıntı yok ama arıza lambası yine yandı akşama kadar bırakacam bu şekilde bakalım inş halolur bu sorun

dün arabayı iç dış yıkamacıya götürdüm güzelce bi yıkadı en sonda bu motoruda bi yıkayalım dedim demez olaydım beyin olan kısmı havlularla kapattık sol tarafı yıkadık yıkamadan sonra enjeksiyonları kontrol ettiriniz diye uyarı çıktı su kaçmıştır bişey olmaz diyip devam ettim devir 2500 rpm i geçmiyordu ve arıza lambası yanıyor şuan neyse sabah çalıştırdım aracı çalıştı bi kaç saniye sonra arıza lambası bi daha yandı enjeksiyonları kontrol ettiriniz yazısı çıktı hala kuramamış olabilir diye güneş gören bi yere çekip kaputu kaldırdım güneşin altında kurur diye öyle bıraktım yaklaşık 6-7 saattir güneşin altında duruyo az önce çalıştırdım aracı çalıştı bi sıkıntı yok ama arıza lambası yine yandı akşama kadar bırakacam bu şekilde bakalım inş halolur bu sorun
İnşallah bir sorun çıkmaz .

Geri