Yakıt geri dönüş uğultusu ve titreşimine çözüm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ftdmrc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Öncelikle çok teşekkür ederim. Fluence aracımdaki benzer problemin çözümsüz olduğu belirtilmişti 3 farklı Renault servis tarafından. 3 farklı hortum denedim. Şu an kullandığımda motor soğukken çok az da olsa ses geliyor. Sizin kullandığınız hortumun markası ve ölçüleri nedir? Hortum geometrisinin önemi var mıdır? Bu arada ciddi şekilde azaldı ses.
Hortumla ilgili herşey burada mevcut resimi videosu şekli yapısı yazdık hepsini

Servisler garantisi bitmiş araçların hortumunu değiştirmez mi ? İnançlar servise gitmeyi düşünüyorum.Olmaz ise değerli arkadaşların verdiği bilgileri uygulayacağım.

İstanbuldayım.PerpaYa gidip direk belirtilen firmadan alabilir miyiz ?

Perpa değil pendikte.

Herkese iyi günler.Aranıza yeni katıldım.1 ay önce aldığım 2014 model fluence 1.5 dci edc aracımda 1 hafta önce uğultu sorununu farkettim.Belki alırkende vardı ama yeni araba almanın vermiş olduğu o heyecanla uğultuyu farkemedim.Ftdmrc beyin göndermiş olduğu videoda duyulan sesin aynısı benim aracta şiddeti biraz daha az.( ftdmrc beyin aracında daha ses daha yüksek. ) Benim aracımdaki uğultuyu tarif etmek gerekirse hani alt komşu elektirk süpürgesini açar sesi sizin daireye gelir ya ona benzer ince bir uğultu sesi duyuluyor. ftdmrc bey sayesinde yakıt hortumunu satan kişi ile görüştüm.Bugün ftdmrc beyin sorunu çözdüğü hortumun aynısından adıma korgalayacak.Hem ftdmrc beye hemde satıcı Enver beye teşekkür ediyorum.Yakıt hortumu elime ulaştığında uygulamasını yapip sonucu burdan yazacağım.Hepinize sessiz sedasız sürüşler diliyorum...

Herkese iyi günler.Aranıza yeni katıldım.1 ay önce aldığım 2014 model fluence 1.5 dci edc aracımda 1 hafta önce uğultu sorununu farkettim.Belki alırkende vardı ama yeni araba almanın vermiş olduğu o heyecanla uğultuyu farkemedim.Ftdmrc beyin göndermiş olduğu videoda duyulan sesin aynısı benim aracta şiddeti biraz daha az.( ftdmrc beyin aracında daha ses daha yüksek. ) Benim aracımdaki uğultuyu tarif etmek gerekirse hani alt komşu elektirk süpürgesini açar sesi sizin daireye gelir ya ona benzer ince bir uğultu sesi duyuluyor. ftdmrc bey sayesinde yakıt hortumunu satan kişi ile görüştüm.Bugün ftdmrc beyin sorunu çözdüğü hortumun aynısından adıma korgalayacak.Hem ftdmrc beye hemde satıcı Enver beye teşekkür ediyorum.Yakıt hortumu elime ulaştığında uygulamasını yapip sonucu burdan yazacağım.Hepinize sessiz sedasız sürüşler diliyorum...
ses kesilecek. :eyv

Yakıt hortumu elime ulaştı.Resimleri yüklemeyi denedim inşallah başarmışımdır.Boş vaktimde uygulamasını deneyeceğim..

https://i.hizliresim.com/kOlvEr.jpg

https://i.hizliresim.com/YgAb4j.jpg

bende hortum siparişini verdim.1-2 güne kadar gelir....dün sanayideki hortumcudan 5 tl ye hortum alıp denemiştim..ses kesilmemişti..ama hortum çok yumuşak değildi..ordan servise gittim..sesi dinlettim..yakıt geri dönüş hortumundan geliyor dediler..rezonans sesiymiş..arıza değilmiş..motorun karakteristik sesiymiş..hatta servisteki 1 megane ve otomatik 1 fluence yide denedik teyit etmek için..ikisinde de aynı ses vardı..yinede çok rahatsız ediyorsa hortumu değiştiririz dediler..sadece parça fiyatı 829 tl..kolay gelsin deyip çıktım..umarım bu gelecek hortum işe yarar..yoksa bu sesle binmeye devam ...

Evet arkadaşlar en nihayetinde bu gün yakıt hortumunu taktırdım.Yarım saate yakın rolantide aracı dinledim.Daha önce duyduğum uğultudan eser yok.ftdmrc arkadaşa çok teşekkür ediyorum toplamda 40 lira gibi bir maliyetle sorun çözüldü.Herkese iyi sürüşler.

Geri