Yakıt geri dönüş uğultusu ve titreşimine çözüm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ftdmrc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
https://youtu.be/4TG66GR32SA

bendeki ses bu şekildeydi. Devamlı bir vınlama.egzoztan geliyor gibi.bide huup diye ses vardı. Hepsi gitti.

konuyu acan arkadasin belirttigi ses- ozellikle ustte quote aldigim videodaki gaza basinca sanki oksururmus gibi gelen ses ben de de var. Fluence 2015. 1.5 110 beygirlik, manuel vistes. Haftalardi ariyorum yeni gordum burayi. Gosterdigim ustalarr ses normal deyip duruyor. Su hortum isini deneyeyim, cok sinir edici bir ses.

Benim sorunlar debriyaja basinca gelen ugultu gibi yukselen bir ses ve bu iletilen arka plandaki sinir ses - bununla beraber gaza basinca 2000 devire kadar (gazdan ayagi cekince de) gelen bozuk ses

Debriyajdan gelen sesi videonun basinda, bu konu ile ilgili olan ses 28. saniyeden itibaren duyabilirsinz

Çözüm şu. Deneyin çünkü bende anında sesi kesti. Öncelikle aracım 2009 ithal megane 3. Forumda sürekli yazılan bahsedilen geri dönüş hortumundan bahsedeyim. Mazotun geri dönüşünü sağlayan hortum aslında 2 parçadan oluşuyor. Google da baktığınız 7701479003 oem kodlu hortum ve bunu demir boruya ileten sert bir malzemeden yapılmış olan ikinci bir hortum. Servis bu iki hortumu değiştiriyor ama gerek yok kesinlikle. Sorunlu olan parça 7701479003 kodlu hortum DEĞİL.. Sıkıntı 2. Parçada. Hatta forumda geri dönüş hortumunu değiştirip sorunu devam eden arkadaşlar vardır çünkü servis diğer hortumu değiştirmemiştir. Bu sorunlu olan hortumu sanayiye gidip hortum ve klips satan dükkanlar var oradan temin edebilirsiniz orjinalini kovalamayın. O sert olandan değil de oraya uyacak olan elastik basınca dayanıklı bir mazot hortumu isteyin. Ben 10 liraya aldım iki tane de kelepçe alın. Ben tek sıkımlık kelepçe aldım kaba durmasın diye 2 lira. Ustama götürdüm değiştirdi. 10 lirada ustaya . Sorun anında çözüldü. Daha anlaşılır olması için resim ve video atabilirim isteyene.

ustteki videolarda debriyaj disindaki sesler gitti, dun degistirdim hortumu. cok hafif var ses hala ama o kadari da sorun degil artik, deli ediyordu bu yuksek arka plan sesi.

Cok tesekkurler

Çözüm şu. Deneyin çünkü bende anında sesi kesti. Öncelikle aracım 2009 ithal megane 3. Forumda sürekli yazılan bahsedilen geri dönüş hortumundan bahsedeyim. Mazotun geri dönüşünü sağlayan hortum aslında 2 parçadan oluşuyor. Google da baktığınız 7701479003 oem kodlu hortum ve bunu demir boruya ileten sert bir malzemeden yapılmış olan ikinci bir hortum. Servis bu iki hortumu değiştiriyor ama gerek yok kesinlikle. Sorunlu olan parça 7701479003 kodlu hortum DEĞİL.. Sıkıntı 2. Parçada. Hatta forumda geri dönüş hortumunu değiştirip sorunu devam eden arkadaşlar vardır çünkü servis diğer hortumu değiştirmemiştir. Bu sorunlu olan hortumu sanayiye gidip hortum ve klips satan dükkanlar var oradan temin edebilirsiniz orjinalini kovalamayın. O sert olandan değil de oraya uyacak olan elastik basınca dayanıklı bir mazot hortumu isteyin. Ben 10 liraya aldım iki tane de kelepçe alın. Ben tek sıkımlık kelepçe aldım kaba durmasın diye 2 lira. Ustama götürdüm değiştirdi. 10 lirada ustaya . Sorun anında çözüldü. Daha anlaşılır olması için resim ve video atabilirim isteyene.

Eveet arkadaşlar ben de bu sorundan müzdariptim ve forumda heryerde bu sorunun cevabını araştırdık ve nihayetinde bu post benim de sorunumu çözmüş bulunmakta.
Aslında 2 ay önce ben hortumu değiştirdim ancak havalar sıcak olduğu için arabayı hiç soğukta çalıştıramadım. Dolayısıyla ses sıkıntısının giderilip giderilmediğini bir türlü deneyemedim. 2 gün önce sabah saat 6 soğuğunda arabayı çalıştırdım ve sesi kontrol ettim gram ses yoktu. Sadece DCi motorun soğuk havada içeri giren sesini duyuyordum gırgırgır.. Lanet islik sesinden kurtulmuştum. Bu postu açan başta @ftdmrc ye sonra Telefonu geçen ve hortumu tedarik eden Enver bey'e çok teşekkür ediyorum. Aynı gün kargo ile çok dürüst bir satıcıymış. Ki kendisi ile durumu anlatmaya çalıştığımda "Forum-renault-yakıt geri dönüş gibi kısaltılmış kelimelerle bile beni anladı. Biliyorum biliyorum herkes o sesten müzdarip hemen göndereyim dedi" :D :D ... Sökülmesi de ustaya gerek kalmadan yapılabilir normalde çünkü kelepçeli gönderiliyor. (ben yağ bakımlarımda ustama söktürdüm de çok da gerek yok yani) Orijinal kabloyu atmadım ama atsam da yeri var Çünkü kablo kısa ve ciddi çok sert imal edilmiş.

ftmdrc hocam tekrar teşekkür ederim. Herkesin büyük derdine büyük çare oldun. Keyifli sürüşler dilerim herkese

Bende bugün sipariş verdim hortumu. Sağolsun Enver bey hemen kargoya verdi.

Yarın veya öbür gün montajını yaparım.inşallah ses kesilir.kesileceğini tahmin ediyorum.

deneyen arkadaşların çoğunun aracında ses gitmiş. 2013 Fluence Touch Plus

Yarın veya öbür gün montajını yaparım.inşallah ses kesilir.kesileceğini tahmin ediyorum.

Soğukta dene hocam kesin kesilir.

Hortumu nerden aldınız acaba? Benim araçta soğuyan havalarla beraber başladı yine ses yapmaya.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Satıcı
Enver Bey (Perşembe Pazarı Teknoloji Ticaret)
0532 790 66 53

Satıcı
Enver Bey (Perşembe Pazarı Teknoloji Ticaret)
0532 790 66 53

Teşekkürler görüştüm kendileriyle yerleri pendikteymis yarin o tarafta isim var gidince halledeceğim insallah.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fluence aracım için aldığım yakıt geri dönüş hortumunun montajını yaptım. Hortumu kısalttım. Diğer hortumdan 5 cm fazla keserek taktım. Eski hortum biraz zor çıktı yerinden,sağ taraftaki bağlantı. Dikkatli olmak lazım.Orjinal kelepçeleri takamadım. Hortum ile gelen normal kelepçe ile monte ettim. Arabayı çalıştırdım uğultu SESİ kaybolmuştu. 😃😃. Biraz kullandım 5 km kadar uğultu sesi gelmedi. Bu akşam daha fazla km yaparak deneyeceğim.

Arkadaşlar bendede bi uğultu sesi var sanirim bu bahsettiğiniz durumdan ötürü, ankarada ikamet ediyorum bu hortumu nereden temin edebilirim ankarada bi çok yere sordum bu marka hortum yok ve bilmiyorlar ankara ostimde hortummarket diye bi yerde sel marka yakit hortumu buldum fakat elimle baktiğimda oda sert geldi, ankarada bu konuda nasil bana yardimci olabilirsiniz ?

Geri