Yakıt geri dönüş uğultusu ve titreşimine çözüm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ftdmrc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
3 farklı hortum denedim. Birisinde ses azaldı ama tamamen geçmedi, diğerinde ses hiç gitmedi, öbüründe ise zamanla ses arttı. Arkadaşın belirttiği hortumu Pendik'teki ustadan aldırdım. Hortum biraz uzun. Kısaltmadan taktım. Ses yok 3 gündür, hem de hiç. @ftdmrc kullanıcı adlı arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Sağ ol var ol.
bu arada hortumu kısaltabilirsiniz sorun olmuyor. Estetik açıdan sıkıntı görmüyorsanız kısaltmayın ama ben kısalttım resimlerde mevcut zaten.

Merhabalar bende bugün ankaradan hortumu bulup aldim. Değiştirdik ses kalmadi.
6b22625a155111191142b17eb615d7fd.webp7a2c15db8c7c65b90189b6134092781a.webp
Hortumu aldığım firma resimleri gösterirseniz aynısını verir. Ankara’da olan arkadaşlar için

957e23178fd0970c93cf1239051dfda9.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ekli dosyalar

• 6b22625a155111191142b17eb615d7fd.webp
    6b22625a155111191142b17eb615d7fd.webp
    167.5 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:

Çok değişik bir inilti sesi ya. Ben de ustaya baktırmak istiyorum da sıradan anlayan bikaç arkadaşım beyinin o sıra bilgi yazdığınu sesinde ondan geldiğini söylediler. Tabi sallamış olabililer.
Peki sesi yaparken motor kaputu açıp hortumu dinlesek sesi tespit edebilir miyiz?
Kardes o normal bir ses nedenini bilmiyorum ama motorun kapatilmasina hazirlayan bir sistem. Akunun yanindan bir yerden geliyor. Benim butun renault dizel araclarimda var o ses. Kapatinca iiiiyyynnn diye 3 4 saniyelik ses geliyor.

Kardes o normal bir ses nedenini bilmiyorum ama motorun kapatilmasina hazirlayan bir sistem. Akunun yanindan bir yerden geliyor. Benim butun renault dizel araclarimda var o ses. Kapatinca iiiiyyynnn diye 3 4 saniyelik ses geliyor.

Evet hocam aynen öle ama forumunda geneli sesin yakıt geri dönüş hortumu ile alakalı olduğunu düşünüuor. ve çözümü dah yumuşak bir hortumla buluyorlar. Açıkçası bir ustama steteskop ile dinlettim. O da hortum dedi (sallamış da olabilir)

2014 clio sportuor var bendede tiriger degisdikden sonra rolontideyken ufak bir ugultu bendede bende bana ne tavsiye edersiniz acaba kime gitdiysem normal diyorlar bende hepsine diyorumki bakim yapilmadan once yokdu bu ses tskler simdiden

2014 clio sportuor var bendede tiriger degisdikden sonra rolontideyken ufak bir ugultu bendede bende bana ne tavsiye edersiniz acaba kime gitdiysem normal diyorlar bende hepsine diyorumki bakim yapilmadan once yokdu bu ses tskler simdiden

Eğer triger değişim sonrası ses başladıysa triger kayışı gergin oluyor.Bahsettiğiniz uğultu bundan kaynaklanıyor.Sanayiye gidin kayışı biraz gevşetsinler emin olun uğultu kesilecektir.
Deneme sonrası sonucu paylaşırsınız.

Merhaba arkadaşlar uğultu sesi sorunu için toyota hortumu önermiştik. Değerli bi abimiz bu hortumu taktı ama kafasindaki soru işaretlerinden dolayi Toyota yetkili servisine giderek bu hortumun yakit icin uygun olup olmadığını sormuş ve bu hortum yakıt uygun degil ilerde balon yapabilir demişler. Bunun üzerine abimiz bu hortumun yakıt için uygun olanını araştırmış ve alıp değiştirmiş ve uğultu sesi ortadan kaybolmuş( hortumu tam olarak nerden aldığını dükkan ismini hatirlamamaktadir). Ben sanayiye gittiğimde aşağıdaki hortumu araştırıp bulursan size yine burdan bilgi veririm değiştirip değiştirmemek size kalmış. İyi günler
dd147db8b644a4844d9bfc364462360a.webp

hocam arkadaş yakıt hortumu taktırdım demiş zaten...............

Merhaba arkadaşlar uğultu sesi sorunu için toyota hortumu önermiştik. Değerli bi abimiz bu hortumu taktı ama kafasindaki soru işaretlerinden dolayi Toyota yetkili servisine giderek bu hortumun yakit icin uygun olup olmadığını sormuş ve bu hortum yakıt uygun degil ilerde balon yapabilir demişler. Bunun üzerine abimiz bu hortumun yakıt için uygun olanını araştırmış ve alıp değiştirmiş ve uğultu sesi ortadan kaybolmuş( hortumu tam olarak nerden aldığını dükkan ismini hatirlamamaktadir). Ben sanayiye gittiğimde aşağıdaki hortumu araştırıp bulursan size yine burdan bilgi veririm değiştirip değiştirmemek size kalmış. İyi günler
dd147db8b644a4844d9bfc364462360a.webp

hocam arkadaş yakıt hortumu taktırdım demiş zaten

hocam hortumu araştırabildiniz mi

Geri