Arkadaşlar merhaba, foruma yeni katıldım 5 gün önce yeni bir clio IV dizel manuel aldım, şükür bir arıza görmedim ama, daha önce clio 3 makyajlı kasa sıfır almış ve 100.000 km binmiş birisi olarak bir deneyimimi sizinle paylaşmak isterim. Aracımı aldığım gün 1-2 vites aralığında zor bir geçiş gözlemledim, yeni arabadır olur diye düşündüm, aradan zaman geçtikçe bu durum artmaya başladı,..
Vitesi hızlı bir şekilde çektiğimde yani ani hızlanmalarda vites geçmiyordu, yavaş ve nazikçe önce boşa ordan diğer vites yuvasına çekince oluyordu, Mais Ankara ya götürdüm bakım zamanı durumu anlattım, Saygısız Hadsiz bi tip olur öyle normal filan dedi, sonra teste çıktık görsün diye, siz F1 aracımı kullanıyorsunuz vites böylemi değiştirilir filan gibi anlamsız şeyler söyledi. Bende bu elemanla tartışmayıp oradan ayrıldım. Mais Müşt.Hizmt. arayıp şikayet ettim, beni birisi aradı ve gelin görüşelim dedi. gittim. O beyefendide teste çıktı ve evet sorun var dedi, 1 ve 2. vites sekromeçlerinde dedi...( zaten ben araştırmamı yapmış sekromeç olduğunu söylemiştim) Aynende dediğim gibi sekromeçler arabam 2 yaşındayken değişti. Önceki Clioların kronik sorunu teyp soyulaması vardı onuda söyledim teybide değiştirdiler. Sonuçta bu manuel vites ve böyle sorun olmaması gerek, ben 3 yıldır kullanığım otomatik şanzımanların derdinden bıktığım için manuel aldım sonuçta ve böyle bişey olmaması gerek.Size nacizhane tavsiyem servise gidin ve size bu durum normal diyenlere aldırış etmeden sorununuz çözülene dek ordan ayrılmayın.