Benim aracımda olan ve konuyu açmama sebep olan durumu çok net ifade etmişsiniz. Vites adeta yapışmış gibi oluyor ve ayağımız debriyaja tam basmış olmasına rağmen büyütme işlemini yapamıyorsunuz. Siz yine de şanslısınız. Probleminiz sadece birinci viteste. Aynı problem benim aracımın ikinci vitesinde de var. Yapışmadan dolayı ikinci vitesteyken ne küçültebiliyorum, ne de büyütebiliyorum. Bir an geliyor serbest hale geliyor, ondan sonra vites değiştirebiliyorum. Araç 2,5 yaşında. Vites milinin alıştırılmaya gereksinimi varsa neden araç yeniyken değil de, şimdi ortaya çıktı bu durum? Bir de dikkatimi çeken husus, vites yapışması ya da takılı kalması durumu bazı günler hiç olmuyor, bazı günler sıkça oluyor. Üstelik kullandığım günlük güzergah, yol ve hava koşulları aynı olmasına rağmen. Konuştuğum sanayideki bir kaç usta araç garanti kapsamındayken servisin müdahale etmesinin daha uygun olacağını söyledi. Sebebi hakkında da tatmin edici bir cevap alamadım. Yetkili servise onarım randevusu için gittim. Konuştuğum görevli, vites kutusu indirileceği için uğraştırıcı bir işlem olduğunu, personelin çoğunun oruçlu olduğunu, bu sebeple Ramazan Ayından sonra getirmemin uygun olacağını söyledi. İtinalı bir onarım beklediğim için, bu öneri bana uygun geldi. Ramazan Bayramından sonraki günlerde aracı servise bırakacağım. Yapılan işlemlerden bilgi veririm. Gördüğüm kadarıyla bir kaç kişide daha bu sorun varmış. Onlar da kendi hareket tarzlarını belirlerler. Herkese iyi günler dileğiyle...