Renault Clio4 Evrakta Sahtecilik yapıp ayıplı araç sattılar

Üst düzey dönüş sabah akşam arasan da dönüş olmuyor, bayiye bu konuları siz halledin diyormuş fabrika... Bana çamurluk plastik önemli olmadığını söylediler gözle görünen bir leke değildi zaten bende uzatmadım, Ama ileri bir düşüncen varsa bu teklifler harici mahkemeden başka yol yok hakkediyorlar tavırlarıyla.

Bu sadece Renault ile alakalı bir durum değil aslında iki sene önce bir arkadasım connect almıştı Ford. Bagaj kapağı değişmiş çıktı ve bunu aracı satarken söylemişler. Sizin gibi satarken öğrendi. Özetle şöyle söyleyeyim; bayi ve Ford ile iletişime geçildi sonuç alınamadı ve mahkemeye verdi bilir kişi gelip aracı inceledi ve sonradan işlem yapılmadığına, aracın fabrikasyon olduğuna karar verdi. Olay mahkemeye intikal edince bayi bir yandan Ford bir yandan deli gibi uzlaşma yoluna gitmeye çalıştı ama avukat kesinlikle uzlaşmayın bana bırakın deri ve olayı koparttı. Mahkemeyi kazandı ve sonucu ya aracın bugünkü bedeli nakit olarak ödenecek, ya da ayni araç tümden sıfırı ile değiştirilecek şeklinde oldu. Arkadasım parayı aldı. 6-7.000 de fazladan aldı. Bayiye de yanlış hatırlamıyorsam 600.000 tl gibi bir ceza kesildi. Yanı bu tip konularda haklıysanız ve bunu ispat etme olayınız var ise mutlaka on sene de sürse sonuna kadar savaşın.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Nisan 2013'de Renault Bika Esenyurt şubesinden sıfır km bir Clio4 aldım. Satış temsilcisi bu aracın fabrikasyon boya hatalı olduğunu (2 ufak nokta) söyledi ve bu hataya istinaden bana 1500 TL civarında bir indirim yaptılar. Bana gösterilen motor kaputundaki boya hatalarını görüp, benim için ufak, göze batmayan noktanın sorun olmayacağını söyleyerek bu kusurlu, ayıplı aracı almayı kabul ettim. Kasım 2016'da aracımı satmak için galeriye götürdüğümde yapılan ekspertiz sonucunda aracımın motor kaputunun komple boyalı olduğu söylemesiyle olay açığa çıktı. Fakat aramızda geçen sohbette bana ibranameden bahseden eksper, bu ibraname ile aracımı değerinde alacağını söyledi. Ancak ben aracımı teslim alırken herhangi bir ibraname imzalamadım. Bunun üstüne Bika ile iletişime geçip ibranameyi istediğime evrakın üzerindeki imzanın benim olmadığını fark ettim. Yapılan resmi evraktaki usulsüzlüğü kabul etmediler.Müşteri temsilcisi hiçbir şekilde yardımcı olamıyorki! Süreci takip edip bayi ile bağ kurmayı sağlıyor, benim bağlantıya değil! Olayın çözülmesi mağduriyetimin, zararımın giderilmesi lazım. Dosya hazırlığı bitince savcılığa resmi evrakta yapılan sahteciliğin suç duyurusunu, tüketici hakemine ve avukatım ile mahkemeye başvuruda bulunacağım. Yetkili servisin sıfır araçta böyle bir şey yapması yakışmıyor, suçlarınıda boya koruma hediye edelim bizim bir jestimiz olsun demesi beni çileden çıkarttı. Sıfır araç alırken ekspertiz yaptırın derim...

​Bu ibranamenin aslı sizin elinizdemi ?

asLı bende değiL PDF ile mail yolladılar,evrak düzmece olduğu için bende neden olsunki?

Tüm yolları deniycem kendimi enayi gibi hissediyorum,para kolay kazanılmıyor..uzlaşmaya bende razıydım fakat uzlaşmayı konu başında söylediğim gibi görünce dayanamadım artık..

Tüm yolları deniycem kendimi enayi gibi hissediyorum,para kolay kazanılmıyor..uzlaşmaya bende razıydım fakat uzlaşmayı konu başında söylediğim gibi görünce dayanamadım artık..

Sonuna kadar arkasında dur avukatınız çok tanıdık biri olsun, bir arkadaşım böyle bir konu için dava açtı arabanın değişen parçasının yenisi ile değişmesi ve bunun için bedel ödenmemesi konusunda mahkemeden karar çıktı. Bu arkadaşı tatmin etmedi, ayıplı araç satmaktan dolayı arabasının sıfırı ile yenilenmesini talep etti kararı temize gönderdiler. Avukatı otomotiv firmasından avanta almış davayı kaybettiği gibi birde bakım parasını geri ödettiler arkadaşıma aman dikkatli olun.

Uyarı için teşekkür ederim,ben aracın değiştirilmesini filan istemiyorum.bunu firmayada söyledim,konuyu kapatmak suçLarını örtmek için gevşek gevşek konuşmaları beni sinirlendirdi ve bu yüzden dava açma kararı verdim.bi özür dileseler umurumda değildi bu konu ama biz size aracı böyle verdik! Elimizde ibraname var ! Ama jest olsun diye size boya koruma verelim demeleri rezalet..

HayırLısı bakaLım ...

Gerçekten rezil bir durum umarım süreç istediğiniz gibi sonuçlanır

Geri