R19 Yakıt Değerleri , Kim Ne Yakıyor ?

Bir kere normalin çok altında aldıysanız , diğer biraz daha çok alıyorda 150 km 26 litre çok gibi..

Belki de, test etmen lazım.

Benzinde kullanabiliyorsan lpg'yi full bitir, fullet ama ses yapınca çektir pompayı, zorlatma, 26 lt gaz alır 32'lik depo. Zorlatırsan daha da alır da şamandıraya zarar... Ama 32'lik depo tamamen boşken 18 litre gaz alıyorsa içine hava almış demektir. Yolda bırakmaz, ama sıkıntı yaratırsa ya da yolun sanayiye düşerse bir ustaya göster...

Benzinde kullanamıyorsan lpg tankının üzerindeki gösterge en doğru gösterge, bitmeye yakın gaz al. 24-26 lt gaz alması lazım. Ona rağmen 18 lt.'ye devam ediyorsa...

hocam benim depo 40 lt lik depo şimdi test için depoyu fullaedim 100km sonra tekrar gaz alıp ne kadar yakmış onu hesaplama yapacam ama depomda gaz varmıydı bilmiyorum adam depoya bu kadar a fullemiş miktar lar normalmidir anlamadım başında da durmadım nasıl doldurdu ne kadar gaz verdi kağıtta yazan bu benim verdiğim bilgiler yazıyor

hocam benim depo 40 lt lik depo şimdi test için depoyu fullaedim 100km sonra tekrar gaz alıp ne kadar yakmış onu hesaplama yapacam ama depomda gaz varmıydı bilmiyorum adam depoya bu kadar a fullemiş miktar lar normalmidir anlamadım başında da durmadım nasıl doldurdu ne kadar gaz verdi kağıtta yazan bu benim verdiğim bilgiler yazıyor

40'lık depo 30 normal, 2 de içinde vardı belki. Hava dolmuşsa depoya 100 km'de nasıl anlayacağız? ;)

Bir kere normalin çok altında aldıysanız , diğer biraz daha çok alıyorda 150 km 26 litre çok gibi..

Daha önce şehir içi kullanımlarımda en çok 12.5 lt lpg/100 km.'yi gördüm. Ama o zaman hiç olmazsa şehir içinde 1-2 bulvar, dur kalk yapmadan gidilen 3-5 yol vardı. Şimdi evle iş arası kestirme bir yol buldum, yarısı stabilize, geri kalanı da yokuş viraj, vites 1-3, klima açık, bir de araba ısınmadan varıyorum işe, araba hep soğuk çalışıyor... Şöyle normal ısısına ulaşıp da bi 10 km gitsek yine de bu kadar olmazdı belki de...

Bir de eskiden ben gazı fulledim mi en fazla 1 haftada biterdi, hafta sonu şehir dışına çıkılırdı illa ki... Şimdi şehir dışı yok 2 aydır. Ev iş depo 1 ay gidiyor bazen. Bekleye bekleye sıcakda da yok oluyor olabilir mi? Ama kaçak testi yaptık bişey çıkmadı.

Neyse son bir test daha yapayım olmadı yine bir ustaya görünelim...

100 km sonra tekrar fulleyip ne kadar gaz alırsa depo ona göre bölüp ne kadar yakıtığını hesaplayacağım

depoyu tekrar fulledim gazla yanlız fullerken şöyle birşey oldu benim üstüme 3 araç 50 tl lik gaz aldı gitti benimki hala yavaş yavaş gidiyordu 50 tlye gelince kapat dedim adama sordum şamandıran arızalı olabilir dedi bu nedir ya yeni takılan lpg de problemi başladı yani

neyse depoyu fulledim 50 tl de durdurduk depo göstergeden fullanmiş gözüküyor km yi baktım 119 km 50/119=420 kr bu ne ya benzinde de bu kadar yakarmı bi yanlışlık birşey var bunda değilmi

Son düzenleme:
s.a arkadaşlar ramazandan önce bi uzun yola çıktım r19 1.4 i enjeksiyonlu 4.000 km ye 930 tl yakmış arabada 6 kişi +bagaj dolydu hızımızda 110 dan aşşağı hiç düşmedi sizce nasıl km ye 22,5 krş yakmış oluyo

s.a arkadaşlar ramazandan önce bi uzun yola çıktım r19 1.4 i enjeksiyonlu 4.000 km ye 930 tl yakmış arabada 6 kişi +bagaj dolydu hızımızda 110 dan aşşağı hiç düşmedi sizce nasıl km ye 22,5 krş yakmış oluyo

Çok iyi...

lpg ciye gittim gaza geçerken stop ediyor dedim enjektörün hortumunu değiştirdi düzeldi sonra 420 kuruş yakıyor dedim onada ince ayar yapıyorum dedi depoyu bitirince bakayım fulleyip ölçeyim ne yakıyor hala anlamadım belli olmadı ölçemedim düzgün bir şekilde gazı bitirince depo yine yavaş dolarsa düzelmezse bakalım hava vardır dedi lpg ci

depoda hava varsa nasıl alınacak bir günde full depo tek göstergeye düşermi ya

Geri