R19 Yakıt Değerleri , Kim Ne Yakıyor ?

pompa aynı değilmiş ben aynı pompadan olsun diye aynı yere çekiyorum ama yan yana ikipompa varya demekki farklı bir pompayı kullanıyor muş neyse bu kadar fark olurmu peki aynı deponun yan pompası olmuş

40'lık depo pompa ses yaptığında 32-33 lt gaz almıştır. Pompacı gecikir ya da ses yapa yapa sonuna kadar beklersen 38-39 lt. gaz alır depo. Ama önerilmez bu, lpg montajcıları şamandırayı bozabileceğini söyler. Pompacı ise gaz satmak için önemsemez bunu...

Pompacıyı uyarıp başında bekletmek lazım... LPG'nin sağlığı için ses yapmadan çektirmek lazım ama tüketimi anlayacaksak ses yapar yapmaz çektirmek lazım... Fazladan dolan lpg kafa karıştırıyor...

İlk aldığında 36 lt.'ye yakın gaz almışsın, fazla almış... 2.'de 32 lt. aldığını varsayalım. Hesabına 4 lt. lpg ekleyelim. 144 km.'de 8 değil de 12 lt. lpg tükettiğini düşünelim. 100 km'de 8.3 lt yapar ki bu şehir içinde çok güzel bir rakam...

40'lık depo pompa ses yaptığında 32-33 lt gaz almıştır. Pompacı gecikir ya da ses yapa yapa sonuna kadar beklersen 38-39 lt. gaz alır depo. Ama önerilmez bu, lpg montajcıları şamandırayı bozabileceğini söyler. Pompacı ise gaz satmak için önemsemez bunu...

Pompacıyı uyarıp başında bekletmek lazım... LPG'nin sağlığı için ses yapmadan çektirmek lazım ama tüketimi anlayacaksak ses yapar yapmaz çektirmek lazım... Fazladan dolan lpg kafa karıştırıyor...

İlk aldığında 36 lt.'ye yakın gaz almışsın, fazla almış... 2.'de 32 lt. aldığını varsayalım. Hesabına 4 lt. lpg ekleyelim. 144 km.'de 8 değil de 12 lt. lpg tükettiğini düşünelim. 100 km'de 8.3 lt yapar ki bu şehir içinde çok güzel bir rakam...

inşaallah dediğin gibi çıkar da o bari güldürür çok masraf yaptık bu günde ön kapı swiçlerini değiştirdik iki swiç 30 tl aldı 5 tl lik şeyleri

ya arkadaşlar ben bu shell istasyonlarından bişey anlamadım benzinliğe araç benzin yakarak gidiyorum depoyu fulle diyom adam 76.küsüre depo fulluyor diğer pompadan 93 tlye fulluyor anlamadım adamla kavga yapıyordum nerdeyse ben ne yapayım depon bu kadar alıyor diyor kendince adamcağız

şimdi depoyu doldurdum 30.42lt gaz almışX2.53 tl =76.96tl pompa 1 den kmyide yazdım 119295 km de araba tekrar benzine geçinceye kadar binecem bakalım ama depo nasıl oluyorda bazen 94 tlye bazende 77 tlye doluyor anlamadım ikisindede benzinle gittim benzinliğe depoda kalmışmıdır nedir anlamadım yaaa

gazı aldığın zamanki hava sıcaklığı dahil etkiler. farklı pompalardan alıyosan eğer pompa basınçları fark eder. görüştüğümüz bi benzinci var onun ağzından duydum 6-8-10 bar basınçlı pompalar varmış.

gazı aldığın zamanki hava sıcaklığı dahil etkiler. farklı pompalardan alıyosan eğer pompa basınçları fark eder. görüştüğümüz bi benzinci var onun ağzından duydum 6-8-10 bar basınçlı pompalar varmış.
KARDEŞİM ama fark bu kadar olurmu ben anlamadım bu ndan depoda var olabilirmiydi acaba o zaman neden benzine geçti ışık yanmıyordu bitik gösteriyordu problem nerden olaabilir shell pompaalarından mı hava şartlarındanmı araçtaki problemmi var bir gaz hesabı yapamadım ne biçim iş anlamadım depo nekadar gaz alıyor ne kadar yakıyor bişi anlamadım her gaz alışta miktar değişmezki yada km ne gitmesi lazım anlayamadım çözemedim bir türlü depo fulluyorum tutmuyor 100km gidip dolduruyorum anlaşılmıyor az yakıyor çıktı hesapta depoyu boşallttık çok yakıyor çıktı ne biçim araba o kadar masraf yaptım soğudum bunların yüzünden arabadan yaa

134 KM GİTMİŞİM ışık 1. çizgiye indi bakalım ne kadar götürecek

215 oldu gidiyor ışık tek noktada hala yanıyor :)

280 oldu bitmedi hala 77/280=0,275 krş. şehir içi iyi değilmi dahada götürecek gibi 300km yi bulurmu acaba tabi buna artı benzinde hesapedip eklemek lazım galiba
bitseydi bugün 2.37 tlden opetten alacaktım düşmüş fiyatı

286 km oldu inanamadım hala da bitmedi ya :)

Geri