Megane 4 start stop aracı p konumuna alın

Trakyalı2024

Kayıtlı Üye
22-Edirne
2021, Megane 4 benzinli otomatik aracımla trafikte ışıklarda durdum. Start-stop devreye girdi ve motor durdu. Yeşil ışıkta ayağımı frenden kaldırdığımda araç çalışır çalışmaz hemen stop etti ve ekranda aracı p ye alıp uyarısı çıktı. Aracı p ye alıp manuel elle çalıştırarak hareket edebildim. Bu sorunu 1 ayda 2-3 defa yaşadım. Geçen hafta servis bir sorun yok diyerek salladı. Az önce tekrar bıraktım ama hiç umudum yok. Adam bana 10 sn test sürüşü yaptı sorun yok araçta istersen al götür dedi. Edirne veya Trakya da renault pişmanlıktır.

Ara sıra meydana çıkan arızalar için kimsenin yapacağı bir şey yok. 2006 model Dacia Logan Dizel aracım var. 8 sene bir arıza ile gezdim. Ne yetkili servisler, ne özel servisler, ne de sanayi ustaları hiç bir çare bulamadı. Arıza rastgele zamanda ortaya çıkıyordu. En sonunda bir oto elektrikçi arızayı keşfetti. Çok basit bir şeymiş. Arabanın sente ayarı bozukmuş. Onu düzeltince arıza kayboldu. Fakat o usta o arızayı bulana kadar arabada değiştirmediği hiç bişey kalmadı desem yalan olmaz. Denemek için taktı. Arıza bunda değilmiş deyip geri söktü. Bir hafta uğraştı. En sonunda buldu.

Ara sıra meydana çıkan arızalar için kimsenin yapacağı bir şey yok. 2006 model Dacia Logan Dizel aracım var. 8 sene bir arıza ile gezdim. Ne yetkili servisler, ne özel servisler, ne de sanayi ustaları hiç bir çare bulamadı. Arıza rastgele zamanda ortaya çıkıyordu. En sonunda bir oto elektrikçi arızayı keşfetti. Çok basit bir şeymiş. Arabanın sente ayarı bozukmuş. Onu düzeltince arıza kayboldu. Fakat o usta o arızayı bulana kadar arabada değiştirmediği hiç bişey kalmadı desem yalan olmaz. Denemek için taktı. Arıza bunda değilmiş deyip geri söktü. Bir hafta uğraştı. En sonunda buldu.
Ben bahsettiğim benzer sıkıntıyı bir iki yerde daha okudum. Ancak kişiler buldularsa maalesef çözümü paylaşmamışlar. Dediğiniz gibi çok basit bir çözümü olduğuna eminim. Araç trafikte küt diye stop ediyor. Zaten %90 start stop devre dışı gezerim. Ama ufacık bir ihtimal de olsa niye olsun garantili araçta diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Dünyalı
Ben bahsettiğim benzer sıkıntıyı bir iki yerde daha okudum. Ancak kişiler buldularsa maalesef çözümü paylaşmamışlar. Dediğiniz gibi çok basit bir çözümü olduğuna eminim. Araç trafikte küt diye stop ediyor. Zaten %90 start stop devre dışı gezerim. Ama ufacık bir ihtimal de olsa niye olsun garantili araçta diye düşünüyorum.
Akü kaynaklı olabilir, akünün değerlerini ölçtürmek lazım...

Ben uzun bi şikayet, kavga, gürültü sürecinden sonra bir reaksiyon alabildim. Aracın kelebek kutusu temizlendi ve genelde burası kirlendiğinde ilk çalışmada devir ayarsızlığından stop edebileceği ön görüldü. Açıkçası benim kafama yattı. Aracı dün teslim aldım. Bu ay deneyeceğim. Hep start stop aktif kullanacağım aracı. Aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşa bir fikir olması adına buraya bu postu bırakmak istedim.

• Beğen
Tepkiler: mcgc
Geri