Merhaba Arkadaşlar;
İşlerimin yoğunluğu sebebiyle ancak yazma fırsatı bulabildim. Bildiğiniz üzere 2005 1.6 16v Benzin/LPG aracımın hareket halinde stop etme sorunu vardı. Boğaz kelebeği temizliği,LPG ayarı ve filtresi değişimi,buji değişimi,hararet müşürü değişimi şeklinde bir dizi masraf ettikten sonra sorunun düzeldiğini sanmıştım fakat birkaç gün sonra tekrarlamaya başladı ve nihayetinde araç çalışmaz hale geldi. İlk getirdiğim usta "Bunnun immobilizeri kilitlenmiş" dedi. yedek anahtarla dahil çalışmıyordu araç. 3-4 gün zamansızlıktan araç evin önünde yattı.Son getirdiğim usta pc bağlayıp control etti ve motorla akünün arasındaki boşluktan uzanıp bişeyler kurcaladı, araç çalıştı. Neyi varmış nedenmiş dediğim de "Krank mili sensörü arızası var değişmesi gerek" dedi. 75 tl. sensöre 15 tl. soketine 120 tl.de ustaya verdim.
SONUÇ: Aracın tüm sorunları düzeldi şu an ne stop etme ne tekleme ne benzinden LPG ye geçişte sıkıntı kalmadı. Bunuda benzer sorun yaşayan (yaşayacak) olan arkadaşlara yardımcı olması için paylaşmak istedim. Teşekkürler iyi forumlar Kazasız sürüşler herkese...