Megane 4 lastik ebatı değiştirme..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan IIKEYII
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tşk er.tansel..Servis fiyatı uçukmuş haklısın..En iyisi piyasadan bakmak..Ben araçla oynamayı çok sevmiyorum.Sadece camlarımda amerikan filmi var..O yüzden jantları gri ve kül tonlarında almak aracı daha güzel gösterecektir diye düşünüyorum...

Dün değişmeyi düşündüğüm 18" jantlar için biraz piyasa araştırması yaptım.İthal jantlar pek önerilmiyor çünkü jantın birinde bir sorun olduğunda aynı seri jant bulmak sorun oluyormuş.Bulsan da ton farkları olabiliyormuş.O yüzden yerli büyük alaşımlı jant üreticilerini tavsiye ediyorlar.Jant değişmeyi düşünen arkadaşlar için Jant ölçülerini de paylaşmak istedim.

Fabrika jant ölçüsünü 18" jant için 5x144,3 olarak ölçtürdüm. 114,3 bijon araları mesafesi.
17" ve 18" jantlar içinde aynı ölçü geçerli.

Yanak yüksekliği arttıkça hem esneklik artıyor hem ses azalıyor..Yanak yüksekliği azaldıkça estetik artıyor..Estetik mi konfor mu tercihi mutlaka herkese göre farklıdır ama işin içine güvenlik de girince açıkcası biraz pişman oldum 18" aldığıma...
Merhabalar
Benim araçta 17 jant var. 20 günlük araç. İsterseniz değiştirebiliriz.

Merhabalar
Benim araçta 17 jant var. 20 günlük araç. İsterseniz değiştirebiliriz.

Tşk ederim yavuz bey.Önceki fluence aracımdan 4 yazlık 4 kışlık kullanamadığım lastik var 10 bin km kullandığım.Onlara bir jant alıp kışında 16 jant lastik kullanmak istiyorum.Değişiklik olursa sizinle irtibata geçerim.

Selam,
bende aracimdaki 18 " jantlardan memnun degilim. Keske 17 hatta 16 inc olsaydi diyorum ve takas yapacak birini ariyorum ama bulamiyorum bir turlu.aslinda konfor olarak cok kotu degil ama istanbul da ince yanak lastik kullanilmiyor jantlarimda cizikler olustu ve sag on lastikte de kabuk gibi 3 adet soyulma var . Bunnlar disinda aracimdan cok memnunum

Sıfır veya sıfır ayarında 18 jant ve lastik ile takas yapmak isteyen olursa yapabilirim. Araç Kahramanmaraş'tadır. Şehir içi veya civarda takas yapabiliriz.
Saygılar

Geri