Megane 4 çevremizde neden az görülüyor - anket-

MEGANE 4 TRAFİKTE NEDEN BU KADAR AZ GÖRÜLÜYOR

• Kullanılan toplam oy
    28
  • Anket kapatılmış .
Yozgat'ta 4 tane gördüm, 2 tanesi Touch dizel otomatik sedan beyaz, biri bende, 2 tane de benzinli joy manuel olan, joy manuel olanın biri kırmızı, çok güzel bir rengi var. Çevrede çok görünmeme sebebi, 24 aralıkda 2016 model olanını 88 bin liraya aldım (dizel otomatik Touch), şimdi liste fiyatı 103 bin lira (stepne dahli), esneme yapıyorlar ama en fazla liste fiyatından 4-5 bin lira diyorlar. 2016 model malum yok denecek kadar az, sahibinden.com da da sıfır diye 2. el satılanlar var, 86-95 bin lira arasına... Arkadaşım Bursa bayisine gittiğinde ötv ve model zammının geldiği ama henüz kur zammı bile yapılmadığını söyledi ne kadar doğru bilmiyorum.

Duyduğum kadarıyla 0 araçlara zam gelecekmiş ama ne kadar doğru bilemiyorum.

Duyduğum kadarıyla 0 araçlara zam gelecekmiş ama ne kadar doğru bilemiyorum.

Her ay düzenli olarak artış yapıyorlar. Kur farkı yansıtılmadı diyen firmalar var, eğer o da eklenirse vatandaşa yansıyacak...

Araç fiyatları yılbaşından önce arttı, temmuz ve aralık fiyatları arasında çoğu modelde neredeyse 10 bin tl lik fark var, üzerine ötv farkı da gelince fiyatlarda 20 bin tl yi bulan artışlar oldu, insanlar daha bu artışı sindiremedi gibi geliyor bana, bakıyorum forumlarda hemen hemen her araç için değerinden pahalı vs deniyor ama ucuza da c sınıfı araba kalmadı.

bugün aracımı aldığım çamakkale bayiye gittim. 13 şubatta 64 bine aldığım araç 67 bin olmuş.
Araç fiyatları yılbaşından önce arttı, temmuz ve aralık fiyatları arasında çoğu modelde neredeyse 10 bin tl lik fark var, üzerine ötv farkı da gelince fiyatlarda 20 bin tl yi bulan artışlar oldu, insanlar daha bu artışı sindiremedi gibi geliyor bana, bakıyorum forumlarda hemen hemen her araç için değerinden pahalı vs deniyor ama ucuza da c sınıfı araba kalmadı.

MANİSA da aracımız piyasaya çıktı çıkalı şu ana kadar 8-9 tane gördüm. Bende Megane 4 HB var gri renkli. Çarşıya çıktığım zaman bütün gözler üzerimde. Tabiki buda beni şımartıyor.Allah cümlemizi Nazardan saklasın......

İki gündür İstanbul Beylikdüzündeyim tek gördüğüm Megane 4 HB benim :)

Bence algıda seçicilik söz konusu....Evim Şişli ve işyerim Taksim'de..Sürekli görüyorum...Çünkü gözüm hep bu arabayı arıyor ve çevreme Megane 4'e odaklanmış şekilde bakıyorum...Ve her gördüğümde de arabanın içine düşüyorum :-)

Bence algıda seçicilik söz konusu....Evim Şişli ve işyerim Taksim'de..Sürekli görüyorum...Çünkü gözüm hep bu arabayı arıyor ve çevreme Megane 4'e odaklanmış şekilde bakıyorum...Ve her gördüğümde de arabanın içine düşüyorum :-)

Kesinlikle tamamen algıda seçicilik olayı.

Merhabalar,
Sizlerde fiyattan bahsetmişsiniz evet dediğiniz gibi fiyat büyük bir etken. Çevremde söyle bir algı var fiyatları bir birine yakın diye megane 4 yerine honda civic tercih edenler var, yakıt olarak fazla ama donanım ve kalite olarak daha iyi olduğu idda ediliyor, tartışmaya açık bir konu.
Aralık ayında iş için izmire gitmiştim, işimiz erken bitince reno bayine gidip orada arkadaşımla bakalım dedik ve inanın hayal kırıklığına uğradım içeride minik bir ekran fiyat: touch 85 üstü gibi birşey dediler (clio 4'üm var arkadaşımın dediği senin clio4 içi daha güzel) ve icon 100'den fazla. Bu fiyatlara insanlar farklı markaların daha iyi araçlarını alıyorlar ve artık eskisi gibi bu aracın 2. El piyasası yok vs. Gibi durumlar yok her aracın artık bir alıcısı var. Ekonomik olsun diye Renault tercih ama fiyatlar çok fazla inanın.

İst/bayrampaşada oturuyorum şunu farkettim civic daha fazla megane4 den. Tabi clio4'den günde neredeyse 10'larca görüyorum clio4 candır :)
Saygılarımla.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri