İlk Sorunum ile karşınızdayım , Hava yastığı Lambası ve SERVİCE Lambası

Kadir Salim

T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Bugün hava güzeldi bende arabayı kurcaladım biraz , kaç gündür kafamda bir soru işareti vardı :)
Sürücü emniyet kemeri ikaz lambası yanmıyordu :aytuğ
Kablosunun çıkarıldığını gördüm hemen taktım :)

Bib bib sesi araba hızlandıkça artıyordu :aytuğ her şey normaldi ama biraz önce çalıştırdım , servis lambası ve airbag lambası beraber yandı :aytuğ
Stop ettim kabloyu söktüm geri çalıştırdım halen aynı yanıyor .

Servis lambasını nasıl söndürürüz ? yada her ikisinide .

Koltuğun altındaki soket kısmını kontrol et kadir

İkaz ışığı devreden çıkırtıldığında arızaa vermiştir zamanında cihazla arıza silinmiştir şimdi tekrar devreye girince kafası karışmış olabilir...:)
İkaz ışığını tekrar devreye al ve servise gidip arızaları sildir düzelir bence...

Aşşağı inecem bakacam soketlere ama bir sürü soket var :) hangisi olduğunu bilsem sıkacam hemen :)

​bizimkide servis ışığı ve airbag ışığı yakıyor arada. koltugun altındakş kablolarla oynuyorum düzeliyor kafaya takcak bişi değğil.

Sol koltuğun altına bak...:)

soket baksanda takılı gibidir onlarla oyna kablolar içinde temasızlık yapıyor bence soketleri çıkartıp direkt lehim yaptır kurtul kökten :eyv

Şimdi aşağı indim ilk önce emniyet kemerinin kablo bağlantısını yaptım :) sonra arabayı çalıştırdım , baktım lamba yandı :D Sağ ve sol koltuğun altına baktım kablolarla oynadım düzeldi , iyiki varsın RFC :)

​bizimkide servis ışığı ve airbag ışığı yakıyor arada. koltugun altındakş kablolarla oynuyorum düzeliyor kafaya takcak bişi değğil.
Kafaya takılacak bişey bence Cunku arac airbag i gormeynce ihtiyac duydugundada calistirmayacakt.r :eyv

Geri