Herkese merhabalar. Ankara'da öğrenciyim ve 2001 model 109 bin km'de 1.4 rna lpgsiz aracım var. Arabamda uzun zamandır su eksiltme problemim var. Memleketim tosya'da ekim ayında devir-daimi, kasımda da radyatörünü değiştirdim. En son 1 ay kadar önce kalorifer buğu çözmüyordu ve sol taraftan da kaçak yapmıştı. Ayrıca sabahları ilk çalıştırmada rölantide dalgalanma yapıyordu.(hava sıcakken bu olmuyordu.) Kalorifer peteğini değiştirmek için Başkent sanayiye bıraktım ve ustaya bu zor çalışma probleminden de bahsettim. Usta da bana contanın yanık olabileğini söyledi. Araba kalorifer tamiri için bir gün kaldı. Almaya gittiğimde usta kontrol ettiğini, contanın yanık olduğunu ve 1000-1500 tl arası masraf çıkacağını söyledi. Daha sonra başka ustaya gösterdim, motor soğukken kullandı ve sadece subap ayarı gerektiğini söyledi. Kendim de internetten araştırdığımda yanık conta belirtilerinden sıcakken beyaz duman atması yok, yağda su kıvamı, suda yağ karışımı yok, çekişi normal ve hararet normal seviyelerde. 3 hafta kadar önce subap ayarını ve genel bakımlarını yaptırdım. Ama hala ilk çalıştırmada stop edecek kadar dalgalanma yapıyor ve hatta 1-2 kez stop etti. Ayrıca sağ paspasın altında döşemeye bastırınca antifrizli su çıkıyor. Yardım ederseniz sevinirim çünkü çok canımı sıkmaya başladı bu su eksiltme olayı.
Son düzenleme: