İlk Çalışmada Sarsıntı Problemi (YARDIM)

bu sabah itibariyle soğukken de çalışmadı, 3. Marşta çalışıp durdu. 4. Marşta çalıştı ve silkeleye silkeleye yola devam ettim, her zamanki gibi 1 dakika içerisinde hiçbir şey olmamış gibi düzgünce yola devam ettim.

Yani motor soğuk-sıcak pek de farketmemeye başladı. Yeryüzünde bir tane yok ki bu arabadan, servisi arıyorum "bir de manyetik kaptöre bakalim" diyor ama içime sinmedi doğrusu. Sebep ne olabilir çözemiyoruz.
buyuk olasilikla manyetik tutucu gibi gözüküyor fakat bilgisayari baglayip tam bir diagnostik yapmak gerekli inanlar cotech.

buyuk olasilikla manyetik tutucu gibi gözüküyor fakat bilgisayari baglayip tam bir diagnostik yapmak gerekli inanlar cotech.

teşekkür ederim hocam. araç bilgisayara bağlandığında hata bulunamıyor. 2 yıl önce manyetik kaptörü benzer bir sorun nedeniyle değiştirmiştim. bu kez bu olasılığa yönelmememin sebebi, aracı direkt lpg'de çalıştırdığımda çalışıp benzinde çalışmamasıydı.

ama şimdi aklıma gelen soru şu; manyetik kaptör sadece benzinle çalıştırmada mı devreye giriyor? direkt lpg ile çalıştırdığımızda manyetik kaptörün görevi olmuyor mu? eğer durum böyleyse kaptörü değiştirteceğim.

teşekkür ederim hocam. Araç bilgisayara bağlandığında hata bulunamıyor. 2 yıl önce manyetik kaptörü benzer bir sorun nedeniyle değiştirmiştim. Bu kez bu olasılığa yönelmememin sebebi, aracı direkt lpg'de çalıştırdığımda çalışıp benzinde çalışmamasıydı.

Ama şimdi aklıma gelen soru şu; manyetik kaptör sadece benzinle çalıştırmada mı devreye giriyor? Direkt lpg ile çalıştırdığımızda manyetik kaptörün görevi olmuyor mu? Eğer durum böyleyse kaptörü değiştirteceğim.
manyetik kaptör benzinli dizel lpg farketmeden enjeksiyon beynine motorun döndugunu ve hangi hizla hangi atesleme sirasinda oldugunu bildiren parcalardir işlev disi kalamaz inanlar cotech

manyetik kaptör benzinli dizel lpg farketmeden enjeksiyon beynine motorun döndugunu ve hangi hizla hangi atesleme sirasinda oldugunu bildiren parcalardir işlev disi kalamaz inanlar cotech

ilginiz için teşekkür ederim hocam.

servis manyetik kaptörde sorun olabileceği düşüncesiyle temizliğini yaptı, soketlerini elden geçirdi. enjektörlerde ve diğer parçalarda sorun görünmediğini söyledi. problemin büyük ihtimalle çözülmüş olduğunu söyledi ve bu işlem için herhangi bir ücret almadı. umarım sorundan kurtulmuşumdur.

ilginiz için teşekkür ederim hocam.

servis manyetik kaptörde sorun olabileceği düşüncesiyle temizliğini yaptı, soketlerini elden geçirdi. enjektörlerde ve diğer parçalarda sorun görünmediğini söyledi. problemin büyük ihtimalle çözülmüş olduğunu söyledi ve bu işlem için herhangi bir ücret almadı. umarım sorundan kurtulmuşumdur.
geçmiş olsun inanlar cotech

Manyetik tutucu geçmiş dönemlerde değiştiğinde iyi bir lehim yapılmadığı taktirde özeliğini yitirmektedir, yenilenmesinde fayda var.
Manyetik tutucu ve soketleri temizlendikten sonra marşınız yüksek ihtimal düzelecektir.

Manyetik Keptördenmiş demi sorun :)

Manyetik Keptördenmiş demi sorun :)

Evet hocam, o temizlendikten sonra sorun kalmadı çalışma konusunda. Teşekkür ederim ilginiz için. :) Kaptörden şüphelenmememizin sebebi direkt LPG'de çalışınca arızanın da bertaraf olup aracın çalışmasıydı. Çok enteresan bir durum. Ama ilk çalışmadaki sarsıntı ve birkaç saniyelik gaz yememe durumu devam ediyor. İlk 30 saniye araba resmen uykusundan uyandırılan insan gibi titreye titreye çalışıyor, 30 saniye sonra ise sanki az önceki hareketleri yapan o değil gibi, enfes çalışıyor. :D Onu çözemedik.

Yapılanlar:

- Benzin filtresi değişti
- Benzin pompası değişti
- Manyetik kaptör soketleri temizlendi ve sökülüp yeniden takıldı.

Evet hocam, o temizlendikten sonra sorun kalmadı çalışma konusunda. Teşekkür ederim ilginiz için. :) Kaptörden şüphelenmememizin sebebi direkt LPG'de çalışınca arızanın da bertaraf olup aracın çalışmasıydı. Çok enteresan bir durum. Ama ilk çalışmadaki sarsıntı ve birkaç saniyelik gaz yememe durumu devam ediyor. İlk 30 saniye araba resmen uykusundan uyandırılan insan gibi titreye titreye çalışıyor, 30 saniye sonra ise sanki az önceki hareketleri yapan o değil gibi, enfes çalışıyor. :D Onu çözemedik.

Yapılanlar:

- Benzin filtresi değişti
- Benzin pompası değişti
- Manyetik kaptör soketleri temizlendi ve sökülüp yeniden takıldı.

ben de temizlettim. Manyetik kaptörü çalışması rahatladı, sabahları çalışma düzelti, gaz hafifledi.
ama hala dur kalklarda stop ediyor.

sarsıntı için ben olsam bunları yaptırırdım.
1-enjeksiyon temizliği
2-buji kontrol ve değişimi

Geri