Emniyet kemeri uyarı ışığını sesli hale getirme

:d abi bnimkisi dıt dıt dıt dıt kafamı şişiriyor sessiz hale gelse keşke:D
getirmek sizin elinizde :) emniyet kemeri takma alışkanlığı edinir kontağı açmadan kemeri takarsanız hem başınızın ağrısına engel olur hemde can güvenliğinizi sağlamış olursunuz :eyv

yusuf abinin vermiş olduğu linke tıklayınca kendi video sayfam açıldı ve eski aracıma yapmış olduğum çalışmanın videosu ile karşılaşıp duygulandım :) hey gidi koca emektar dedim kendi kendime:D belki konu dışı olacak ama 1991 şahindeki özellikleri sayayım bazısı şuanki meganımda bile yok hehe
1- yol yakıt bilgisi göstermeyip araçtaki aktif özellikleri gösteren çakma yol bilgisayarı hehe
2-far sensörü ve yağmur sensörü
3-ön arka park sensörü
4-çoğalarak yanan ve azalarak sönen follow me home devresi
5-led stoplar
6-dijital saat ve iç dış dıcaklık göstergesi(ayna altında)
7-yeni nesil araçlardaki gibi gösterge ışıklandırması

hepsi kendi üretimim park sensörü haricinde. inşallah darısı meganımın başına reno

bunları aklıma getiren o video

yusuf abinin vermiş olduğu linke tıklayınca kendi video sayfam açıldı ve eski aracıma yapmış olduğum çalışmanın videosu ile karşılaşıp duygulandım :) hey gidi koca emektar dedim kendi kendime:D belki konu dışı olacak ama 1991 şahindeki özellikleri sayayım bazısı şuanki meganımda bile yok hehe
1- yol yakıt bilgisi göstermeyip araçtaki aktif özellikleri gösteren çakma yol bilgisayarı hehe
2-far sensörü ve yağmur sensörü
3-ön arka park sensörü
4-çoğalarak yanan ve azalarak sönen follow me home devresi
5-led stoplar
6-dijital saat ve iç dış dıcaklık göstergesi(ayna altında)
7-yeni nesil araçlardaki gibi gösterge ışıklandırması

hepsi kendi üretimim park sensörü haricinde. inşallah darısı meganımın başına reno

bunları aklıma getiren o video

son video da güzel. yavaş yavaş uzay çağına giriyoruz. sonumuz hayrolsun:)

Helal olsun Mehmet kardeş. Bravo:bravo. İşte mükemmel bir fikir daha : far ve yağmur sensörü. Mehmet kardeşim ne sersin bizim araçlara yapabilirmiyiz ?

far sensörü yapacaktım aslında ama xenon kullandığım için vaz geçtim alt geçitlerde yanıyor çıkıncaya kadarda ampül ısınmadan sönüyor ve xenon ampülün ömrü kısalıyor. ama sen yapacaksan elimden gelen yardımı yaparım abi far sensörü kolay iş. yağmur sensörü ise orjinal araçlardaki gibi çalışmıyor orjinalde optik sistem var camda. benim şahine yapmış olduğum suyu algılıyordu ve tam verimli çalışmıyordu. yani yapmaya gerek yok bence yağmur sensörünü

Sevgili kardeşim Mehmet uzman sensin. Hangisi sence uygun ; olur dersen . Her ne yenilik yaparsan yanındayım. Evet özellikle de far sensörü çok iyi olur.Sana zahmet acelemiz yok ne zaman boş vaktin , geniş zaman olursa bakabilirsen minnettar olurum.

​biz emniyet kemeri sesinden kurtulmaya çalışıyoruz siz sesli yapmaya çalışıyorsunuz.. mesela bendeki orjinalde kemeeri 2-3 dk takmazsan kendiliğinden susuyor,devamlı ötmesi çok gıcık bir olay..

Sevgili kardeşim Mehmet uzman sensin. Hangisi sence uygun ; olur dersen . Her ne yenilik yaparsan yanındayım. Evet özellikle de far sensörü çok iyi olur.Sana zahmet acelemiz yok ne zaman boş vaktin , geniş zaman olursa bakabilirsen minnettar olurum.

hazır olarak satılanlar var ancak bizim arca uyum sağlar mı bilmiyorum çünkü bizim arabada ben far rölesi göremedim, büyük ihtimalle koldan direk olarak yanıyor. tasarım aşaması kolay. ister mikrodenetleyicili dijital bir devre yaparız ister analog bir devre en fazla 2 saatte hallolur. senden istediğim tek şey far kolunu park ve kısa konuma getirince hangi kabloların kısa devre olduğu abi. çünkü bizim aracın far sistemini tam olarak bilmiyorum. xenon kullandığım içinde far sensörünü pek düşünmedim meganda. sen bu bilgileri bulabilirsen abi devre işi kolay

Geri