Araçta en ufak kararsızlık yok, doğru yerde ve zamanda sarsıntısız vites değiştiriyordu.
5-6 arası veya geri vitese geçerken ses yoktu.
Isınma problemi veya şanzıman arızası yazısı da çıkmıyordu dediğim gibi ben memnundum, cotech arkadaş güncellemesi var yapalım abi dediğinde yapma demedim...
Kavrama tanıtımı yapılmadı zaten buna gerekte yoktu araç henüz 17000 kilometrede belki 50000 kilometreye ulaştığında yapılır...
Bu arada fren hortumları için OTS çıkmış onu da kontrol ettiler her hangi bir sıkıntı görülmedi.
Araç yeniyken de çok soğuk havalarda bir kaç kere starta basınca işletim sistemi hatası vermişti, onun da yeni yazılımı vardı güncelleme yaparak sorunu çözmüşlerdi.
Renault Mühendisleri bu işi bizden iyi biliyordur, güncellemeleri gereksiz görmeyiniz...
abi sana saygım var ve çok diyaloğumuzda olmadıysada değerli bulduğumuz bir abimisin.
sana tavsiyem 50bini bekletmeden olabildik her fırsatda, istisnasız her girdiğinde, hele hele her bakımda muahakak olmak üzere şanzıman kavrama noktasını yeniden tanıtın.
tekrar ediyorum bu şanzıman birtek renaultda yok, forda ve volvodada var ve emin olabilirsiniz söylediğim sadece ömrünü uzatıp bu sayede daha sıkıntısız kullanmanızı sağlayacak bir adımdır, asıl evet Renault mühendisleri biliyordur ve bildikleri içinde bu uygulama,prosedür var, sorun onu uygulamayan, dersini dahi vermeyen Renault mais ve belli başlı bazı servislerde.
kavrama tanıtırsınız baskı balata daha sağlam volana oturur, tanıtmazsanız aşındıkça uzaklaşır ve azalmaya başladıkça yarım debriyaj hesabı gitgide dahada hızlıca aşınır.
uygulamak bir önlemden öte mantıktır, uygulamak ise size kalmış arkadaşlar artık ben pes ne diyim valla yeter