Değerli kardeşim lütfen beni yanlış anlama. Ciddi söyledim. Ben sayısını unuttuğum kadar araç eskittim meslek icabı. Çok seyahat ederdim. Ama arabalardan tecrübem bu kadar. Mühendisi, teknsiyeni vs. değilim ne yazık ki. Ama çok severim arabaları keşke olsaymışım zamanında.
Tekrar söylüyorum, ciddiyim. Anladığım kadarıyla hemşeriymişiz üstelik. Daha geçende Adana'daydım. Bilseydim mutlaka uğrardım dükanına.
Bu arada yine beni yanlış anlamışsın. Ben söylediklerine muhalefet etmiyorum. Servislerden duyduklarımı sizlerle paylaşıyorum. Yani sohbet, tartışma, o neden böyle dedi, sen neden böyle dedin, hangisi mantıklı tartışalım amacıyla. Eskilerin değimiyle, sürç-i lisan ettiysem affola.
ne demek abim boşver geçmişi , yalnız şunu emin ol abim gerçektende söylediğim adım sadece şanzımanın ömrünü uzatır ve özellikle Volvo'nun her bakımda powershift şanzıman yani bizim EDC şanzıman ile aynı şanzımanda tüm bakımlarda yaptığı bir uygulamadır.
şu an belki başka konularda görmüşsündür bir arkadaşın bana borcu yüzünden 3 hafta önce S60 geldi 150,000kmde ve powershift ama inan kaya gibi sağlam ve pürüzsüz, bendeki clio 4 de ise edc şanzıman titriyordu volvodaki uygulamayı araştırdım renaultdada varmış yaptırdım bildiğin sorun gitti yoksa Renault komple şanzımanı değiştiriyordu birkaç ay önce.
olay şu bizdeki şanzımanın özellikle 1-3-5 viteslere bakan baskı balatası aşınıyor ve aşındıkça baskı balata ile motordaki volan yani baskı balatanın motoru kavradığı parça arasındaki sert ve sağlam buluşma aaşına aşına et kalmadığı için tutunamaz oluyor ve titreme,silkeleme,kararsızlık başlıyor.
eğer uygulamayı (kavrama noktası tanıtımını yani) şöyle 20binde bir bakımda yaparsanız içindeki robot aaa evet ben 2mm aşınmışım deyip 2mm daha volana yakın tutuyor ve sıfırdaki hali gibi sağlam oluyor.
bu aslında çalışmasını düzeltmek bir yana aslında ömrünüde uzatıyor çünkü tanıtım yapılmamış yarım tutunabilen baskı balatadaki aşınma çok ama çok daha çabuk olacaktır çünkü o artık tutunmuyor resmen kazıyor yüzeyini aynı kadınların düz vites arabalarla yokuşta yarım debriyaj yapması gibi.