clıo ve kangoo ıntercool takma ve 105 hp lık türbin ve kompresör pervanesı uygulama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turbo27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
senin aracı zaten sadece yazılımla 105hpye çıkartabilirim mekanik hiç bişey yapmana gerek kalmadan.

gökhan hocam chip konusunu baya araştırdım. aklımın bi kısmı acayip yattı bu işe, motorun gizli kalmış gücü o açığa çıkıyor. bide 105likle sadece turbo farkı var felan deninince. hah diyorum bi yazılımla benim araçta 105 olur. 6 vites olmazda 5 vites olur farketmez diyorum.
aklımın diğer tarafı ise, 85likle 105 lik arasında tek fark turbo ise, 105 lik araca chip atılması tamamiyle facia olur diyorum. çünkü 85liğin gizli gücü açığa çıkınca 105 oluyordu. 105de gizli güç kaldımı ki şimdi :D biraz karıştı kusura bakma. senden ricam 85likle 105lik arasında fark sadece turbo ise (tabi bide şanzuman var onu katımıyorum) ben yazılımı zaten en kısa sürede yaptıracağım aklımda. ama iki motor arasında enjektör değişik, ne bilim piston değişik felansa ben pek yazılımı mantıklı bulmuyorum çünkü ben altımdaki araca min 5 yıl binme amacındayım... kul yapısı sonuçta aşırı güce gelemeyip 5. yılında motor indirirse o zaman yazılımı elimize alırız :D

sen dersenki 105likte de gizli güç var onada chip atılır. bu adamlar(kastım renault) bi iki mekanik parça atıp, bide varsa gizli gücü açığa çıkarıp 130 bg lik 1.5 dci motoru üretmiyorlar. 130 bg lik motor gücünü elde etmek için 1.6 motor yaptılar.

piston hücresı farklı demek ayrı, piston farklı demek ayrı,bi pistonun capı stroku aynı olabılır,ama hucre farklıysa o motorun sılındır hacmı değişmez,sıkıstırma oranı değişir,ben konuya nerden baslasam onu dusunuyorum sımdı:)

benim 105 lik meganı 135 beygire çıkarttırayımda gökhan abime facia olsun :D

85 beygir candır :) araca 5 yıl biniyimde olmazsa sonra chip yaparık :D

65-85-105 ps, aralarında 20 ps fark var, motor mekanık yapısı, enjektör, turbo, yazılım farkları var... hangi motorda ne tür farklar var ıyı bakmalı... sona motor patlamasın...:cool:

65-85-105 ps, aralarında 20 ps fark var, motor mekanık yapısı, enjektör, turbo, yazılım farkları var... hangi motorda ne tür farklar var ıyı bakmalı... sona motor patlamasın...:cool:
85likle 105 lik arasında piston ve enjektör olarak bi fark yoksa 85 liğe çok rahat bi şekilde yazılım atılabilir bence. ama enjektör ve piston farkı var demek yazılım atıldığında motora kaldıramayacağı gücün binebileceği ve zamanla motoru elimize alabileceğimiz manasına gelebilir. yazılımcılara göre bakımlar düzenli yapılırsa araca iyi bakılırsa 85 lik dci motoru 100-105 beygir yapmada bi sakınca yok. ama 15 beygir içinde 500-600 tl gibi fiyatlar vermekte ne kadar mantıklı :confused:. şuanda aracım beni tatmin ediyor. ara hızlanmaları ve performansı gayet güzel. benim tek sıkıntım max hız, 170 ten sonra geçilmek adama koyuyur :D bence adamlar 85 lik motora max hız sınırlaması koymuşlar... çünkü fabrika verisi max hız 175 :sinirli

wyand0tte emin ol hiç bir sorun yaşamazsın yazılımla yeterki güvenli limitlerde bırakalım. ille daha cok aç diye ısrar etmediğin sürece yazılımdan dolayı bi sıkıntı gelmez başına.

çünkü testi yapılmış dosyalar kullanıcaz ingiltereden lisanslı gelicek. türkiyedeki gibi kafama göre tuning şeklinde şunu açayım bunu açayım şeklinde çalışmıyoruz. direk test edilmiş kullanılmış veri alınmış dosyalar kullanılacağından bizim yazılımların motor kırma ihtimali yok.

wyand0tte emin ol hiç bir sorun yaşamazsın yazılımla yeterki güvenli limitlerde bırakalım. ille daha cok aç diye ısrar etmediğin sürece yazılımdan dolayı bi sıkıntı gelmez başına.

çünkü testi yapılmış dosyalar kullanıcaz ingiltereden lisanslı gelicek. türkiyedeki gibi kafama göre tuning şeklinde şunu açayım bunu açayım şeklinde çalışmıyoruz. direk test edilmiş kullanılmış veri alınmış dosyalar kullanılacağından bizim yazılımların motor kırma ihtimali yok.
85 likle 105 lik arasındaki farklara baktın mı hocam :D bide hocam senin mekan nerde, gözün sevem ankara de :D

bu konuyu actım ,herkes kendıne gore bı yorum yaptı,kımı arkadaslar yaptıgımın yanlıs oldugunu, yetersız oldugunu (motor kırma neyse),motorun kırılacagını,kımı yoklama cektı, ben şöyle böyle yapıyorum gel gel dıyenler oldu,saygım sonsuz,fakat turbo buyutmeden,basınc artırmadan kımse soyle boyle guc alıyorum demesın bu konu hakkında son mesajım bu..herkese saygılarımla..

Geri