Clio 4 yakıt tüketimi hakkında düşünceleriniz.??

Servise uğradım..Bende görülen 7.1 km yaptığım 3000 km nin ortalamısıymıs.Sıfırladık ve şu an 5.6 görünüyor.Her benzin almada sıfırlamak ne kadar yaktıgımızı gormek ıcın gereklıymıs.

1.2 Edc ve 1.5 90 edc yakıt tüketimlerini bir türlü karşılaştıramıyorum :) bu iki motor için kullanan varsa şehir içi ve şehir dışı ortalama değerleriniz nedir?

Kararsızlık cidden kötü, iki araç arasındayım hangisini alacağıma Kasım ayından bu yana karar veremiyorum :)

0.9 turbo benim ki benzinli uzun yolda. 4.5 5.5 arasıydı şehiriçi 6.5 7 30.000 de ilk zamanlara gore baya azaldi yakiti da bp den aliyorum uzun yolda bp ye rastlamayinca shellden aldim sadece yakıt karistirmamaya dikkat ediyorum

5.2 ye düştü...eco mod acik sehir ici kullanim.

valla arkadaşlar aracı daha yeni aldım eve gelirken 23 km yaptım 3 litre benzin harcamış ortalamada 14 litre şok oldum arac 1.2 75 beygir modelden ben bu aracı böyle yakarsa nasıl sürüyüm acaba rodaş dönemi falan mı var anlamadım

ankara şehir içi kullanım eco mod kapalı 5-5.5 arası
şehirler arası 4-4.5 arası

90 ı geçinde tüketim artmaya başlıyor

1.5 dci 90 bg icon 7.000 km de araç. full depo 25 km istanbul içi dur kalk kullandıktan sonra otobana uzun yola çıktım. Araçta yolcu yok, tek bavul. Eco mod açık, bazı rampa ve virajlarda kapattım. 1100 km ışık yandı. Klima eco mod açıkken ilk 350 km ve son 100 km açık 22 derece otomatikdeydi. Oto yollarda hız regülatör açık 100 130 arası kullandım. Tabi şehir içi geçişleri vs kapattım. Ortalama hız 81,1 km/h yakıt tüketimi 3,8 gösterdi. 41,8 L yakıt harcamışım. Gösterge bire bir kendi hesaplarımla aynı çıktı.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aracım clio 1.2 icon edc.4 gün oldu alalı.136 km de ortalama 9.4 gösterdi.yakıt aldım gerçekte 10.4 harcamış.1 lt eksik hesaplıyo sanırım yol bilisayarı. 8 yıl dizel kullandıktan sonra benzinli alayım dedim.çok km yapmadığım için.ama gözüm korkmadı değil. Gerçi eşime kullanmasını öğrettiğim için sarfiyat ondan da artmıştır. Umarım 3000 km den sonra 8 lt leri görürüm.

aynı araç bende de var ilk aldığımda biraz hız falan yapdım en son eve geldim park ettim bakıyım ne kadar benzin harcamış dedim 13 litre ortalama gösterdi harcadığım benzin ise 23 km için 3 litre içmiş yalnız geçen gün yol bilgisyarını sıfırladım kullandım en fazla 8.9 gösterdi ben birde kalkışlarda falan patinaj çektiriyorum genellikle sakin kullanım ama bazen de basarım şimdilik sorun yok gibi sonuçta dizel aracın bakımı ve maliyeti yüksek olduğunu düşündüğümüzde fena değil vergide de avantaj var sizinki 75 beygirlik mi??

Geri