Clio 4 yakıt tüketimi hakkında düşünceleriniz.??

Acaba yol bilgisayarı anlık değerleri nasıl ölçüyor? Uzun yolda sabit hızla giderken belki ölçmesi mantıklı ama şehir içi devir, vites ve hız sürekli değişirken doğru ölçüm yapıyor mudur? Bu konuda teknik bilgiye sahip olan var mı?

Acaba yol bilgisayarı anlık değerleri nasıl ölçüyor? Uzun yolda sabit hızla giderken belki ölçmesi mantıklı ama şehir içi devir, vites ve hız sürekli değişirken doğru ölçüm yapıyor mudur? Bu konuda teknik bilgiye sahip olan var mı?

okuduğum kaynağı hatırlamıyorum ama aklımda kalanlarla açıklamaya çalışayım

laboratuvar ortamında enjektörlerin bir kez ateşlenmesi ile (püskürtme) fışkıran yakıtın miktarı (hacim) belirleniyor ve bu tespit edilen hacim araç bilgisayarına veri olarak kaydedilir. araç çalışırken bilgisayar enjektörlere uyarı yollar ve her uyarıda bir kez ateşleme yapılır. yolda giderken yine bilgisayar birim zamanda kaç kez uyarı gönderildiğini sayar ve çıkan sayıyı laboratuvarda bulunan baz hacimle çarpıp anlık tüketimi hesaplar. bilgisayarın hesapladığı anlık tüketim, ortalama yakıt ve toplam yakıt miktarı artı eksi belli aralıktadır yani yüzde yüz doğru değildir ama kabul edilir bir yanılma aralığına sahip olur. işte bu nedenden bilgisayar hesabı olan harcanan yakıtla, pompada alınan yakıt uyuşmayabiliyor

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben bir şey soracağım, belki mantıksız gelebilir ama, sanırım benim gibi bir çok arkadaşında merak ettiği bir durumdur,
Bana aracımı aldığımda mutlaka Shell den benzin almam söylendi (nedeni hakkındaki tek söylenen renonun shell tavsiye etmesiymiş), ancak her zaman shell istasyonu bulamıyorum, Bp PO ya da aytemiz vs... benzin almakta bi sıkıntı olur mu?Allaha emanet olun, iyi günler...

Arkadaşlar ben bir şey soracağım, belki mantıksız gelebilir ama, sanırım benim gibi bir çok arkadaşında merak ettiği bir durumdur,
Bana aracımı aldığımda mutlaka Shell den benzin almam söylendi (nedeni hakkındaki tek söylenen renonun shell tavsiye etmesiymiş), ancak her zaman shell istasyonu bulamıyorum, Bp PO ya da aytemiz vs... benzin almakta bi sıkıntı olur mu?Allaha emanet olun, iyi günler...

Shell-BP-Petrol Ofisi-Opet bunlardan alabilirsiniz fakat Aytemiz veya FULL gibi yerlerin mazotlarının ben pek kaliteli olduğunu düşünmüyorum. Bir de benim bildiğim kadarıyla Renault yıllardır ELF ve TOTAL ile anlaşmalı. Yani size Renault'un Shell'i tavsiye ettiğini söyleyen kişi yanılıyor aksine Renault yıllardır Total öneriyor.

kclx.png

tmdn.png

00ly.png

5mu6.png

gblo.png

Lastikler: 4 x Pirelli 205 55 16R W210 SNOWCONTROL SERIE 3
Hava Basinclari: Onler 32 Arkalar 30
Sehirlerarasi Kayseri-Samsun gittim geldim eco mod ve klima devamli acikti..
Clio 4 2013 1.5dci 90bg s&s:deli

Son düzenleme:
Maşallah 4Marilyn arkadaşım :) Benim yakıt tüketimim karma kendi hesabıma göre km de 450 krş. Klima kapalı her yokuşta aşağı salladığım halde :) Reno bizi kandırdı ya hadi hayırlısı rodaja kadar sanırım incir ağacı dikecek bu araba bana :) Bu arada aracım benzinli otomatik, habire gelen zamlar vs de etkilemiş olabilir bu hesabı ama hiçte öyle 250 krş falan yakmıyor bu araba, otomatik olmasıda etken olabilir am abu kadar olmamalı, saygılarımla

Maşallah 4Marilyn arkadaşım :) Benim yakıt tüketimim karma kendi hesabıma göre km de 450 krş. Klima kapalı her yokuşta aşağı salladığım halde :) Reno bizi kandırdı ya hadi hayırlısı rodaja kadar sanırım incir ağacı dikecek bu araba bana :) Bu arada aracım benzinli otomatik, habire gelen zamlar vs de etkilemiş olabilir bu hesabı ama hiçte öyle 250 krş falan yakmıyor bu araba, otomatik olmasıda etken olabilir am abu kadar olmamalı, saygılarımla

s.a yanlış hatırlıyorsam düzeltin clio 4 benzinli otomatik fabrika verisi 6.6 benzin litre fiyatı ortalama 5.10 dan hesaplarsak 330 kuruş civarı yapar . zamlı benzin fiyatlarına göre aracınızın zaten 250 kuruş yakması imkansız . edc vites bu sene benzinli versiyonlarda ilk defa denendi diye biliyorum yakıtın yüksek olmasının sebebi belkide bu olabilir ben bu sebeple dizel otomatik aldım .

arkadaşlar benim aracım 1.2 icon ama ortama 9.0 düşmüyor 5700 km oldu hala aynı ne zaman düşer

benim aracım 2015 1.2 clio 4 joy

şuan ortalama 6.3 de gözüküyor.

şehir dışında 4.9-4.8lere düşüyor 100km/s te

1500km civarıdayım 1000 km şehir içinde yaptım diyebilirim.

Uzun yola çıkınca ortalamam düşüyor tabiki

Önümüzdeki ay bursa- muğla git gel yapacağım sizlerle paylaşacağım.

Bursada yokuşları olan bir şehir ama şimdilik yakıt tüketimi benim için çok ideal kesinlikle kullanmakla çok alakalı kırmızı ışıkta durduktan sonra sabit 80-90 km hıza gelene kadar gaza ne kadar çok ve fazla yüklenirseniz yakıt tüketimi o kadar artıyor. Bu araç performans arabası değil fakat performans isteyenler ortalama 9-10dan aşağı inemez. Sakin kullanım isteyen bir araç

arkadaşlar benim aracım 1.2 icon ama ortama 9.0 düşmüyor 5700 km oldu hala aynı ne zaman düşer

aracınızın lastik basıncını,rot balansını vs kontrol ettirdinizmi yada çok yakmasıyla alakadar servise aracı gösterdinizmi hiç?

diğer arkadaşında dediği gibi aracı sıkıştırıyorsanız yakması doğal ama 9lt 1.2 75 motor için banada biraz normalden fazla geldi forumlardan gördüğüm kadarıyla
genel olarak şehir içi 7lerde şehirler arası 5lt civarı ort 6lt lerde özetle 9lt baya fazla gibi geliyor kulağa.

Geri