Clio 4 yakıt tüketimi hakkında düşünceleriniz.??

gösterge ışığı yanınca gittim depoyu doldurmaya yol bilgisayarında tüketilen yakıt 35 lt gösteriyordu fakat pompa 40 lt de attı. içerde 5 lt kalmış kalmamış neredeyse :D şu benzin göstergesinin durup durup birden düşmesi çok kötü oluyor :D güvenip gitsem yolda kalacakmışım demekki :D 70-80 km sonra

neyse 732 km de 40 lt benzin tüketmiş. 1 kere şehirlerarası (ankara konya) geri kalan şehir içi ve kısa mesafelerde kulanıldı. siz söyleyin değerler nasıldır?

Depo aynımı bilmiyorum ama 1.5 dci 90 bg deposu 50 litre alıyor

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bizimkiler 45 lt deposu

Benım aracım 1,2edc daha 700 km de ılk teslım aldıgımda 24 lt ortalama vardı su an 6,8 lt kadar dustu cok agır trafıge gırmedım ıst ıcı yaptım km yı devamlıda azalıyo en azından fırkırolur sakın kullanıyorum sıkıstırmadan. Bence fazla km yapmıcaksan dızel gereksız pahalı 10000 tl fark var

Maksat bazen az kullanayim benzinli olsun değil bilakis ben çok az kullanırım ama dizel olsun isterim çünkü arada performansı da satın alırsın dizel yakıt ekonomisi de var. Dahası satarken de km uygunsa 10000 tl fazlaya satarsin. Sadece vergi ve bakım maliyeti biraz yüksek. 1.2 edc ve dizel edc arasında 7000 tl fark var. 10000 olan 1.2 75 ve 1.5dcidir. Daha önce benzinli kullandım uzun yolda yokuslarda selektor yemek hoşuma gitmedi tabiki söylediğim araç atmosferik motor. Kıyasım 1.2 75 ve 1.5dci arasında olup 10000 tl fark elestirisidir.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Senede 10 bin km yı gecmiyorsaniz israftir bana gore dizel.yakıtın karı senede 500-1000 lira olsun(az km yaparsanız)bakım vergi kasko sigorta hepsinde dizelerei geçişte fiyatlar artıyor.şahsi dusuncem alırken iyi incelemek gerekli ki satarken benzinli araç daha çabuk satılır.

Merhaba,
1.2 EDC şanzımanlı benzinli Clio kullanıyorum, aracı agresif kullanmıyorum, son 1,5 aydır şehirler arası kullandım. Bir depoyla yaklaşık 925 km. 'yi buldum. Bundan önce 1.3 dizel Linea kullanıyordum, onda da 1000 km civarı gidiyordum. İkisinin de deposu 45 Litre. Ama bu tamamen trafiğin açık olduğu şartlar için geçerli. Saygılarımla...

Aracim 1.2 75 beygirlik arac daha 50 kmde bu gun e5 de kullandim kumburgaz avcilar arasi trafik vardi biraz sehir icinede girdim anlik degerler yokus cikarken 16 litre yokus inerken 0 litre vitesdeyken bosta hic inmedim duz yolda bastimmi 7-8 en fazla 9.5 litre aracda joy model+stepne+sis fari fasilali silecek falan var beyaz renk bunlar dahil 2 hafta once 39 bine aldim fiyat nasil sanki biraz fazla gibi mi hyundai i20 icin 38.500 teklif almistim almadim bu araci aldim yorumlari bekliyorum ortalama 100kmde suan 7-8 arasi gidip geliyo

Aracim 1.2 75 beygirlik arac daha 50 kmde bu gun e5 de kullandim kumburgaz avcilar arasi trafik vardi biraz sehir icinede girdim anlik degerler yokus cikarken 16 litre yokus inerken 0 litre vitesdeyken bosta hic inmedim duz yolda bastimmi 7-8 en fazla 9.5 litre aracda joy model+stepne+sis fari fasilali silecek falan var beyaz renk bunlar dahil 2 hafta once 39 bine aldim fiyat nasil sanki biraz fazla gibi mi hyundai i20 icin 38.500 teklif almistim almadim bu araci aldim yorumlari bekliyorum ortalama 100kmde suan 7-8 arasi gidip geliyo
Aracınız hayırlı olsun. Aynı donanım-araca sahibim. Oyak kampanyasından şubatta 35000 e aldık. Anadolu yakası ş.içi 6.5 uzun yol 4.2 ortalamayla seyrediyorum.

Maksat bazen az kullanayim benzinli olsun değil bilakis ben çok az kullanırım ama dizel olsun isterim çünkü arada performansı da satın alırsın dizel yakıt ekonomisi de var. Dahası satarken de km uygunsa 10000 tl fazlaya satarsin. Sadece vergi ve bakım maliyeti biraz yüksek. 1.2 edc ve dizel edc arasında 7000 tl fark var. 10000 olan 1.2 75 ve 1.5dcidir. Daha önce benzinli kullandım uzun yolda yokuslarda selektor yemek hoşuma gitmedi tabiki söylediğim araç atmosferik motor. Kıyasım 1.2 75 ve 1.5dci arasında olup 10000 tl fark elestirisidir.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

araç tercihleri insanların ihtiyaçlarından doğmaktadır.az km yapan insanlarda dizel araç alabilirler bunda hiç sıkıntı bu sadece benım düşüncem. 1.2 edc araç tercih etmemin tek nedeni performans odaklı idi tabi reno 110 bg dizel otomatik bir clio sürse piyasaya aklımı çelermiydi kesinlikle evet olurdu cevabım ,fakat 90 bg gücündeki bir dizel ile 0-100 km değeri 13 sn olunca ve 100 km uzerindeki hızlanmalarının daha da ağır olacağını düşündüğüm için tercihim bu yönde oldu ,ayrıca aradaki fiyat farkıda cebimde kalmiş oldu. ben bunu mantıklı buldum. dizel alanlarda kendilerince bir mantık kurmuş ve almışlar onlarında bir bildiği vardır kendilerince.

kazasız belasız kullanalım araçlarımızı.:)

Geri