Clio 4 - Kış lastiği zorunluluğu ve lastik ebadı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hidobur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
işte benim de ben hava yastığıyla gezerken..sprgin, flash, broadwayın hava yastıksız gezmesine vicdanım el vermedi:D
gampanya yapıyom...hava yastıksız araba kalmasın :D

barbar, kasap değiliz...kimsenin canını almak istemeyiz...ihtimaller dahilinde, kış lastiği olanda can alabilir..

yaz lastiği de yeni çıktı...yaz lastiği varsa kış lastiği olur...
yakında ilkbahar ve sonhaber lastikleri de çıkmasa bari :D

devletin içindeki sanayiciler, lastikçiler çıkartmıştır o kanunu...

kış lastiği güzel bişey...bişey demiyoruz da...arkadaş kış lastiği takan adam kaza yapmaz gibi bi algı oluşuyor..
taşıtların etkisi 0.6 imiş kazaya adamlar araştırmış...

öyle bi algı varki...kışın kaza yapmışsa adam..kış lastiği takmamıştır :D

peki ne diyeyim, Allah hiçbirimizi o %0.6 nın içine sokmasın demekten başka bir şey gelmiyor elden. size de kampanyanızda başarılar bu arada. bir gün broadway alabilecek kadar ekonomim kötü olursa ilk sizin kapınızı çalacağım.. karın buzun üzerinde duramayıp insanlara zarar verebilme ihtimalim olsa da tam bir sorumsuzluk örneği olup trafiğe çıkarım ama en azından hava yastığım olur fena mı :)

peki ne diyeyim, Allah hiçbirimizi o %0.6 nın içine sokmasın demekten başka bir şey gelmiyor elden. size de kampanyanızda başarılar bu arada. bir gün broadway alabilecek kadar ekonomim kötü olursa ilk sizin kapınızı çalacağım.. karın buzun üzerinde duramayıp insanlara zarar verebilme ihtimalim olsa da tam bir sorumsuzluk örneği olup trafiğe çıkarım ama en azından hava yastığım olur fena mı :)

ben bi kere yaz lastiği ile kışın yola çıktım...
ama bilerek yapmadım...yollar açıktır sanıyordum...
ama bagajımda zincir vardı...

ama inan hiçbir araba gidemiyordu ve trafik kilitlenmişti...

yazlık lastikle kışın kaza yapan adam inan araba sürmeyi bilmiyordur...
duruş kalkış süresini hesaplayamıyordur...
yani yine taşıt değil, insan hatasına giriyo o kazalar...

senin kışlıkla 100 ile girdiğin yere, ben de 100 ile girersem kaza yaparım yani...
ki böyle bi adam kış lastiğiyle de kaymayı başarır emin ol :)

ben zaten sizin gibi ultra süper harika şoför olmayanlar için yazmıştım siz üstünüze alınmışsınız :)

Peki hocam nasıl gırçlamaya geçtikten sonra 6-7 tur daha çevirilebilir o zaman vida yarım santim bile daha içeri girmeden hemde? Yıllar önce ilk lastiğim patladığında ve değiştirmek zorunda kaldığımda herhalde tam sıkamadım diye gırçlamaya geçtikten sonra 6-7 tur attırmıştımbaktım sonu gelmiyor bıraktım. ve ardından lastikçiye gitmiştim. adam da gırçlamaya başlayınca bırakabilirsin sona ulaşmıştır o ondan sonra 100 tur da çevirmeye devam etsen bir şey değişmeyecektir zararı da faydası da olmaz, bijon dişini yeme ve diye boşa düşer demişti. ben de sonuçta lastikçi de değilim porya/bijon üreticisi de değilim. başıma gelen olaydan dolayı bu şekilde söyleyebiliyorum. ha belki de farklı araçların kendine göre farklı yapıları vardır. henüz clioda hiç kendim değiştirmedim, clionun sistemini bilemiyorum.

ben bilgili değilim...ama lastikçine inanmadım..
madem öyle sıktıkça boşa dönüyor...neden kırılıyor bijonlar...
veya
neden civatası yalama yapıyor...

eğer dediği gibi olsaydı kırılan veya yalama yapan bijon olmazdı...

mesela adam yazmış: çok sıktım kırıldı diyor.:

.yi akşamlar arkadaşlar.Az önce başıma çok kötü bir olay geldi.Sağ arka lastiğimin havası inmişti , stepneyle değiştirdikten sonra havasını lastikçi de tamamladıktan sonra kapının önünde tekrar takiyim dedim.bijonların 3 tanesini taktım 4.sünü takarken çok sıktım ve kırıldı.s11.gif Şİmdi kontrol ettim jantları çok sağlam duruyor hiç sarsılma falan yok ama ne yapabilirm şimdi ? TAhmini masraf ne kadardır ? sanayide yaptırabilirmiyim ? Lütfen yardım edin arkadaşlar çok zor durumdayım bu halde araba gitmez

https://forum.donanimhaber.com/bijon-vidasi-kirildi-sorun-giderildi--40050633

Pardon siz nerde yasiyorsunuz? Sahsen ben ankarada en son 3 yil once 30dk ciktim karin buzun uzerine ki turkiyenin buyuk sehirlerinden en sogugunda yasiyorum. Konu kis lastigi oldumu herkez kendini norvecte saniyor.

Ben ankara istanbul da kis lastigine para vermeyi gereksiz buluyorum cikma kardesim karda buzda trafige kac gun kar buz goruyosunki bir yil icinde, 17inc iyisinden 4 kis lastigi 2500tl sok tak otel parasi haric. Kar buz gordunmu cevir bi ticari taksi (kis lastikleri olan) at bi 100tl bas git

Yakıt dediğin yakılır

Pardon siz nerde yasiyorsunuz? Sahsen ben ankarada en son 3 yil once 30dk ciktim karin buzun uzerine ki turkiyenin buyuk sehirlerinden en sogugunda yasiyorum. Konu kis lastigi oldumu herkez kendini norvecte saniyor.

Ben ankara istanbul da kis lastigine para vermeyi gereksiz buluyorum cikma kardesim karda buzda trafige kac gun kar buz goruyosunki bir yil icinde, 17inc iyisinden 4 kis lastigi 2500tl sok tak otel parasi haric. Kar buz gordunmu cevir bi ticari taksi (kis lastikleri olan) at bi 100tl bas git

Yakıt dediğin yakılır

İstanbulda yaşıyorum ama Allahtan kış lastiğini sadece kar ve buzun üzerinde gitmeye yaradığını sananlardan da değilim. aksine hava +7 derecenin altına düştüğü zaman, sertleşen yaz lastiği ile fren mesafemin uzamasını istemeyen ve sırf bu sebeple bile kendimin ve diğer insanların canını önemsiyorum. belki hava 3 derece iken kupkuru yolda 15 metrede durabilecekken 16 metrede durmayı göze alamıyorumdur belki de o aradaki 1 metrelik farkın an gelip yaşamla ölüm arasındaki çizgiyi belirleyebileceğinin yeterince farkındayımdır bilemiyorum...

İstanbulda yaşıyorum ama Allahtan kış lastiğini sadece kar ve buzun üzerinde gitmeye yaradığını sananlardan da değilim. aksine hava +7 derecenin altına düştüğü zaman, sertleşen yaz lastiği ile fren mesafemin uzamasını istemeyen ve sırf bu sebeple bile kendimin ve diğer insanların canını önemsiyorum. belki hava 3 derece iken kupkuru yolda 15 metrede durabilecekken 16 metrede durmayı göze alamıyorumdur belki de o aradaki 1 metrelik farkın an gelip yaşamla ölüm arasındaki çizgiyi belirleyebileceğinin yeterince farkındayımdır bilemiyorum...
Ozaman yok karin uzerinde soyle kayan oldu buzun uzerinde soyle kayan oldu diye surekli ornek verip durmayin +7 / +2 araliginda zeminde kar veya buz olmadiginda da en kisa fren mesafisini kis lastigi yapmaz biraz arastirip oyle para verseydiniz keske

Yakıt dediğin yakılır

Hic bisey bilmiyorsaniz aracinizin marka modelini ve hangi sartlarda kullandiginizi michelin internet sitesinde girin sistem size otomatik olarak lastik tavsiyesinde bulunuyor.

Yakıt dediğin yakılır

ben bilgili değilim...ama lastikçine inanmadım..
madem öyle sıktıkça boşa dönüyor...neden kırılıyor bijonlar...
veya
neden civatası yalama yapıyor...

eğer dediği gibi olsaydı kırılan veya yalama yapan bijon olmazdı...

mesela adam yazmış: çok sıktım kırıldı diyor.:

.yi akşamlar arkadaşlar.Az önce başıma çok kötü bir olay geldi.Sağ arka lastiğimin havası inmişti , stepneyle değiştirdikten sonra havasını lastikçi de tamamladıktan sonra kapının önünde tekrar takiyim dedim.bijonların 3 tanesini taktım 4.sünü takarken çok sıktım ve kırıldı.s11.gif Şİmdi kontrol ettim jantları çok sağlam duruyor hiç sarsılma falan yok ama ne yapabilirm şimdi ? TAhmini masraf ne kadardır ? sanayide yaptırabilirmiyim ? Lütfen yardım edin arkadaşlar çok zor durumdayım bu halde araba gitmez

https://forum.donanimhaber.com/bijon-vidasi-kirildi-sorun-giderildi--40050633

belkide arkadaşın bijonları biraz önce bahsettiğiniz 3 kuruşluk ayarsız bijonlardandır. belki fabrikasyon üretim zayıf bijondur bilemiyorum ya da daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi belki bazı araçlarda o sistem yoktur. Civatanın yalama yapması olayını yaşadım.. yine ilk aracım döneminde işini bilmeyen bir lastikçiye denk gelmiştim kış lastiğine geçmek için. eleman tabancanın ucuna bijonu takıp janta dayadı ve tuşa bastı(bilmiyoruz ki engel olalım).. diş atlatmış ve tüm vida ve porya yalama oldu. zorlanınca bir yanlışlık olduğunu farkettim, dükkandan çıkmadan kendim el anahtarıyla açtım tekrar sıktım baktım yalama olmuş.. neyse ki ücretini almıştım sonra. eleman daha yeni çırakmış dükkandaki, kusura bakmayın dediler hemen o gün değiştirdiler.

ben de pirelii continual vardı yaz lastiği önlerde takılı idi..
lastikçiye gittim markasını unuttum, bu güzel dedi verdi...ucu bişeydi...
yeni aldığım daha yeni diye onları öne, pirellileri arkaya taktırdım..

inan yol tutuş diye bişi yok :D patinaj yapıyo çok zorlarsan...

demek istediğim...reklamdakiler en pahallıları...
sen gidip 200-300 tllik kış lastiği alıp, televizyondaki gibi 20 metrelik yeri, 10 metrede duracağını sanma:D

demek istediğim herşey şöforde bitiyor...

ayrıca kış lastiğini çivi gibi sanma...yere yapışmıyo..

bellrli bi hızın üstünde her lastik kayar....kaymasa zaten yırtılır :)

mesela videoda...adamın lastikleri var...ama arabanın yerle bağlandısı kalmamış:D
lastikler öyledir...çok hızda ya herden kesilir,....ya da kayar..
:D

kış lastiği olsa ne olmasa ne bu durumda:D

Geri