Clio 4 195/55 R16 Lastik yerine 205/55 R16 lastik takacağım.

205/55r16 ebatlarında eski aracım Kia Rio Sedanda 2 lastiği de kullandım. Önce 4 adet GoodyearEGP 4 kanallı versiyon aldım. Sonra bir kazadan dolayı 1 lastiğim yarıldı ve 2 lastiği değitirmek zorunda kaldım. O dönem 4 kanallı versiyonu bulamadığımdan 2 adet Continental CPC5 aldım önlere taktım.

Goodyear ses 68dB iken Conti 71dB ve gayet belirgin bir ses artışı oldu araçta. Ses her 3dB'e bir ikiye katlanır. Goodyear ile neredeyse hiç ses gelmeyen araç Contilere geçince bariz lastik sesi almaya başladı.
Islak zemin olarak Goodyear daha başarılı. Araç ABS devreye girmeden duruyordu.
Kuru zeminde ise Contiler daha başarılıydı. Pati yapmadan seri kalkış yapıyordu. Goodyear 2 yıldan sonra patiyle kalkış yapıyordu.
Yumuşaklık olarak çok benzer lastikler.
Goodyearları yaklaşık 40bin km kullandım. Contileri de yaklaşık 15bin km kullandım.
İki lastik de alanı üzmez ama sese çok takıntılıysanız Conti bariz daha gürültülü.

Artılarını eksilerini toplarsak yine kafa kafaya gider 2 lastik.

şahsi fikrim arkadaş gitsin ikinci el bahsi geçen iki lastiği denesin en iyi o şekilde karar verir en fazla 50-100tl takma parası öder sonunda karar verir sıfırını alır, bence kia rio sedan ile clio 4 arasında farklar var olabilir, yani benim şahsen yaşadığım (işitme sorunum yoksa) sizdede aynı olmalı ama bariz tam zıttı bir yorum gelince acep araçlarda etkenmi dedim kendimce.

yani conti belli frekansları fazla üretiyor oda rioda daha kolayca içeri ulaşıyor ama bu durum clio 4de olmuyor gibi düşündüm.

kendi kullanımımda contiler öyle radyoyu kapatıp, 120ye çıkıp, kulak asıp dikkatli dikkatli prof test amaçlı dinlemediğim sürece fark etmek için yarasa olmam lazımdıki tamda bahsi geçen konuda takıntılı biriyim :) (araçta 21bin tllik ses sistemi var ve en son istediğim şey bastıran dış sesler üstelik aracı gündekik iş için kullanıyorum)

Bunun kulakla frekansla alakası yok, veriler ortada zaten.

Conti Premium Contact 5 205/55R16 91V için etiket değeri;
9a3vmO.webp

Goodyear EfficientGrip Performance 205/55R16 91V için etiket değeri;
4j3YzY.webp

hocam o düz mantıkla bakacak olursan Lassa'da 66db olan 205lik lastik var, böyle mantıkmım var:)

neyse laf salatası yapmak istemiyorum, arkadaş biraz mantıklı biri ise gider ikisinide ikinci el dener olur biter bu kadar basit sizin yada benim lafıma kalmamış olur..

Geri