lastik takmayanlar, toros, flash, megane, spring bunlardır...reno içinde...
alt-orta kesim ....
eğer kazayı daha çok bunlar yapıyorsa hay hay...ama kazayı son model arabalar yapar her zaman...
araştıralım...kış lastiği takmanın kazalara etkisi yüzde 2 den fazla ise alalım...
kazalar en çok kavşaklarda olur...gece saatlerinde olur..
avrupa birliği diyorsun da..
avrupa birliği gibi lastikçilerin de torkunda sıksın...
yazın yaz, kışın kış lastiğıyle gezerim...
ayrıca avrupa da sanayi diye bişi yok...
yetkili servis ile aynı derecede çalışıyo adamlar..
az para verince sanayide parçalamıyolar arabaları...
çoğu da hobisine bahçeli evlerinde kendileri yapıyo arabalarını..
arabada stepne taşıyoz...stepne taşımayanlara ceza var...
lastikleri açamıyom yahu..
öyle bi sıkıyorlarki lastikçiler...bizi arasın diye..çekiciyi arasın diye..
sonunda büyük bir demir yaptırdım da...onunla açıyom
ama çok sıktıkları için bijon kırma tehlikesi var
Hocam merhabalar üzülerek söylediğiniz bazı şeylere katılamıyorum. kış lastiği takmamanın birden fazla dezavantajı var maalesef.. kış lastiği takmadığı için kayarak üzerine gelen bir araçtan kaçayım derken kaza yapan tanıdığım var. direkt olarak kaçamayıp durduğu yerde kazaya karıştırılan insanları zaten görüyoruz televizyonlarda. Yüzde kaçı kazaya sebebiyet verir bilemem. Bırakın yüzdeyi bir kenara sadece tek bir insanın canından daha değerli bir şey asla olamaz. dünya üzerindeki bütün araçlara da kış lastiği taksanız o ölen kişinin canını geri getiremezsiniz. o sebeple kazalara etkisi az-çok bilmiyorum ama insan hayatı söz konusu ise 1 kişi bile yeterince fazladır. kış lastiği kullanmayan o insanlar Allah korusun, sizin bahsettiğiniz %2 lik kazalardan birini size veya sevdiğiniz, canınızdan çok değer verdiğiniz insanlara yaşatırsa o zaman ne düşüneceksiniz? gerekirse yediğinden içtiğinden kısarak (ben wr d4'ü o şekilde aldım) kışın kış, yazın yaz lastiği alınıp kullanılmalı ya da hiç araca binilmemeli. ayrıca lüks araçların da kazalar yapıyor oluşu sizin gerekli önlemleri almamanız için bir mazeret oluşturamaz.
Neyse hocam konuyu fazla uzattım bu arada ek olarak bijon konusuna değinmek istiyorum. Bijonları gereğinden fazla ne siz ne lastikçi ne de başka bir kimse sıkamaz. bijonlar ayarlıdırlar ve tam sıkılma noktasına geldiklerinde boşa dönmeye başlarlar, daha önce lastik değiştirdiyseniz zaten sona gelince gırç gırç diye ses yaparak çok yavaş döndüğünü farketmişsinizdir. bijonların tam sıkılmadığında ne olacağını ise hiç öğrenmeseniz daha iyi. peki neden açarken zorlanıyoruz.. sebebi çok basit hava koşulları. hava ısınıp soğudukça bijonlar yuvalarında genişleyip daralırlar. bir şekilde nem girerse o da hafiften bir paslanmaya yol açabilir. bu tür etkenler birleştiğinde bijon da durduğu yerde sıkışabilir. ve evet ben de herkese uzun bir (güç kolu) boru alıp bu tip durumlarda kolay açmalarını tavsiye ederim.