Clio 4 - Kış lastiği zorunluluğu ve lastik ebadı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hidobur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eyw orjinal ebeta ok ama bu biraz kasar bizi 250 den aşağı bulamayız herhalde bu lastikten

Bunu ben kendim icin bakmistim degerler icin temsili yolladim etiketi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sizin 195-55-16 da benim arabanin lastik gibi 205-60-16 ara ebat oldugu icin pahali ben 285 liraya 3416 tarihli buldum ay sonu alacagim

Eyvallah sağolasın

205 alirsan 1 lastik bedavaya gelir en az.
Surtunme alani genislediginden yol tutusu artar. Fren mesafesi kisalir.
Clio da hic bir eksisi olmaz. %1 yakit tuketimi artirmasini eksiden sayarsan ayri.

Yakıt dediğin yakılır

Hayırlısı olsun inşallah iyi günlerde kullanın.

Sizin 195-55-16 da benim arabanin lastik gibi 205-60-16 ara ebat oldugu icin pahali ben 285 liraya 3416 tarihli buldum ay sonu alacagim

Merhabalar,

Kış lastiği zorunluluğu özel araçlara da geldi diye biliyorum , sporttourer kullanıcısıyım ebat 195/55/16 aracımda , 205/55/16 takılabilir mi artısı eksisi ne olur , birde önereceğiniz model vs var mı ( uygun fiyat tabiki , michelin iyi demeyin yani :) )

Teşekkürler

Youtube den WRC Ralli karlı yollarda yapılan yarışları izle lastikler incedir :) yani karda kalın lastik eksidir. o yüzden lastiğini genişletme derim ben ama burada Dünya Ralli Şampiyonasına katılan takımlardan daha çok bilgisi olan arkadaşlar var onlara uyarsan 255 yap :)

eyvallah :) Aman abi uygun olsun isterse 185 olsun :)

Youtube den WRC Ralli karlı yollarda yapılan yarışları izle lastikler incedir :) yani karda kalın lastik eksidir. o yüzden lastiğini genişletme derim ben ama burada Dünya Ralli Şampiyonasına katılan takımlardan daha çok bilgisi olan arkadaşlar var onlara uyarsan 255 yap :)

arkadaşlar orijinalden şaşma diyor, o halde soruyorum 185de orijinal, 195de 205de hangisini almalıyız?

beyler 195/55/16 ile 205/55/16 arasında okadar az fark varki değerlendirdiğinize değmez bu forumda ilk yıllarda çok daha fazla kullanıcı vardı ve çok kişi 205 kullandı 195 pahalı diye.

ben fiyatdan çok tam 3 clio4 aracımda 205/55/16 ebadının yanağı biraz daha fazla ve dolayısıyla daha esnek ve konforlu diye kullanıyorum en ufak bir zararını görmedim yakıta artışınıde zerre görmedim takanlarda geçmiş konularda görmediklerini dile getirdiler.

belki çok ama belli belirsiz çok az hızlanmayı etkiliyordur okadar.

Eyvallah sağolun

arkadaşlar orijinalden şaşma diyor, o halde soruyorum 185de orijinal, 195de 205de hangisini almalıyız?

beyler 195/55/16 ile 205/55/16 arasında okadar az fark varki değerlendirdiğinize değmez bu forumda ilk yıllarda çok daha fazla kullanıcı vardı ve çok kişi 205 kullandı 195 pahalı diye.

ben fiyatdan çok tam 3 clio4 aracımda 205/55/16 ebadının yanağı biraz daha fazla ve dolayısıyla daha esnek ve konforlu diye kullanıyorum en ufak bir zararını görmedim yakıta artışınıde zerre görmedim takanlarda geçmiş konularda görmediklerini dile getirdiler.

belki çok ama belli belirsiz çok az hızlanmayı etkiliyordur okadar.

Arkadaşlar açık olarak söylemek istedim belki bilmeyenler vardır.
01 Aralık-01 Nisan arasındaki dört aylık kış döneminde şehirlerarası yollarda seyahat eden bütün araçlar kış lastiği kullanmak zorunda.
Şehir içinde uygulama yapılıp yapılmayacağı ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak valilikler tarafından belirlenecek ve duyurulacak.
Eğer ılıman iklim düzeyinde olan bir kentte yaşıyorsanız ve yoğun bir kış geçirmeyecekseniz, kış lastiği kullanmanıza gerek bile kalmayabilir.

Geri