Clio 4 - Kış lastiği zorunluluğu ve lastik ebadı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hidobur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Insanlarin soylemedigi seyler icin size soyle gulerler boyle gulerler diyen birisi bana hakaret ediyor da dedi. Walla clio 2017 bugun iyi guldurdunuz

Yakıt dediğin yakılır

Gülmek hakarete girmiyor :) şahsen ben çok eğleniyorum şu anda :)

arabaya bak be...

porchenin bile bijonlarını çok sıkarsan kırılır....öyle boşa atan bi sistem yok dünyada henüz diyorum...

arabaya bak be...

porchenin bile bijonlarını çok sıkarsan kırılır....öyle boşa atan bi sistem yok dünyada henüz diyorum...

vay be demekki zamanının ötesinde bir araca sahipmişim o dönem ;)

Yazmayi bildiginiz kadar okumayida bilseniz keske ben yaz lastigi daha iyi dururmu dedim? "en kisa mesafede duran lastik kis lastigi degildir az arastirin" dedim ama sizde arastiracak bi kisilik yok neyi biliyorsaniz oyle gidin cahil cahil yasayin.

Yakıt dediğin yakılır

Hakarete cevap vermiyorum maalesef.. Sohbet edilecek ya da düzeyli bir şekilde tartışılabilecek tıynette biri olmadığınız kanaatine vardım.. iyi günler..

Insanlarin soylemedigi seyler icin size soyle gulerler boyle gulerler diyen birisi bana hakaret ediyor da dedi. Walla clio 2017 bugun iyi guldurdunuz

Yakıt dediğin yakılır
Birbirinize hitap şekline dikkat edin arkadaşlar, tekrarın da forumdan uzaklaştırma vereceğim, saygılar...

Arkadaşlar yeni konu açıp konu kirliliğine sebep olmak istemedim.

Clio4 1.2 75bg joy sahibiyim. Eski aracımdan kalan kışlık lastikler 205*60*16. İnternette dolaşırken de https://www.sahibinden.com/ilan/yed...ant-lastik-ofsetli-16-4-x100-487382573/detay/ bu jantı gördüm. daha önceden bu konuda tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum. Sürtme yapar mı? Jantların ağırlığını bilmiyorum ama aracı çok yorar mı?

205/60/16 çok büyük kalır diye düşünüyorum ama yine de denemek lazım

orijinal ölçü olan 195 55 16 (bendeki ölçü) ile aradaki fark %4.8 bu çok yüksek bir fark sürtme olabilir.. sizin orijinal ölçüleriniz kaç acaba? normalde ölçünüz eğer 195 ten de düşük bir taban ise 205 tabanlı lastik takmanın da 75 hp aracı da fazlaca yoracağını düşünüyorum.

s.a arkadaşlar yeni clio 4 0.9 motor araç aldım. Ankaradayım, buranın kışı serttir genelde bilen bilir. Yeni kışlık lastik almam lazım. Aslında aklımda olan Lastik+Kara Jant almak ama tabi fiyat 2 katı artmazsa :)
Sizce bu arabaya 15" kara jant+lastik alsam sıkıntı sorun yaşar mıyım ? Yoksa direkt bu jantlara da 195/205 55 r16 kışlık lastik mi almalıyım ?

s.a arkadaşlar yeni clio 4 0.9 motor araç aldım. Ankaradayım, buranın kışı serttir genelde bilen bilir. Yeni kışlık lastik almam lazım. Aslında aklımda olan Lastik+Kara Jant almak ama tabi fiyat 2 katı artmazsa :)
Sizce bu arabaya 15" kara jant+lastik alsam sıkıntı sorun yaşar mıyım ? Yoksa direkt bu jantlara da 195/205 55 r16 kışlık lastik mi almalıyım ?

195 55 r16 orijinal ölçü siz de 16 inç jant varsa muhtemelen aynıdır. onun yerine 205 55 16 takan arkadaşlar da yok değil fiyatı biraz daha uygun oluyor ama kullananına sormak lazım.. yanına jant alırsanız aşağı yukarı aynı ücrete denk gelir 15 lastik+jant.. e zaten bir kış lastiğinin ortalama 4 sene kullanıldığını varsayarsak. muhtemelen 2. takım kış lastiğini almadan aracı satmış olmanız muhtemel. bence direkt orijinal üzerindeki ölçünün aynısını alın. tepe tepe kullanın. lastik önerisi olarak da nokian wr d4 öneririm.. youtube da test videoları var çok iyi lastiktir. bizzat geçen kış kullandım ben de kesinlikle üzmez, kar çamur dinlemez. fiyatları adet başına 250-270 civarı olsa gerek şu sıralar. bir defa alın aklınızda acaba kalmadan rahat rahat kullanın.

195 55 r16 orijinal ölçü siz de 16 inç jant varsa muhtemelen aynıdır. onun yerine 205 55 16 takan arkadaşlar da yok değil fiyatı biraz daha uygun oluyor ama kullananına sormak lazım.. yanına jant alırsanız aşağı yukarı aynı ücrete denk gelir 15 lastik+jant.. e zaten bir kış lastiğinin ortalama 4 sene kullanıldığını varsayarsak. muhtemelen 2. takım kış lastiğini almadan aracı satmış olmanız muhtemel. bence direkt orijinal üzerindeki ölçünün aynısını alın. tepe tepe kullanın. lastik önerisi olarak da nokian wr d4 öneririm.. youtube da test videoları var çok iyi lastiktir. bizzat geçen kış kullandım ben de kesinlikle üzmez, kar çamur dinlemez. fiyatları adet başına 250-270 civarı olsa gerek şu sıralar. bir defa alın aklınızda acaba kalmadan rahat rahat kullanın.

doğru diyosun hocam bi sonraki lastiklerde satmışta olabilirim arabayı. tavsiyen için teşekkür ediyorum

Geri