Clio 4 1.2 edc 11.,3 litre ortalama tüketim

Bu hafta sanki pedalın altında yumurta varmışcasına hiç basmadan kalkışlarda gaz vermeden kendi rölantisiyle hareket ederek 100km kullandım.Havalarında biraz ısınmasından olsa gerek ortalamam 9 litreye kadar düştü.Ama korna yemek kamyon gibi en sağdan gitmek iş değil.şehir içi kısa mesafede 7-7,5 litreleri yakalayanlarda peygamber sabrı var anlaşılan.

Ben araba kullanmayı seviyorum onun içinde gaza gerektiği yerde gerektiği kadar basıyorum . Araçlarımızı biraz devirli kullanalım yada anlık tüketimden vites ve devir oranlarında yakıt tüketimi ni takip edip araç kullanım tarzınızı ayarlayınız

34VR1415

Kısa mesafe ve yolun durumuna göre olabilir, Aynı şekil dizel kullansan da çok ekonomik olmayabilir, Zaten gittiğin 8 km 10 litre yaksan da dokunmaz keyfine bak bence 70 binlik araçta aylık 50-60 tl benzin tasarrufu peşinde koşmamak lazım. Sosyoekonomik yapimiza göre benzin pahalı.

aracım 1.2 120 hp edc,istanbul şehir içi min. 6,8 max 7,5 ortalama hız 30 kmh... aracın yakıtın dan çok memnunum 30/35 krş yakıyor daha neolsun şehir içi,bu benzin fiyatlarına göre bedava...

aracım 1.2 120 hp edc,istanbul şehir içi min. 6,8 max 7,5 ortalama hız 30 kmh... aracın yakıtın dan çok memnunum 30/35 krş yakıyor daha neolsun şehir içi,bu benzin fiyatlarına göre bedava...

Benimde ortalamam 7-7.5 arası değişiyor şehir içinde.

Ilk bakim sonrası 2 günlük bende yazayım alibeykoy-Şişli güzergah Trafik olan bir yol kasmadan eko mod açık 7.2 ortalama okullar kapansın daha düşer sanırım.

kısa mesafede 10 ve üstünü görmeniz cok normal.. bende 11 lt leri görüyordum ilk aldıgımızda. aracınız kaç km de bilmiyorum ancak 5 bine kadar cok yaktı bende.. son olarak AC/off tuşunuzun ışığının sürekli yanması klima kapalı.. sönük olması klimanın açık olduğu anlamına geliyor yani alışılagelmişin tam tersi (bir garip şu fransızlar)...

Geri