Clio 4 1.2 edc 11.,3 litre ortalama tüketim

her sabah sahra-i cedid den / kosuyolu yapıyorum ve geri dönüyorum(8+8 ttl 16 km) ,yeni sahra -göztepe arası aşırı yoğun trafik , göztepe koşuyolu arası max 50 km sürat +ışıklar vs .dönüş yolu normal yogunlukta trafik. son 60 km ortalamam 8,7 fakat aracı hiç zorlamıyorum ve 215/45/18 lastik var.aracı az zorlasam o değerleri bende yakalarım .akan trafikte eco mod kullanıyorum dur kalk trafikte eco devre dışı.son uzun yol tecrübem(çamlıca gişelerden sakarya arası) yaklaşık 150 km mesafede 300 kg ağırlık 90 km sabit hızla 4,9 lt. 30 km nin altında hızlarda aracın yakıtı fazla oluyor haliyle ,buna ek olarak sabah hava sıcaklığının düşük olması da yakıtı arttıran başka bir etken.bence biraz dikkat ederseniz yakıtınız daha aşağılara düşecektir diye düşünüyorum.ayni güzergah üzerinde dizel araçta kullansam 7 lt den aşağı yakacağını düşünmüyorum. umarım fikir edinmenize yardımcı olmuşumdur.

Maalesef kış koşullarında aracın motoru zaten 2-3 km'de anca ısınıyor ve bu sürede zaten zengin karışımla yakıt yakıyor.Bende aynı dertten muzdaripim,şehiriçi 4-5 km yol gidiyorum sonra stop ediyorum,haliyle zengin karışımla yol almış oluyoruz.fakat uzun yola çıkınca işler değişiyor bu seferde araç tam cimri olabiliyor,arkadaşların dediği gibi 4,5 - 5 hayal değil,,,(tabiki uzun mesafelerde),,kısa mesafeye çözüm yok,lpg de olsa zaten araç ısınana kadar benzin yakıyor sonra lpg'ye geçiyor.kış aylarında elinizden geldiği kadar kısa mesafe gitmemeye özen gösterin.ben hava "0"C altında kısa mesafe pek yola çıkmıyorum.

2015 Model EDC 16.000 kmde 1,5 dci 90bg şehir içi İstanbul yakıt tüketimi 5.4 lt/100 km

Depoyu fulledim 300 km sonra tekrar fulledim 185 tl lik benzin aldım.Genelde şehir içi kısa mesafe biniyorum 3-4 km iş yeri ev arası km de 616 kuruş nedir?:bravoSizdeki değerler ne alemde arkadaşlar..
geçmiş olsuuuun :) şimdi servise git en az 5bin km kadar rodaj derler. ki yakıtın düşmücek. yine gidersin ee abi sen çok sert kullanıyosun derler.. benim 18bin km oldu hala ortalama 11 lt

Clio 4 te tüm benzinli motorlarda yakıt degerleri sürüş tarzıyla direkt alakalı. Ben 1.2 75bg manuel aracımı vites değişim göstergesind uyarak sakin bir şekilde kullanıyorum. İstanbul şehir içi 6.1 ortalamam var. İyi bir değer. Ha sürüş keyfi alıyormuyum o çok ayrı bir konu 😀

8-8.5 litre normali, daha üstü agresif kullanıma girer ve max 9 litre olur.
11.3 litre çok uçuk olmuş, acilen servise gidin...

Suan için vakit bulamadım ama cuma günü gidicem insallah

Suan için vakit bulamadım ama cuma günü gidicem insallah
emin ol servise gittiğine değicek bişey olmaz. ben maisede gittim ermat ada gittim hepsi aynı makinaya bağlıyo bşey yok diyip postalıyo. agrasif kullanıyosun diye seni suçlarlar sadece

Soğuk havalarda araca binmemek en güzel çözüm olacak.Bir arkadaşın yazdığı gibi mavi ışık sönmeden ben arabayı stop ediyorum motor zengin karışımla çalışıyor.Yazın belli olur net tüketim değerlerimiz.

dizel alın hocam yakıt koymaz kısa mesafe dahi gitseniz.. bende 1.2 tce edc var sabah 10 km gidiş 10 geliş.. 105 km hızı hiç geçmiyorum trafik sadece 100 mt. giriyorum ortalama tuketım cok dikkat edersem 6,5 oluyor haftasonu falan cıkıyorum hafif trafıge gırıp cıktımmı hemen 7.2 lere fırlıyor tüketim.. dikkat etmesem 10 lt ile gezerim. ama araç 120 hp olmasına rağmen edc şanzıman beni kanser etmeye niyetli olduğu için dipgaz yapmaktan uzak duruyorum yolda giderken dipgaz yapınca araba 3 sanıye vites değiştirmeye uğraşıyor çünkü... ne kadar az vites değişimi o kadar az kanser riski ;)

Geri