Clio 4 1.2 edc 11.,3 litre ortalama tüketim

Yakıt ortalamanız gayet normal.
0.9 TCE ile sabah 2.5 km ara sokaklarda gidiş yine gece 03:00 sularında 2.5 km ara sokaklardan dönüş. Haftada 3 gün falan böyle. Haftasonu yoğun, dur kalklı trafiklerde kullanıyorum yine kısa mesafelerde ve ortalama 12.3 litre falanla gezdim geçen ay, ama 1 ayda 1 depo ancak bitiriyorum, az kullanıyorum aracı. Kısa ve dur kalklı yolculuklarda o değerlerde yakması normal, yanlış birşey yok.

Yakıyo mübarek ama iyide gidiyo hakkını yememek lazım.

size ufak bir ipucu vereyim bilenler biliyodur,iki araç arasına park yapacağınız zaman,yada iki araç arasından çıkacağınız zaman,yada dönüş manevralarında araca gaz vermeyin,kendi rolantisinde manevra yapın,motor gerçekten çok hassas ufak bir gaz vermede motora yüksek yakıt karışımı gönderiyor,ufakta olsa ortalamayı etkiliyor.Lastik basıncı da önemli en az ayda 1 kere lastik basıncını kontrol edin,ilk kalkışlarda acele etmeyin,hızlı kalkışlar ve sert frenler yakıt ortalamasını çok etkiliyor.
İnanın bende eskiden çok sert araba kullanırdım,birinin beni geçmesine tahammül edemezdim,hızlı ve öfkeli olmak çok eğlenceli gelirdi,ama en çok zararı kendi cebimde hissettim,bundan en çok zararı siz görüyorsunuz,
Şimdilerde aracı parlatıp,teybin sesini biraz yükseltip sağ şeride geçip yavaş kullanarak hem aracımın hemde yolculuğun keyfini çıkarıyorum,en son benzin aldığımda ortalamayı sıfırladım,istanbul içi bayrampaşa,taksim,levent,emirgan sahili dolaşıp eve döndüğümde araçta 6.3 ortalama vardı,normalde 9 litreden aşağı hiç düşmezdim,karar sizin ya hızlı ve öfkeli ya sakin ve relaks :eyv

1 aydır sıfırladım gaza da basıyorum s.İçi İstanbul 8.2 , 9.5 tu maksimum soguklarda.

1.5 dci yeni kasa ikon konya dan antalyaya ve antalyadan konya gidiş geliş 685 km 28 lt mazot yaktı. ortalama km 100 hız yani km de 19 krş. Araç henüz 2500 km de

Tamam da konumuz Manuel dizel şehirler arası degil git kendi konuna yaz.

konuda 1 hafta önce muammed kolay isimli üye yazmış onunku konu oluyorda bizim bilgilendirme amaclı yazımıza sinirleniyorsun.Ayrıca bu site ve konular bilgilendirme amaçlı üye olan herkese açık. daha önce 2 yıl 1.2 75 beygir clio 4 araç kendim kullandım.bu araçlar benzini kendi boyutuna göre fazlaca yakıyor.

eco mod'u kullanıyormusun?bu eco mod olayı beni kıllandırıyor,sanki hiç yakıta etkisi yok gibi..ben şehiriçi kullanıyorum eco mod'u..
1 aydır sıfırladım gaza da basıyorum s.İçi İstanbul 8.2 , 9.5 tu maksimum soguklarda.

Kullanıyordum İlk vakit sonra buradaki yorumlara dayanarak bıraktım pedal gevsetmeye yarıyor sanırım sürüş zevkini de azaltıyor

Benim araç 1.2 120 hp manuel ortalamam yakın mesafe olduğundan 10 litre.

Geri